Fotbal intern

Ziua și transferul la Dunărea Călărași! Pe cine a mai adus trupa lui Dan Alexa

10.01.2019 | 13:13
Ziua si transferul la Dunarea Calarasi Pe cine a mai adus trupa lui Dan Alexa

Dunărea Călărași continuă campania agresivă de transferuri, pentru evitarea retrogradării din Liga 1 Betano. Ultimul adus la trupa nou-promovată este belgianul Etienne Mukanya. Trecerea lui Mukanya la Dunărea Călărași a fost intermediată de impresarul Anamaria Prodan și de managerul fotbalistului, Costi Pilici.

Jucătorul are 24 de ani și evoluează pe postul de atacant sau mijlocaș ofensiv. El este jucător de picior stâng și vine de la formația lituaniană de primă divizie Trakai, pentru care a jucat în ultimul sezon în 20 de meciuri, a înscris 5 goluri și a reușit 4 pase decisive. El a fost junior al echipei belgiene Saint Gillose și a avut o experiență și în ligile inferioare din Anglia.

Etienne Mukanya, ultimul transfer efectuat de Dan Alexa la Dunărea Călărași

Etienne Mukanya a semnat pe un an și jumătate cu Dunărea Călărași. Jucătorul belgian este ultimul transfer efectuat de Dunărea în această pauză de iarnă. Călărășanii au fost una dintre cele mai active echipe de pe piața de transferuri din România.

Astfel, trupa lui Dan Alexa i-a adus în această perioadă pe Daniel Benzar și pe Ianis Stoica de la FCSB, ambii sub formă de împrumut. De asemenea, Dunărea Călărași l-a adus în poartă pe moldoveanul Nicolae Calancea, de la U Craiova, pe mijlocașul portughez Pele, fost jucător al lui Inter Milano, pe mijlocașul irlandez Conor Henderson, fost junior al celor de la Arsenal Londra și pe fostul fundaș al lui Dinamo București și Atalanta Bergamo, Constantin Nica. În schimb, călărașenii au reziliat înțelegerile cu Nicolae Carnat, Baudoin Kanda, Cristian Pușcaș, Bogdan Șandru, Wallace Alves da Silva, Alin Babei, Gaetan Mezu și Aitor Monroy.

Etienne Mukanya, ultimul transfer efectuat de Dunărea Călărași, alături de impresarul Anamaria Prodan

După 21 de etape, trupa lui Dan Alexa se află doar pe locul 12, cel care duce la barajul pentru menținerea în Liga 1 Betano. Dunărea Călărași a adunat doar 17 puncte și nu a mai obținut o victorie din etapa a opta în campionat, când a trecut de FC Botoșani cu 3-2.