News

Etilotestul arăta că este aproape de coma alcoolică, dar șoferul spune că nu a băut. ”Trebuie să îmi demonstrez nevinovăția”.

06.09.2020 | 16:59
ADVERTISEMENT
Un șofer din Tmiș a fost testat cu etilotestul de un echipaj de Poliție, iar rezultatul a fost unul șocant. Omul părea să fie aproape de coma alcoolică pentru că ar fi avut 2,8 mg/l alcool pur în aerul expirat. Dar el susține că nu a consumat alcool. ”Sunt în situația să îmi demonstrez nevinovăția”, a declarat șoferul.
Totul a început cu o razie a polițiștilor de la Brigada Rutieră, sâmbătă seară, pe raza județului Timiș, pentru a descoperi șoferii care au consumat alcool. Prin urmare, în urma unui control la întâmplare, în comuna timișeană Bobda a fost oprit un șofer care se îndrepta spre Timișoara, împreună cu membri ai familiei sale.

Șoferul, identificat drept Marian Chiș, a fost testat cu aparatul etilotest iar rezultatul a fost unul șocant pentru conducătorul auto: 2,8 mg/l alcool pur în aerul expirat. Adică o valoare care l-ar fi apropiat pe bărbat de coma alcoolică.

Proba etilotestului, 2,8 mg/l alcool pur în aerul expirat, aproape de coma alcoolică

Marian Chiş a declarat însă că nu a pus strop de alcool în gură în seara respectivă și a cerut repetarea testului, pe loc, dar polițiștii rutieri au refuzat să desfacă o nouă fiolă de testare.
“Am fost şocat de rezultatul ieşit la etilotest. Era o valoare extrem de mare, în condiţiile în care eu nu beau alcool deloc. Este o valoare care este aproape de comă alcoolică. Am o formă uşoară de diabet şi cam cu jumătate de oră înainte de urca la volan am luat nişte medicamente”, a declarat Chiș

El este de părere că nu medicamentele înghițite cu o jumătate de oră înainte de a se urca la volan ar fi dus la aceste valori mari ale etilotestului. ”Nu se specifică în prospect că nu este indicat să conduci. Sunt sigur că a fost o eroare. Am cerut repetarea probei, dar poliţiştii au spus că nu se poate, pentru că procedura interzice acest lucru”, a continuat șoferul.

”Mi-au şi explicat de ce. S-ar putea crede că a intervinit o negociere, iar la al doilea test să sufle altcineva. Mă rog, băieţii s-au comportat bine, nu am ce să le reproşez”, a mai spus acesta, care a concluzionat: „Sunt pus în situaţia să îmi demonstrez nevinovăţia“.

El a fost urcat în mașina polițiștilor și condus la Spitalul Municipal din Timişoara, pentru recoltarea probelor de sânge. După această întâmplare, el va trebui să îşi demonstreze nevinovăţia în fața legii. Totuși, el nu a primit nici o amendă, dar i s-a reținut permisul de șofer.

”Probele de sânge vor arăta că nu am consumat alcool şi cel mai probabil etilotestul era defect. Mă întreb cine poate îndrepta eroare asta? Timpul pe care l-am pierdut şi îl voi mai pierde până îmi recuperez permisul. Am înţeles că poate dura de la o săptămână până la o lună de zile. În plus de asta, vor fi şi nişte costuri pentru mine. Pentru urgentarea rezultatului de sânge trebuie să plătesc în jur de 200 de lei. Luni trebuie să mă duc la lucru. Cu ce mă voi duce, pentru că sunt dependent de maşină. Nu mi se pare normal ca eu să am de suferit”, a mai afirmat Marian Chiş.

„În data de 5 septembrie, ora 20.24, lucrărtorii din cadrul Serviciului Rutier cu oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 45 de ani, pe raza localităţii Bobda, comuna Cenei. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat faptul că bărbatul avea o alcoolemie de 2,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost transportat la spital în vederea recoltării de probe biologice. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influența alcoolului”, a transmis IPJ Timiş.