Life

Eugen Cristea a dat în judecată statul român, din cauza certificatului verde: „Ne simțim umiliți”

Eugen Cristea a dat în judecată statul român, din cauza certificatului verde. Actorul și soția sa, Cristina Deleanu, nu se pot vaccina anti-COVID.
04.11.2021 | 12:32
Eugen Cristea a dat in judecata statul roman din cauza certificatului verde Ne simtim umiliti
Eugen Cristea a dat în judecată statul român, din cauza certificatului verde. Sursa foto: tnb.ro/ Augustin Bucur
ADVERTISEMENT

Eugen Cristea și Cristina Deleanu au dat statul român în judecată, din cauza certificatului verde. Cei doi actori susțin că nu se pot vaccina anti-COVID din cauza contraindicațiilor impuse de medic.

Aceștia cer înființarea unui certificat galben sau roșu pentru cei care nu se pot vaccina. Cei doi actori, soț și soție, au probleme de sănătate, motiv pentru care nu se pot imuniza cu serul anti-COVID.

ADVERTISEMENT

Eugen Cristea a dat în judecată statul român, din cauza certificatului verde

Actorii Eugen Cristea și Cristina Deleanu au dat statul român în judecată din cauza impunerii certificatului verde. Cei doi soți nu se pot vaccina din cauza unor probleme de sănătate. Astfel, ei cer înființarea unui certificat galben sau verde pentru persoanele care se află într-o astfel de situație.

Eugen Cristea a spus, la o emisiune TV, că autoritățile nu s-au gândit la cei aflați în situația lor atunci când au impus obligativitatea certificatului verde pentru accesul în instituțiile publice sau centrele comerciale.

ADVERTISEMENT

Astfel, Eugen Cristea și Cristina Deleanu au dat în judecată Guvernul României, Ministerul Afacerilor de Interne şi CNCAV. Cei doi își doresc să poată merge la spectacolele colegilor de breaslă sau la cumpărături.

„Am făcut o cerere prin care chemăm în judecată Guvernul României, MAI şi CNCAV. Semnalăm faptul că amândoi facem parte dintr-o categorie care nu a fost încadrată nicăieri. Amândoi avem recomandări din partea medicului de familie de a nu face vaccinul împotriva coronavirusului, din cauza unor probleme de sănătate.

ADVERTISEMENT

Vrem să beneficiem și noi de un certificat galben sau roșu prin care să avem acces în toate locurile în care momentan nu putem întra din cauza Hotărârii de Guvern.

Vrem să mai mergem și noi la spectacolele colegilor noștri, să mai intrăm din când în când să mai luăm și noi o haină, un parfum sau un deodorant”, a declarat Eugen Cristea la România TV.

ADVERTISEMENT

Actorul a mai spus că își dorește ca cei aflați în situația lui să aibă drepturi egale cu cei vaccinați. Eugen Cristea nu vrea ca gestul său să fie luat drept „un îndemn de nesupunere”, ci la găsirea unor soluții corecte pentru cei care nu se pot vaccina.

„Această categorie e total nefavorizată”

Prezent la un alt post TV, Eugen Cristea susține că această categorie este „total nefavorizată” și discriminată de autorități. El și Cristina Deleanu se simt umiliți din această cauză.

Actorul a ținut să precizeze că nu este împotriva vaccinului, însă nu îi este permis să-l facă. El și soția sa au adeverințe eliberate de medic în acest sens.

„Această categorie e total nefavorizată, nu este prinsă nicăieri în Hotărârea de Guvern care s-a dat. Ne situăm undeva la mijloc.

Pentru a stabili exact pe ce cale discutăm, trebuie să vă spun că nu sunt anti-vaccinist și țin să se rețină lucrul ăsta.

Dar faptul că această categorie a noastră, a celor care nu avem voie, deci avem adeverințe medicale eliberate de medicul de familie cu contraindicație totală la acest vaccin, noi suntem nu numai discriminați, dar fiii ploii, cum se spune în popor.

Suntem ai nimănui și nu este neapărat vorba de discriminare, ci și de faptul că amândoi, și eu și soția mea, ne simțim umiliți. E o mare diferență între discriminare și umilire”, a declarat Eugen Cristea la Antena 3.

Eugen Cristea cere respect din partea statului

Actorul a subliniat că el și soția sa au făcut multe pentru această țară. Eugen Cristea este de părere că statul ar trebui să le acorde un minim de respect și nu să-i umilească.

„Dacă J.F. Kennedy spunea cândva că să te întrebi ce ai făcut tu pentru țară, nu ce a făcut țara pentru tine, eu cred că acest cuplu, Cristina Deleanu și Eugen Cristea a făcut suficient de multe pentru țară, pentru ca măcar acum, la bătrânețe, să ne bucurăm măcar de un pic de respect. Nu cerem mai mult decât un pic de respect. (…)

Am crescut generații întregi de oameni cu filmele noastre, cu programele noastre de televiziune, cu înregistrările de radio, cu sfânta scândură a scenei, pe care n-am trădat-o niciodată”, a mai spus acesta la același post TV.

Eugen Cristea a precizat că nu-și dorește să se certe cu bodyguarzii de la magazine din cauza certificatului verde. Până acum, el și Cristina Deleanu au evitat astfel de conflicte, dar nu suportă să fie umiliți.

„Nu suportăm umilința de a ne certa cu tot felul de bodyguarzi care mai de care mai obraznic de la diverse magazine. Nu am avut niciun conflict, pentru că le-am evitat, însă aud de la prietenii noștri ce se întâmplă și aș vrea să nu fim puși în această situație”, a adăugat el.

ADVERTISEMENT