Life

Eugen Cristea, amintiri despre prietenia cu Alexandru Arșinel: ”Nu voi uita niciodată un lucru”

Eugen Cristea are câteva evocări după moartea lui Alexandru Arșinel. Ce va ține minte mereu actorul care nu a lipsit de la priveghi.
30.09.2022 | 23:05
Eugen Cristea amintiri despre prietenia cu Alexandru Arsinel Nu voi uita niciodata un lucru
Eugen Cristea, evocări după moartea lui Alexandru Arșinel. Ce va ține minte mereu actorul. Sursa foto: Instagram. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Soțul Cristinei Deleanu a scos la suprafață cufărul cu amintiri și a vorbit sincer despre prietenia cu regretatul actor care s-a stins din viață la 83 de ani. Care este aspectul pe care nu-l va niciodată protagonistul din Cavalerul adolescent.

Eugen Cristea, evocări după moartea lui Alexandru Arșinel. Ce va ține minte mereu actorul

Eugen Cristea îl vede pe Alexandru Arșinel ca pe un mentor. Are numai aprecieri pentru regretatul actor, cu care a avut o prietenie frumoasă și de lungă durată. În plus, artistul a învățat enorm de mult de la colegul de breaslă.

ADVERTISEMENT

„Nu voi uita niciodată un lucru și anume că pentru mine și probabil pentru mulți dintre noi, maestrul Arșinel a fost dincolo de un actor total dăruit acestui stil revuistic care în general este cam pe nedrept condamnat.

Aici la Teatrul Tănase s-au petrecut și se petrec în continuare lucruri extraordinare, un OM cu majuscule și dincolo de toate un prieten foarte apropiat. Mie cel puțin mi-a fost ca un fel de frate, tată și de ce nu un adevărat mentor.

ADVERTISEMENT

Am avut enorm de mult de învățat de la maestrul Arșinel care mi-a fost mereu alături mai ales că eu am colaborat și voi colabora în continuare cu Teatrul Tănase.

M-a primit întotdeauna cu brațele deschise, dovedind o dată în plus, dacă mai era nevoie, cât de generos este”, a spus Eugen Cristea pentru cancan.ro.

ADVERTISEMENT

Eugen Cristea: ”S-a zbătut pentru acest Teatru”

Eugen Cristea l-a catalogat pe regretatul Alexandru Arșinel un om extrem de „generos”, care a luptat întotdeauna până în pânzele albe pentru Teatrul de Revistă Constantin Tănase pe care l-a condus foarte mulți ani.

A fost o persoană care a ajutat mereu oamenii din preajma sa, aspect care nu va fi uitat de colegii de pe scenă și nu numai. Maestrul va fi greu de uitat, în ciuda faptului că mulți se așteptau la acest sfârșit acum.

ADVERTISEMENT

„Și când spun generos, mă gândesc și la nenumărate alte ocazii în care s-a zbătut pentru acest Teatru pe care l-a iubit ca pe o a doua casă și în același timp s-a zbătut să îl mențină între teatrele fruntașe ale Bucureștiului și de ce nu ale țării”, a mai spus Eugen Cristea.

ADVERTISEMENT