Sport

Eugen Neagoe a semnat cu Astra! Anunțul oficial al clubului confirmă Fanatik

11.11.2020 | 15:58
Eugen Neagoe a semnat cu Astra Anuntul oficial al clubului confirma Fanatik
ADVERTISEMENT

Eugen Neagoe este noul antrenor al Astrei Giurgiu. FANATIK a aflat că antrenorul oltean a semnat cu echipa giurgiuveană și va sta pe bancă sâmbătă, la meciul cu fosta sa echipă, Dinamo.


UPDATE, 11 noiembrie, ora 16:00. Astra Giurgiu a anunțat în mod oficial că Eugen Neagoe este noul antrenor al echipei, confirmând informația oferită în exclusivitate pentru FANATIK:

ADVERTISEMENT

“Eugen Neagoe,noul antrenor al Astrei! Acesta a semnat un contract valabil pana în vara anului 2022 cu clubul nostru! Jucătorii au efectuat astăzi primul antrenament alături de Eugen Neagoe! Clubul nostru îi urează bun venit și să aibă parte de cât mai multe succese la conducerea Astrei!”


ȘTIRE INIȚIALĂ 10 noiembrie, ora 22:55

Edi Iordănescu a fost la un pas de a prelua echipa lui Ioan Niculae, însă FANATIK a anunțat că a refuzat oferta patronului giurgiuvean, chiar dacă și-a trimis colaboratorii la Astra și a fost deseori la meciurile echipei din Casa Pariurilor Liga 1.

ADVERTISEMENT

Fostul antrenor de la Gaz Metan Mediaș s-a răzgândit și a decis să nu dea curs ofertei venite de la Astra din cauza problemelor financiare de la club. Astfel, conducerea echipei s-a orientat rapid spre Eugen Neagoe.

Eugen Neagoe a semnat cu Astra! Primul meci, sâmbătă

„Geană” Neagoe a antrenat ultima dată pe Hermannstadt, în 2019. Primul meci al lui Neagoe pe banca tehnică a Astrei va fi chiar împotriva lui Dinamo, în meciul restanță din etapa 9 care se va disputa sâmbătă, de la ora 21:00, pe stadionul din șoseaua „Ștefan cel Mare”.

ADVERTISEMENT

Astfel, interimatul lui Alexandru Radu pe banca Astrei s-a încheiat. „Secundul” lui Edi Iordănescu a pregătit echipa după plecarea lui Bogdan Andone. La rugămintea oficialilor giurgiuveni, Iordănescu a fost de acord ca Alex Radu să pregătească formația până când va fi numit un nou antrenor.

Pe bancă împotriva fostei sale echipe în primul meci!

La începutul anului 2019, Eugen Neagoe a fost antrenorul lui Dinamo. Din păcate, mandatul său pe banca echipei din șoseaua „Ștefan cel Mare” a avut și un episod negru. El a suferit un infarct în timpul meciului cu Universitatea Craiova, din a doua etapă a sezonului trecut, încheiat cu 2-0 pentru echipa din Bănie.

ADVERTISEMENT

Din fericire, intervenția rapidă a cadrelor medicale de la „Arena Națională” i-au salvat viața lui Neagoe, care a plecat de la Dinamo câteva etape mai târziu. Apoi a preluat pe Hermannstadt, pe care a condus-o până la finalul anului trecut.

Neagoe, al treilea antrenor al Astrei din acest sezon

Astra Giurgiu se află într-o situație disperată. Echipa care până în acest sezon nu a ratat niciodată play-off-ul este pe ultimul loc în clasament, cu doar 4 puncte adunate în primele 9 etape. De altfel, în meciul de sâmbătă se întâlnesc ultimele două clasate.

Eugen Neagoe este al treilea antrenor al Astrei Giurgiu în acest sezon. Stagiunea a început cu Bogdan Andone pe banca tehnică, înlocuit cu Alex Radu după doar 5 etape. După refuzul lui Edi Iordănescu, „astralii” s-au orientat rapid spre Eugen Neagoe.

  • 53 de ani a împlinit Eugen Neagoe pe 22 august
  • 13 echipe a antrenat Eugen Neagoe până acum: Universitatea Craiova (2005, 2009-2010, 2010-2011), Pandurii Târgu Jiu (2006–2008), FC Drobeta-Turnu Severin (2009), ASIL Lysi (Cipru, 2009), Steaua (2010), naționala României (2011-2014), Al-Ittihad Jeddah (Arabia Saudită, 2014-2015) – toate acestea ca „secund” al lui Victor Pițurcă, Aris Limassol (Cipru, 2016), Nea Salamina Famagusta (Cipru, 2016–2017), Politehnica Iași (2017–2019), Sepsi Sfântu Gheorghe (2-19), Dinamo București (2019), Hermannstadt Sibiu (2019) – toate ca „principal”
ADVERTISEMENT