Fotbal intern

Eugen Neagoe, prima reacție după ce Gigi Becali l-a trecut pe lista pentru FCSB: „E ceva fantastic. Îi mulțumesc”

06.12.2018 | 19:17
Eugen Neagoe prima reactie dupa ce Gigi Becali la trecut pe lista pentru FCSB E ceva fantastic Ii multumesc

Eugen Neagoe a fost artizanul celei mai importante victorii din istoria celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe. Covăsnenii au învins pe cei de la FCSB cu scorul de 4-2, iar Gigi Becali a ținut să felicite jocul prestat de trupa ardeleană.

Patronul FCSB l-a pus pe Eugen Neagoe pe o listă scurtă a antrenorilor care prestează un fotbal de posesie, pe placul său. Antrenorul lui Sepsi a vorbit cu FANATIK.RO și s-a arătat încântat de laudele primite: „E fantastic faptul că Gigi Becali a vorbit frumos despre munca mea. Mă bucură și că îmi sunt recunoscute meritele. Îi mulțumesc pentru cuvintele frumoase și pentru aprecieri. FCSB are un antrenor și nu ar fi frumos să ne dăm cu părerea despre postul de antrenor de acolo. Să îmi facă Gigi Becali o ofertă concretă și o să afle toată lumea răspunsul meu atunci. Eu sunt la Sepsi acum, mă simt foarte bine aici și cred că dacă vom aduce 2-3 jucători în iarnă, vom fi o echipă foarte puternică în Liga 1 Betano. Acum ne batem de la egal la egal cu oricine, dar eu sunt un tip ambițios și îmi doresc întotdeauna să progresez.”

Eugen Neagoe, despre jocul de posesie cu care l-a impresionat pe Gigi Becali: „Lucrăm zi de zi de luni bune”

Tehnicianul celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe ne-a povestit că jocul echipei sale este unul obținut după multe ore la antrenament„Jocul de posesie nu se poate învăța în două-trei antrenamente făcute în 5-6 zile. Noi lucrăm zi de zi de luni bune, avem exerciții speciale în acest sens și încercăm să ținem cât mai mult mingea la noi”

„Este foarte important faptul că stăm foarte bine din punct de vedere fizic, o dovadă în acest sens este lipsa accidentărilor de tipul întinderilor sau rupturilor musculare. Dacă ești bine fizic și lucrezi tactic ce trebuie poți să ai posesie. FCSB are jucători supervaloroși, cu calități extraordinare și sunt convins că ar putea avea o posesie foarte bună” , a mai explicat Neagoe.

Eugen Neagoe, în mijlocul horei bucuriei celor de la Sfântu Gheorghe, după victoria în fața celor de la FCSB

Eugen Neagoe, după victoria cu FCSB: „I-am surprins cu așezarea în teren”

Neagoe ne-a explicat și deciziile sale tactice. Antrenorul covăsnenilor ne-a spus și de ce a ales să îl joace pe Adrian Rus la închidere și pe Florin Ștefan mijlocaș de bandă:   „I-am surprins pe cei de la FCSB cu așezarea noastră în teren. Am urmărit toate partidele lor de la începutul campionatului iar analiza tactică am făcut-o pe ultimele trei jocuri. Le-am vorbit băieților despre fiecare fotbalist de la Steaua. Știau totul despre ei. Mă bucur că ne-a ieșit ce am pregătit la antrenamente. Le-am zis în vestiar, înainte de joc, că avem șanse mari să câștigăm dacă vor respecta tot ce am spus. Cred că i-am surprins și prin faptul că l-am folosit pe Adrian Rus pentru prima oară ca mijlocaș central, dar și pe Florin Ștefan mijlocaș stânga. El la naționala U21 joacă mai mult fundaș stânga, și la noi evoluează acolo uneori, dar în viziunea mea el este un foarte bun mijlocaș stânga.”

După această victorie, Sepsi Sfântu Gheorghe a urcat până pe locul cinci după 18 etape, cu 27 de puncte.