Eugen Neagoe, interviu EXCLUSIV pentru FANATIK în Spania! Ce spune despre cupele europene, cât de des îl sună pe Piţurcă şi de ce îi place să facă piaţa!

CORESPONDENŢĂ DIN MARBELLA
Diana Flintoacă   
în Dinamo
26/06/2019, 11:11
Eugen Neagoe, interviu EXCLUSIV pentru FANATIK în Spania! Ce spune despre cupele europene, cât de des îl sună pe Piţurcă şi de ce îi place să facă piaţa! CORESPONDENŢĂ DIN MARBELLA

Eugen Neagoe a intrat serios în pâine la Dinamo şi a acordat un interviu exclusiv pentru FANATIK în cantonamentul roş-albilor. Dinamo București e în cantonament la Marbella, iar FANATIK se află în Spania, de unde vă va ţine la curent, zi de zi, cu informaţii calde de la Marbella De pe 17 iunie, când a fost reunirea echipei, antrenorul stă mai mult la echipă sau la club decât acasă și recunoaște că deși nu o să facă declarații spumoase despre cât de dinamovist este el, va face totul pentru a-i duce pe ”câini” în play-off și în cupele europene. El dezvăluie că este prieten cu Mircea Rednic și că nu are nimic împotrivă să aducă jucători prin intermediul fiicei acestuia, Luana Rednic. Totul despre Eugen Neagoe citiți mai jos într-un interviu marca Fanatik.

-Domnule Neagoe, mulți vă reproșează că nu sunteți dinamovist adevărat…

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Eu nu pot să mint suporterii, am spus acest lucru, niciodată nu voi face așa ceva, nu voi păcăli pe nimeni, cum se întâmplă și cum procedează alți oameni, că e sângele meu, că toată viața mi-am dorit… Eu încerc să fiu profesionist, asta am făcut la orice club la care am activat, încerc să fac tot ce depinde de mine ca echipa pe care o antrenez să aibă rezultate bune. Eu niciodată nu am jignit adversarii, știți foarte bine că am jucat foarte mulți ani la Craiova, la Dinamo am jucat, dar am jucat o perioadă foarte scurtă, dar chiar dacă sunt oltean și crescut la Craiova, de fiecare dată când am jucat contra Universității Craiova am încercat să câștigăm, de foarte multe ori am reușit, am câștigat contra lor și când eram antrenor la Pandurii Târgu Jiu, la Poli Iași și la Sepsi. Același lucru îmi doresc și cu noua mea echipă și sper din suflet să avem rezultate.

-Care este obiectul dumneavoastră personal la Dinamo?

Sunt convins că dacă vom munci foarte mult, cu seriozitate şi responsabilitate, Dinamo va ajunge în play-off și Dinamo se poate bate și la cupele europene fără niciun fel de problemă.

-Dumneavoastră și anul trecut ați afirmat că doriți să vă bateți la titlu și cu Sepsi…

Eu sunt un tip realist, am spus că îmi doresc să iau titlul dar nu știu dacă se va putea pentru că este foarte, foarte greu. Am avut convingerea că putem să ajunge în play-off, chiar dacă eram o echipă mică, cred eu că am făcut istorie la Sfântu Gheorghe, cum de fapt am făcut și cu trei ani în urmă la Iași. Și acolo am avut o perioadă foarte, foarte frumoasă.

-Aveți aceeași convingere și cu Dinamo?

Dacă nu eram sigur de asta nu veneam aici, știu ce înseamnă Dinamo, sunt conștient că Dinamo în ultimii doi ani nu a avut rezultatele așteptate de toată lumea, să nu participi doi ani în play-off e un lucru neplăcut pentru toți suporterii lui Dinamo. Eu ce pot să le promit este că voi face tot ce depinde de mine ca Dinamo să ajungă în play-off, iar după ce vom intra în play-off putem să vorbim și despre alte obiective mult mai importante.

Eugen Neagoe, interviu pentru FANATIK în Spania. “Rednic n-are de ce să fie supărat pe mine!”

-Câți jucători vor mai veni?

În afară de Gabriel Moura vor mai veni cel puțin 4 jucători. Dar dintre foștii jucători de la Sepsi nu mai vine nimeni. Vor veni jucători valoroși, asta încercăm să aducem.

-Cum de v-ați schimbat strategia? La Sepsi vă bazați mai mult pe jucătorii străini, acum la Dinamo aveți mai mult români în lot…

Eu nu am nimic cu jucătorii străini, ba dimpotrivă, pentru mine sunt toți egali, indiferent dacă sunt români sau străini. Dar în acest moment am considerat că jucătorii pe care i-am adus se pliază pe ceea ce ne dorim noi în continuare la Dinamo.

-Credeți că Mircea Rednic este supărat pe dumneavoastră?

Nu cred că este supărat pe mine, nu ar avea de ce să fie supărat pe mine. Mircea nu mai era antrenor când am venit eu la Dinamo. Cu Flavius Stoican eu sunt prieten, eu am plecat de la Iași după 15 jocuri fără înfrângere, și a venit Flavius Stoican. Puteam să fiu eu supărat pe el? Am fost și colegi și suntem și prieteni. Am plecat de la Sepsi după ce am făcut istorie și în locul meu a venit Marin Barbu, și cu el am o relație foarte bună. Până la urmă asta este viața antrenorilor, nu eu am decis, nu am influențat eu cu absolut nimic plecarea lui Mircea Rednic.

-Cum comentați povestea asta cu Ioan Becali? Aţi fost acuzat că sunteţi omul lui, că el v-a pus la Dinamo…

Eu am o relație foarte bună cu toți agenții de jucători. Cu Giovanni mă știu de foarte mult timp, suntem prieteni. Giovanni nici nu a știut că eu m-am înțeles și că semnez cu Dinamo. El a aflat în acea noapte. Eu am o relație corectă cu toți impresarii. Și indiferent de numele agentului de jucători, dacă noi vom considera că acel jucător merită să ajungă la Dinamo, va ajunge. Cu cea mai mare sinceritate vă spun că eu nu am avut niciun jucător la Sepsi de la firma lui Giovanni. Singurul a fost Patrick Petre, care a și plecat. Dar ne cunoaștem de foarte mulți ani, eu am un respect deosebit pentru toți oamenii care fac această meserie. Dacă va fi, în timp, chiar și cu Luana putem face transferuri, n-avem nicio problemă în acest sens. Absolut niciuna. Dacă ne va propune un jucător valoros cu siguranță îl vom aduce.

“Am avut marea şansă de a lucra cu Piţurcă!”

-Cu Victor Pițurcă ați mai vorbit? Vă sfătuiți cu el?

N-am mai vorbit de vreo 10 zile. Eu mă sfătuiesc și cu Cornel Dinu, pentru care am un respect deosebit, și cu Victor Pițurcă, care știți foarte bine ce relație am cu el.

-Ce ați învățat de la Victor Pițurcă?

Foarte multe. Probabil că voi mai învăța până voi muri de la toți oamenii cu care am lucrat, nu doar cu Piți. Am avut șansa foarte mare să lucrez mulți ani cu Victor Pițurcă, un antrenor extraordinar, și normal că sunt foarte multe lucruri care îți rămân imprimate. Am lucrat cu foarte mulți antrenori valoroși, Cornel Dinu, Mircea Rădulescu, Bondrea, Nelu Oblemenco, am avut antrenori foarte buni și în străinătate. Eu am antrenat doi ani și jumătate ca principal la Pandurii și apoi am mers la națională alături de Victor Pițurcă.

-Dacă o să aveți nevoie, o să apelați la sfaturile lui Victor Pițurcă la Dinamo?

Eu v-am spus că discut cu foarte mulți oameni cu experiență foarte mare. Dar este foarte greu, chiar dacă discut cu oameni importanți, ca un anumit fost mare antrenor, indiferent de numele lui, să cunoască foarte bine jucătorii. Pentru că atâta timp cât nu lucrezi cu ei zi de zi, în acest moment nimeni nu-i cunoaște mai bine decât mine.

-Ce stil o să imprimați la Dinamo?

Pff...eu mi-aș dori să fim foarte ofensivi, să fim o echipă care are posesie, care controlează jocul, o echipă care poate face pressing, să jucăm foarte mult în terenul advers, să marcăm multe goluri, acum ne antrenăm și ne dorim să arătăm foarte bine la începerea noului sezon.

-De ce credeți că Sepsi nu a făcut mai multe puncte în play-off?

Sunt lucruri care nu vreau să mi le mai amintesc, cred eu că am făcut o performanță uriașă pentru un club mic, vă aduceți aminte foarte bine că eu când am ajuns la Sfântu Gheorghe echipa nu era într-o situație foarte bună, mai exact pe loc de baraj, la un punct în fața Mediașului. Dar am reușit să rămânem în prima ligă, am terminat pe locul 9 și am făcut un play-out foarte bun, iar în anul următor am reușit să intrăm și în play-off, al doilea an în prima ligă. Cred eu că am făcut istorie. De cinci ani se joacă play-off, play-out. O singură echipă a terminat play-out-ul neînvinsă și aceea a fost Poli Iași. Mi-am dorit același lucru și cu Sepsi, dar am pierdut două jocuri din cele 14. Dar oricum a fost o performanță și cu Sepsi. Sezonul trecut a fost un an reușit din toate punctele de vedere pentru că patronul își dorea să termine un loc mai sus decât precedentul campionat, asta însemna locul 8, noi am depășit așteptările tuturor, am intrat în play-off, din păcate nu am mai avut acele rezultate, dar sunt și anumite lucruri care s-au întâmplat de care nu vreau să mai îmi aduc aminte, vreau să rămân cu amintirile extraordinare, pentru că chiar a fost o performanță.

“Eu pe suporteri chiar îi înţeleg, e normal să fie supăraţi!

-V-a speriat intervenția fanilor la Săftica?

Sincer nu m-a speriat pentru că nu cred că fanii aveau ceva cu mine. Ei au fost supărați pentru că a plecat Mircea. OK, înțeleg că sunt dezamăgiți pentru că echipa nu a avut rezultate, sunt de acord și chiar îi înțeleg. Pentru că este al doilea an în care echipa a jucat în play-out și e vorba despre orice echipă, ci despre una dintre cele mai mari echipe din România, cu o istorie fantastică, un club uriaș și normal că nu este plăcut pentru suporterii dinamoviști. Sunt convins că ei vor veni aproape de echipă. Dar noi avem obligația să ne pregătim foarte bine, echipa să arate foarte bine. Și atunci cu siguranță suporterii vor fi alături de noi.

-Ce diferențe sunt între un club ca Sepsi și un club ca Dinamo?

Sunt diferențe uriașe, Dinamo București, FCSB, Universitatea Craiova, sunt cluburi uriașe, sunt echipele care au avut rezultate extraordinare nu doar pe plan intern, ci și internațional. Craiova a fost prima echipă care a ajuns în Cupa UEFA în semifinală, iar după aceea Dinamo a ajuns în semifinala Cupei Campionilor și a urmat acea finală câștigată de Steaua. Aceste performanțe din trecut te obligă foarte mult la sacrificiu, la foarte multă muncă și la rezultate.

-Câţi jucători vor mai veni în această vară?

N-aș vrea să divulg exact în acest moment, dar cu siguranță vor mai veni patru, cinci jucători.

-Cum este omul Neagoe în afara fotbalului?

Eu cred că sunt un om normal. Echilibrat, discut cu toată lumea, nu sunt un tip arogant, nu-mi place să apar în fiecare zi în fața dumneavoastră. Încerc să muncesc mai mult și să vorbesc mai puțin.

-Care este stilul dumneavoastră de viață?

Sunt un om normal, nu epatez, dacă vă spun că îmi place să merg să fac piața…îmi place să fac tot ce face un om de rând.

-Am citit undeva că fata dumneavoastră voia, pe vremea când antrenați la Pandurii, să devină fotbalistă…

Da, așa este. Era micuță când antrenam la Pandurii (n.r. acum are 17 ani), era mai băiețoasă, vorbea foarte mult despre fotbal. Acum nu mai vrea să fie. Acum este mare, nu mai are astfel de gânduri. Îmi doresc doar să fie sănătoasă și să meargă pe un drum care să o conducă spre succes. Nici nu credeam eu că va ajunge fotbalistă, era micuță.

-În încheiere, aveți un plan pe termen lung la Dinamo sau vă temeți că toată lumea vrea rezultate imediate?

Eu mă gândesc la ceea ce avem noi de făcut, foarte rapid, sunt conștient că toată lumea vrea rezultate pe termen scurt, mi-am asumat acest lucru, știu că toată lumea își dorește ca Dinamo să aibă rezultate foarte bune ACUM, sunt convins că vom face performanță. Sincer, dacă nu credeam nu mai eram aici.

Închide ×

FANATIK.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea si în activitatea curentă a FANATIK.RO cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie.

Am înțeles