Sport

Eugen Neagoe, pus la zid de Emil Boc după demisia de la ”U”: „Este într-o stare de război cu Clujul”. Reacția oficialilor „șepcilor roșii”

Eugen Neagoe a fost atacat de primarul Emil Boc după demisia de la ”U” Cluj. Oficialii „șepcilor roșii” nu sunt de acord să renunțe la tehnician fără o sumă de bani.
27.12.2022 | 19:58
Eugen Neagoe pus la zid de Emil Boc dupa demisia de la U Este intro stare de razboi cu Clujul Reactia oficialilor sepcilor rosii
Emil Boc l-a atacat dur pe Eugen Neagoe după rezilierea contractului cu ”U” Cluj. Sursă foto: Colaj Fanatik.
ADVERTISEMENT

Mihai Rotaru l-a ales pe Eugen Neagoe înlocuitorul pentru Mirel Rădoi pe banca Universității Craiova. „Geană” și-a negociat rezilierea contractului cu ”U” Cluj, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK, iar în cele din urmă a părăsit corabia „șepcilor roșii”. Emil Boc, primarul orașului ardelean, l-a atacat pe tehnicianul în vârstă de 55 de ani după ce și-a denunțat contractul pentru a merge în Bănie.

Emil Boc, atac dur la adresa lui Eugen Neagoe: „Gestul pe care l-a făcut este inacceptabil”

Emil Boc nu a fost de acord cu deciziile luate de Eugen Neagoe, deși a precizat că tehnicianul a beneficiat de sprijin din partea orașului Cluj. Edilul a dezvăluit că „Geană” se află într-o stare de război cu Clujul, considerând că antrenorul a tratat cu indiferență sacrificiile făcute de ardeleni.

ADVERTISEMENT

„S-a întâmplat și un eveniment neplăcut legat de fotbal și nu pot să nu comentez. Am primit vestea total neașteptată a antrenorului Universității Cluj de a-și încheia colaborarea cu clubul nostru și de a pleca la un alt club din România.

 Cu tot respectul pe care i-l port domnului Neagoe, cu care am avut o discuție fair-play, l-am asigurat de susținerea orașului, de independența managerială, independența de decizie în ceea ce înseamnă alcătuirea echipei, a jucătorilor…

ADVERTISEMENT

Nimeni nu s-a amestecat și nu se va amesteca niciodată. Are un contract fără clauză de reziliere, iar gestul pe care l-a făcut eu îl consider inacceptabil.

În termeni politicoși, i-am spus același lucru și domniei sale la telefon, că din această perspectivă, a relațiilor instituționale, este într-o stare de război cu Clujul, cu tot ce înseamnă starea de război a prevederilor legale, pentru că am considerat și consider inacceptabil un asemenea gest, când, după ce toată lumea ți-a dat creditul total să faci transferurile necesare, să angajezi tot ce este necesar, să pregătim returul într-un moment greu al Clujului, că nu suntem într-o etapă foarte ușoară, pur și simplu să fim anunțați că ai luat o altă decizie, nici măcar în prealabil să ne spună altceva”, a declarat Emil Boc, în cadrul unei conferințe de presă.

ADVERTISEMENT

Emil Boc a tunat după demisia lui Eugen Neagoe de la ”U”: „La Cluj nu este permis ca cineva să-și bată joc de pe o oră pe alta”

Emil Boc a continuat discursul dur la adresa lui Eugen Neagoe și a precizat că tehnicianul trebuie să se conformeze tuturor prevederilor legale pentru a putea face pasul la Universitatea Craiova.

„Consider că este o atitudine de netolerat în raport cu Clujul și cred că respectul față de meseria de antrenor îți cere să-ți duci până la capăt sau cel puțin să-ți îndeplinești un obiectiv pe care l-ai angajat și să nu părăsești o corabie când este la greu. 

ADVERTISEMENT

Repet, dacă ar fi fost o clauză în contract, dacă s-ar fi solicitat ceva înainte, dacă s-ar fi purtat un dialog, conveneam un anumit termen, un anumit moment, puteam să discutăm, dar nu de pe o oră pe alta sau de pe o zi pe alta.

Acest gest, repet, îl consider, încă o dată spun, inacceptabil și recomandarea mea este aceea de a avea o atitudine legală, termenul de stare de război în termen fotbalistici, evident, adică cu respectarea tuturor prevederilor legale, cu răscumpărarea banilor primiți, cu clauza obținută pe căi legale, banii înapoi la club și cu utilizarea instrumentelor prevăzute de lege.

 Pentru că trebuie să înțeleagă toată lumea că la Cluj nu este permis ca cineva să-și bată joc de pe o oră pe alta de un oraș, de o echipă de suflet a acestei țări, a Transilvaniei, care nu merită să fie târâtă într-un asemenea…”, a mai spus Emil Boc.

Emil Boc, încrezător în conducerea Universității Cluj: „Cei care sunt acolo vor găsi soluția corectă”

„Eu nu mă pricep la fotbal și am considerat de fiecare dată că și aici cuvântul dat e cuvânt respectat, dar se pare că lumea fotbalului este diferită de lumea în care noi credem că trebuie să trăim și în care vrem să trăim. Și cei care vin aici la Cluj trebuie să știe că vin într-un oraș unde cuvântul dat este cuvânt respectat, chiar dacă e vorba despre fotbal.

De aceea, din punctul meu de vedere, consider că această stare de război, în termeni fotbalistici, trebuie să meargă până la respectarea tuturor prevederilor legale față de un gest care nu are nimic în comun cu fair play-play-ul. Sportul, prin excelență, este fair-play. Ori, dacă este fair-play, respectă-l.

Am convingerea că, așa cum a făcut de fiecare dată în momente grele, clubul va reuși să găsească o soluție. Nu știu care va fi ea și nu e treaba mea și nu mă amestec într-o asemenea decizie.

Am încredere în Radu Constantea, reprezentantul Consiliului Local, că împreună cu ceilalți specialiști ai universităților și cu cei care sunt acolo vor găsi soluția corectă pentru Cluj și pentru echipă, dar, în același timp, cei care își bat joc de Universitatea nu trebuie să rămână nesancționați potrivit prevederilor legale”, a mai spus Emil Boc.

Conducerea ”U” Cluj se opune mutării lui Eugen Neagoe la Universitatea Craiova

Radu Constantea, președintele Universității Cluj, și primul care a reacționat după dezvăluirile FANATIK a oferit detalii despre situația mutării lui Eugen Neagoe de la Cluj, la Craiova și a menționat că nu este dispus să renunțe la „Geană” decât în schimbul unei sume de bani.

„Nu s-a discutat de nicio sumă. Am fost anunțați pe 23 decembrie de Eugen că nu mai vrea să continue, pentru că are ofertă de la Universitatea Craiova. A spus că e clubul lui de suflet și că e singura echipă pentru care pleacă de la club.

I-am explicat că nu-l putem lăsa pentru că suntem într-o situație dificilă din punct de vedere al situației din clasament. Pe 4 ianuarie o să ne reunim și trebuie să avem antrenor. Pentru noi nu e o variantă această despărțire. 

Am avut o discuție pe 24 cu Eugen, a venit la Cluj. I-am spus de această poziție a noastră, că nu putem accepta rezilierea amiabilă. Atunci când ar exista o compensație, atunci putem discuta. Așa există și la nivel european. N-am vorbit de nicio sumă, însă a spus că va denunța contractul. Am primit o notificare prin care Neagoe a denunțat contractul cu U Cluj”, a spus Radu Constantea, la emisiunea Fotbal Club de la Digi Sport.

Radu Constantea a dezvăluit ce sumă de bani trebuie să restituie Eugen Neagoe pentru a merge la Universitatea Craiova: „Un pic mai mult de 16.000 de euro”

Președintele Universității Cluj i-a tăiat aripile lui Eugen Neagoe și a dezvăluit că tehnicianul nu poate fi numit pe banca Universității Craiova până când comisiile FRF nu iau o decizie. De asemenea, Radu Constantea a precizat că antrenorul dorit la un moment dat și de FCSB, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK, trebuie să restituie aproape 16.000 de euro pentru a merge în Bănie.

„Are obligativitatea de a plăti 50% din sumele pe care noi i le-am plătit. Din punctul nostru de vedere, nu poate fi numit la Universitatea Craiova. Scrie clar în regulament că nu poate fi numit până la o decizie a comisiilor FRF. El a luat salariile din august, septembrie, octombrie, noiembrie, plus anumite prime.

Un pic mai mult de 16.000 de euro (n.r. trebuie să restituie Neagoe). Plata acestei sume este prima condiție de a denunța contractual. După aceea trebuie să meargă la comisii. Sunt niște regulamente pe care noi le respectam. Mă pun și în locul lui. Universitatea Craiova e un club care în momentul de față este mult mai sus decât U Cluj”, a mai spus Radu Constantea.

ADVERTISEMENT