Fotbal intern

Eugen Neagoe, vărul lui Piţurcă, favorit să preia Astra! Cresc şansele Craiovei la titlu? ?

29.09.2019 | 15:24
Eugen Neagoe varul lui Piturca favorit sa preia Astra Cresc sansele Craiovei la titlu

Eugen Neagoe este unul dintre numele apărut pe lista posibililor înlocuitori ai lui Dan Alexa pe banca Astrei. Formația din Giurgiu a fost învinsă cu 0-1 de Chindia Târgoviște în etapa a 11-a din Casa Pariurilor Liga 1, iar patronul Ioan Niculae a dat de înțeles că mandatul lui Alexa s-ar putea apropia de sfârșit. Astfel, Eugen Neagoe se poate lupta pentru un loc fruntaș în campionat cu Victor Pițurcă, după o lungă perioadă în care cei doi au lucrat împreună.

Eugen Neagoe, favorit să fie noul antrenor al Astrei

Dan Alexa ar putea fi dat afară de Astra după eșecul în fața nou promovatei Chindia Târgoviște, iar principalul favorit pentru preluarea băncii tehnice a giurgiuvenilor este Eugen Neagoe, vărul lui Victor Pițurcă. Astfel, cei doi s-ar putea duela în Casa Pariurilor Liga 1 după mulți ani în care au colaborat la FCSB, FC U Craiova, echipa națională sau Al Ittihad.

Colaborea în familie dintre Eugen Neagoe și Victor Pițurcă a început în 2010, când, după ce a condus din postura de principal FC U Craiova, Pandurii sau Drobeta Turnu Severin, Neagoe s-a alăturat staff-ului lui Pițurcă la FCSB. După doar două jocuri, fostul selecționer a ajuns la FC U Craiova, iar vărul Neagoe l-a urmat. După despărțirea de formația lui Adrian Mititelu, Pițurcă a preluat prima reprezentativă a României, cu Eugen Neagoe antrenor secund, iar ultima echipă la care cei doi veri au lucrat împreună a fost Al Ittihad. Eugen Neagoe și Victor Pițurcă:

  • FCSB: 20 iunie 2010 – 8 august 2010 (2 meciuri)
  • FC U Craiova: 26 august 2010 – 14 ianuarie 2011 (14 de meciuri)
  • echipa națională a României: 14 iunie 2011 – 16 octombrie 2014 (35 de meciuri)
  • Al Ittihad 17 octombrie 2014 – 22 iulie 2015 (19 meciuri)
Victor Pițurcă și Eugen Neagoe au lucrat împreună la FCSB. Sursă Foto: Sportpictures
Victor Pițurcă și Eugen Neagoe au lucrat împreună la FCSB. Sursă Foto: Sportpictures

Eugen Neagoe poate reveni în fotbal după două luni

Eugen Neagoe a început sezonul pe banca celor de la Dinamo, dar în urma problemelor de sănătate apărute în timpui meciului din etapa a doua cu Universitatea Craiova, disputat pe 21 iulie, a decis să ia o pauză din activitatea fotbalistică.

Acum, după mai bine de două luni, Eugen Neagoe poate prelua Astra Giurgiu, în cazul în care Dan Alexa va fi îndepărtat de patronul Ioan Niculae, vizibil nemulțumit de prestația echipei la înfrângerea cu Chindia Târgoviște.