News

Eugen Nicolicea a rămas repetent la facultate! Trecutul controversat al propunerii PSD pentru ministerul Justiției

17.04.2019 | 16:33
Eugen Nicolicea a ramas repetent la facultate Trecutul controversat al propunerii PSD pentru ministerul Justitiei
Eugen Nicolicea a rămas repetent la facultate!
ADVERTISEMENT

Comitetul Executiv(CEx) al PSD i-a retras sprijinul politic ministrului Tudorel Toader, după ce a refuzat să inițieze ordonanța de urgență care l-ar fi salvat pe Liviu Dragnea de problemele cu legea. De altfel, chiar și premierul Viorica Dăncilă a votat împotriva lui Toader. Înlocuitorul lui va fi Eugen Nicolicea, unul dintre autorii asaltului PSD la statul de drept.

Eugen Nicolicea a rămas repetent la facultate!

Dăncilă, întrebată unde a greșit Toader, a spus: „Cred că s-a vorbit foarte mult în spaţiul public despre Justiţie. Tudorel Toader a spus că va face anumite lucruri şi nu le-a finalizat (aluzie la ordonanţele de urgenţă – n.r.)”.

ADVERTISEMENT

Despre Eugen Nicolicea se știe că a făcut Dreptul la Spiru Haret, forma de învățământ la Distanță și că a rămas repetent la prima facultate, scrie adevarul.ro. Despre studiile sale a vorbit chiar acesta, anul precedent, spunând: „Am terminat o facultate de Drept cu media 10, dar pentru că unul care a lucrat ca politruc la Opinia Studențească Iași… n-am chef să-i raspund. Gata, am încheiat subiectul”.

Eugen Nicolicea a rămas repetent la facultate! Trecutul controversat al propunerii PSD pentru ministerul Justiției
Trecutul controversat al propunerii PSD pentru ministerul Justiției

Nicolicea a fost unul dintre cei mai înverșunați ai expulzării regelui Mihai I

În perioada 1990-1991, Nicolicea a fost viceprimar al municipiului Drobeta-Turnu Severin. În anul 1992 a fost ales deputat pe listele PDSR, devenit mai târziu PSD. Între anii 2004 și 2008, a fost președinte al PSD Mehedinți. La ceva vreme a părăsit formațiunea și s-a alăturat UNPR, desfășurându-și activitatea în finala județeană Bucău. În luna mai a anului 2016 a revenit în PSD, iar în martie 2014 a fost numit ministru-delegat pentru Relația cu Parlamentul în Guvernul Ponta III, unde a ocupat această funcție până în noiembrie 2015.

ADVERTISEMENT

În aprilie 2019. Nicolicea a fost unul dintre cei mai înverșunați susținători ai expulzării regelui Mihai I, susținând și o alocuțiunea în plenul Camerei Deputaților. De-a lungul timpului, politicianul s-a remarcat prin limbaj vulgar și atitudine agresivă la adresa presei.