News

Eugen Teodorovici a ajuns în faţa procurorilor. Cum şi-a motivat fostul ministru prezenţa la DNA

04.06.2020 | 10:32
Eugen Teodorovici a ajuns in fata procurorilor Cum sia motivat fostul ministru prezenta la DNA
ADVERTISEMENT

Fostul ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici, a fost, joi, din proprie inițiativă, la DNA, unde a stat mai puțin de o oră în fața procurorilor.

Eugen Teodorovici a ajuns în faţa procurorilor DNA

Conform Mediafax, fostul ministru Eugen Teodorovici a ajuns în fața procurorilor DNA pentru că a vrut să asculte înregistrările unor discuţii cu politicieni cu funcţii înalte, înregistrări aflate într-un dosar din 2013, care a fost clasat.

ADVERTISEMENT

Fostul ministru al Finanțelor a precizat că a fost notificat că dosarul, deschis în 2013, a fost clasat, fără a oferi detalii în legătură cu obiectul acestui dosar.

Teodorovici a afirmat că el a solicitat accesul la dosar, pentru a asculta înregistrări ale unor discuţii. ”Am făcut o solicitare legală să văd ce anume a fost în dosar”, a spus el.

ADVERTISEMENT

Teodorovici a precizat că dosarul nu are nicio legătură cu lumea politică

Eugen Teodorovici, care în acea perioadă era ministrul Fondurilor Europene, a spus că acțiunea sa a fost făcută pentru a vedea dacă se accdeptă o astfel de cerere și i-a transmis procurorului că nu știe care este speța.

”Mi-am adus aminte de unele discuţii pe care le-am avut cu unii politicieni de la acea vreme, din toate partidele, politicieni aflaţi în funcţii foarte înalte”, a explicat fostul ministru al Finanţelor.

ADVERTISEMENT

Eugen Teodorovici a declarat că doar a ascultat câteva convorbiri și a ţinut să precizeze că dosarul nu are nicio legătură cu lumea politică.

Fostul ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici, consideră că populaţia nu cumpără titluri de stat și consideră că actualii guvernanți au oprit aceste acţiuni pentru a lăsa economiile românilor la băncile din România.

ADVERTISEMENT

Președintele  Klaus Iohannis a promulgat legea inițiată de fostul ministru de Finanțe, Eugen Teodorovici, prin care programul ”Prima Casă” va fi destinat în primul rând celor cu venituri mici, sub numele de ”O familie, o casă”.

ADVERTISEMENT
Tags: