News

Eugen Teodorovici a dat vestea așteptată de toți șoferii, despre taxa auto: “Va fi plătit ultimul leu”

29.08.2019 | 20:22
Cand va fi restituita taxa auto

Vești bune pentru șoferii care au de recuperat taxa auto! Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat că a semnat, joi, documentele astfel încât toţi cei care mai au de primit taxa auto vor primi banii la începutul săptămânii viitoare.

Ministrul Finanțelor a spus când va fi restituită taxa auto

Întrebat, joi, într-o conferinţă de presă când se termină de restituit toţi banii pentru taxa auto şi câte persoane mai au de primit bani, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a spus că marţi sau miercuri vor fi achitate ultimele sume.

„Ca număr nu pot spune exact, dar la rectificare s-a dispus alocarea întregii sume, adică 135 milioane de lei. Chiar dimineaţă la birou am semnat documentele, astfel încât săptămâna viitoare, marţi – miercuri, este plătit ultimul leu pentru toţi cei care au avut de primit această taxă”, a spus Teodorovici.

Cand va fi restituita taxa auto
Cand va fi restituita taxa auto

Se lucrează de zor la o nouă taxă auto

Potrivit acestuia, în ultimii doi ani s-a restituit suma de 6 miliarde de lei, reprezentând taxa auto. Totodată, ministrul Mediului Grațiela Gavrilescu a vorbit despre noua taxă auto, chiar înainte de a-și da demisia din Guvernul Dăncilă, după ce ALDE a decis să iasă de la guvernare.

Grațiela Gavrilescu a spus că însă se lucrează la noua taxă auto care va scoate de pe piață mașinile Euro 0, 1, 2 și 3, dar care nu va mai putea fi contestată în instață.

„Nu numai că România trebuie să-şi facă ţintele, dar este normal să putem să îndepărtăm din casele noastre şi din instituţiile mari toate echipamentele electronice şi electrocasnice care sunt, în momentul de faţă, mari consumatoare de energie. Toate trebuie făcute în sensul de a diminua reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi emisiile de CO2, şi aici fac referire la Programul „Rabla”.

În acelaşi timp, trebuie să ne gândim foarte bine pentru anul viitor la o metodă prin care toate maşinile care au Euro 0, 1, 2, 3 să fie cumva îndepărtate de pe piaţă. Acest lucru trebuie să fie făcut numai printr-o asumare, dar şi printr-un mod în care să nu putem fi atacaţi la Curtea Europeană de Justiţie a Uniunii Europene”, susține Grațiela Gavrilescu.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri