News

Eugen Teodorovici acuză sistemul de recalculare al pensiilor! „Sunt oameni a căror pensie se va recalcula când nu mai sunt pe această lume” 

20.07.2019 | 16:04
Eugen Teodorovici acuza sistemul de recalculare al pensiilor Sunt oameni a caror pensie se va recalcula cand nu mai sunt pe aceasta lume

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici acuză sistemul de recalculare al pensiilor! Acesta a declarat că modalitatea este una învechită și că Guvernul ar trebui să aloce o sumă anticipată de bani pentru pensii, iar după recalculare aceasta să se regleze. „De ce omul care are dreptul la o pensie să aştepte un sistem învechit şi înţepenit de multe ori, să aştepte o recalculare de pensie. De ce nu alocăm noi statul o sumă pe care am anticipa că ar fi acea corectă şi după recalculare să înceapă să se regleze.

Eugen Teodorovici acuză sistemul de recalculare al pensiilor!

Omul trebuie să primească astăzi cel puţin cât ar trebui să primească în urma unei recalculări de pensii. Oamenii nu au timp să aştepte”, a afirmat Eugen Teodorovici, la Târgu Mureş. Ministrul de Finanţe a spus că ar trebui adoptată această măsură deoarece sunt cazuri în care recalcularea pensiei pentru unele persoane se va finaliza când acestea nu vor mai fi în viaţă.

„Din păcate viaţa aşa este, sunt oameni a căror pensie se va recalcula când nu mai sunt pe această lume. Asta este viaţa, trebuie să fim foarte pragmatici. Atunci de ce să aştepte? Tu ca stat ai greşit faţă de oameni, tu ca stat trebuie să plăteşti şi să asiguri fiecărui om ceea ce merită atunci când merită, nu peste nu ştiu cât timp. E o altă abordare pe care mi-aş dori tare mult să o văd în această ţară. Să facem ceea ce simţim”, a mai spus Teodorovici.

Eugen Teodorovici acuză sistemul de recalculare al pensiilor! Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici ar vrea plafonarea speciilor pensiale. Sursa foto – facebook

Ce spune Eugen Teodorovici despre pensiile speciale

Eugen Teodorovici a supus dezbaterii în Cadrul Comitetului Executiv al Partidului Social Democrat o serie de proiecte ce ar urma să fie adoptate odată cu rectificarea bugetară programată pentru sfârșitul acestei luni. Ministrul Finanțelor își dorește ca pensiile speciale de până la 10.000 de lei să fie plafonate, iar pentru cele care depășesc acest prag să fie achitată o taxă de solidaritate. Teodorovici nu a precizat valoarea exactă a unei astfel de taxe, însă a afirmat că în acest mod „se vor îndrepta foarte multe lucruri”.

„E vorba de ceea ce românii solicită, pensiile speciale, credem că o variantă normală ar fi să plafonăm la 10 mii de lei, iar pentru ce depășește să fie aplicată o taxă de solidaritate”, a precizat Teodorovici

 

 

Tags: