News

Eugen Teodorovici, acuzat ca a mințit! Scandal între primari și Guvern

31.03.2019 | 21:54
Eugen Teodorovici acuzat ca a mintit Scandal intre primari si Guvern

Eugen Teodorovici este acuzat de primari că i-a mințit! Și nu este vorba despre o păcăleală de 1 aprilie, ci oamenii chiar se simt păcăliți, deoarece bugetele locale au scăzut! Președintele PSD, Liviu Dragnea, spunea că primăriile vor avea mai mulți bani în bugetul pe 2019, însă a fost contrazis de președintele Klaus Iohannis.

Primarii spun că au fost mințiți de Eugen Teodorovici în legătură cu bugetul pe 2019

Președintele Klaus Iohannis a avertizat că bugetul pe 2019 nu doar că nu va aduce mai mulți bani primăriilor din țară, dar chiar va tăia din bugete! Acum, primarii din toată țara susțin că au fost mințiți, păcăliți, iar ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, se spală pe mâini de situația aceasta.

Edilii din țară spun că bugetul pe 2019 a fost tăiat cu 200 de lei pe cap de locuitor! În sprijinul lor, ei prezintă în exclusivitate pentru Digi24 un document semnat între asociaţiile pe care le conduc şi Eugen Teodorovici. Documentul nu a fost însă niciodată respectat, aşa că se pierd câte 200 de lei pe cap de locuitor, acuză edilii. Contactat de Digi24, Eugen Teodorovici a spus că nu se consideră responsabil de această situaţie.

Eugen Teodorovici mincinos
Eugen Teodorovici nu se simte responsabil pentru aceasta situatie

Primarii s-au tăiat cu un buget mai mic decât cel romis de Guvern

Pierderile pe care le vor avea în 2019 comunele, oraşele şi municipiile din România se ridică la miliarde de lei. Primarii spun că peste 10 milioane de români vor avea de suferit din cauza Guvernului, care le-a tăiat banii. Asta după ce le-a promis iniţial, printr-un document obţinut de Digi24, că vor avea sumele dorite.

„Mă minunez cu legea bugetului de stat undeva am fost păcăliţi cu 200 de lei, se semnează un document cu 1.200 de lei pe comună şi îmi vin prin bugetul de stat doar 1.000 de lei pe locuitor. Aici nu mai suntem în zona minciunii, este mai mult decât minciună. Vreţi, nu vreţi, spun ce nu doream să spun, nu păcăliţi, escrocaţi. Asta nu este o măsură demnă pentru un ministru, să spui că faci ceva şi după aia să nu o faci”, spune Emil Drăghici, preşedintele Asociaţiei Comunelor din România.

Situaţie disperată şi în cazul primarilor de oraşe

„Am fost păcăliţi. În momentul acesta lucrurile au scăpat de sub control total. Nu înţeleg cum vom reuşi să iluminăm unităţile administrativ teritoriale, cum să încălzim unităţile şcolare, cum să susţinem funcţionarea spitalului, a liceului şi altor servicii publice la nivelul oraşelor. Este iminent acest pericol. Pericolul este să nu putem să ne asigurăm funcţionarea, e vorba de 85-90% dintre oraşe”, spune Ionel Chiriţă, preşedinte executiv Asociaţia Oraşelor.

„Ce ar trebui să spun? Că îmi pare bine că şi alţii şi-au dat seama că am fost păcăliţi? Nu îmi pare bine. Eu speram să ne înşelăm noi. Iată că se dovedeşte că poziţia noastră a fost corectă şi o spun cu mult regret, din nefericire. Ni s-au transmis nişte cifre de la Ministerul de Finanţe care nu se vor adeveri”, afirmă Robert Negoiţă, preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România.

Primarii cer noi discuţii cu executivul pe tema bugetului. Ei speră să salveze situaţia cu banii primiţi la rectificarea bugetară.