Eugen Teodorovici vrea să angajeze la ANAF fără concurs!

Eduard Nicolae Popa   
în HotNews
16/08/2019, 17:25
Eugen Teodorovici vrea să angajeze la ANAF fără concurs! GALERIE FOTO
Eugen Teodorovici vrea să facă angajări la ANAF fără concurs *foto: hepta.ro

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, continua „reforma” la nivel de ANAF și în ceea ce privește personalul din cadrul Fiscului. Astfel, președintele executiv al PSD a vorbit despre nevoia de oameni în ANAF și despre felul în care aceștia ar trebui să vină cât mai repede în interiorul Fiscului, chiar și fără concurs de admitere!

Eugen Teodorovici vrea angajări la ANAF fără concurs

Teodorovici a anunțat că are nevoie de „sânge proaspăt” în ANAF pentru că în acest se vor pensiona un număr record de oameni: „La noi se pensionează în acest an cam 2.700 de angajaţi pe zona de ANAF. Am spus să trebuie să scoatem procedura asta care e foarte greoaie, să laşi tinerii să intre în sistem.”

Ministrul Finanțelor ar vrea ca acești noi angajați să fie ținuți într-o perioadă de probă pentru ca apoi să fie angajați pe perioadă nedeterminată: „Şi anume, toţi cei care au absolvit o facultate de profil economic, de exemplu media 8, deci dacă a trecut acea facultate, a trecut licenţa şi media pe facultate e minim 8, înseamnă că a făcut şcoală. În sistemul de ANAF şi Finanţe să intre fără examen, că sunt oameni de finanţe, stă şase luni în perioada de probă şi dacă după şase luni şi-a făcut ce trebuia să facă, rămâne în sistem mai departe, să nu mai dea concursuri, că blocăm, nu intră oameni tineri în sistem şi nu se schimbă mentalitatea celui din sistem, pentru că sistemul nu lasă nimic să intre”, a afirmat Teodorovici.

Eugen Teodorovici vrea să facă angajări la ANAF fără concurs
Eugen Teodorovici vrea să facă angajări la ANAF fără concurs *foto: hepta.ro

Teodorovici continuă reformele în cadrul ANAF

Aceasta nu este singură „reformă” pe care vrea să o facă ministrul Finanțelor în cadrul Fiscului. Astfel, ultima dintre ideile lui Eugen Teodorovici în ceea ce privește ANAF-ul este prelungirea oficială a datei de depunere a declarației unice, până pe 25 mai. Anul trecut, termenul de depunere a fost inițial 15 martie, dar acesta a fost modificat pentru 31 iulie întrucât au întârziat lucrările la sistem.

Închide ×