News

Eugen Teodorovici, anunț de ultimă oră! Se pregătește amnistia fiscală

Autor: Ana Chivu | 18.04.2019 | 21:18
Eugen Teodorovici anunță amnistia fiscală!

Teodorovici a anunțat faptul că amnistia fiscală ar da o șansă în plus companiilor private. De asemenea, Guvernul are în plan un pachet cu măsuri care privesc beneficiile pentru firmele private, dar și pentru ștergerea datoriilor de la stat. Eugen Teodorovici a specificat, în cursul zilei de joi, la Bistrița, că pachetul de legi va fi public în luna mai.

Teodorovici anunță amnistia fiscală!

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat, în cursul zilei de joi, în cadrul unei conferințe de presă, că se lucrează la un pachet de legi în ceea ce privește restructurarea financiară pentru companiile de stat, dar și pentru cele private. Acesta a specificat și faptul că măsurile vor fi făcute publice din luna mai.

Ministrul Finanțelor a mai susținut și că pachetul de măsuri va cuprinde și un capitol care este legat de companiile cu capital negativ din România. Acesta reprezintă 35 de miliarde de euro și un set de măsuri pentru firmele care plătesc datoriile la timp către bugetul de stat.

Eugen Teodorovici anunță amnistia fiscală
Eugen Teodorovici anunță amnistia fiscală

“Există riscul ca peste un an, doi, companiile să fie închise”

„Restructurarea aceasta financiară este o măsură pe care o avem în atenţie la Guvern. Eu îmi doresc foarte mult ca în luna mai să venim cu un pachet de măsuri pentru mediul privat, pachet care să cuprindă printre altele şi această măsură de restructurare financiară (…). Pe noi ne interesează să dăm o şansă în principal marilor companii publice, pentru că acestea, în anii care urmează, nu vor mai putea fi susţinute de către stat pe diverse căi.

Comisia Europeană spune foarte clar că este ajutor de stat ilegal şi trebuie să îl recuperezi. Există riscul ca peste un an, doi, cinci aceste companii să poată fi închise şi atunci, dacă suntem un Guvern responsabil, trebuie să acţionăm în acest fel şi anume: luăm o companie de stat şi ştergem penalităţile, dobânzile dar rămâne principalul pentru a nu avea probleme cu Uniunea Europeană”, a declarat Teodorovici.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!