News

Eugen Teodorovici, anunț pentru pensionari! Ce se întâmplă cu acest tip de pensii

11.07.2019 | 08:34
Eugen Teodorovici anunt pentru pensionari Ce se intampla cu acest tip de pensii

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a confirmat informația care spunea că pensiile speciale vor fi impozitate drastic! Potrivit informațiilor apărute pe surse în presă, pensiile ”nesimțite” ar putea fi impozitate chiar și cu 80%! Acum, Eugen Teodorovici recunoaște că este posibil și acest scenariu, ca pensiile speciale să fie impozitate.

Eugen Teodorovici a vorbit despre tăierea pensiilor speciale

Pensiile speciale vor fi incluse într-un pachet de măsuri privind modul în care banul public să fie cât mai bine cheltuit, care va fi discutat în prealabil în Guvern şi Coaliţie şi care trebuie corelat cu rectificarea bugetară, a declarat, miercuri seara, ministrul de resort, Eugen Teodorovici.

“Partea de pensii speciale este una dintre măsurile pe care Ministerul Finanţelor Publice o va propune într-un pachet de alte măsuri cu privire la modul în care banul public să fie cât mai bine cheltuit, într-un mod cât mai eficient, cheltuit acolo unde produce valoare adăugată în economie.

Eugen Teodorovici a vorbit despre tăierea pensiilor speciale
Eugen Teodorovici a vorbit despre tăierea pensiilor speciale

”Sunt mai multe scenarii pe care noi, la Finanţe, le vom propune spre discuţie la Guvern”

Eu văd oarecum corelată, ca şi moment, discuţia pe acest pachet de măsuri cu partea de rectificare bugetară, pentru a şti foarte clar care dintre aceste măsuri vor fi acceptate la nivel de Coaliţie şi pentru care trebuie să reglementăm în acest sens şi al căror impact va fi luat în calcul pentru ce a rămas din an şi pentru anii care urmează. Adică unele se pot lua pe termen scurt, pe termen mediu sau pe termen lung. Dar va fi o discuţie pe întregul pachet de măsuri”, a explicat Teodorovici la România TV.

Întrebat dacă se va introduce o impozitare progresivă a pensiilor de peste 10.000 de lei, ministrul Finanţelor a răspuns că sunt mai multe scenarii ce vor fi propuse spre discuţie.

“Toate aceste măsuri, printre care şi cea cu pensiile speciale, se vor discuta în prealabil la nivel de Guvern, la nivel de Coaliţie, pentru a ieşi clar cu măsurile care se acceptă a fi promulgate într-un viitor foarte apropiat. Sunt mai multe scenarii pe care noi, la Finanţe, le vom propune spre discuţie la Guvern. Va fi o situaţie foarte clară cu toate pensiile, şi cele pe bază de contributivitate şi cele speciale.

Absolut toate aceste pensii cu număr, cuantumul lor, mai multe scenarii de lucru. Se va discuta în primul rând în Guvern, în Coaliţie, în cele două partide, pentru a ne putea asuma o măsură care poate va supăra în stânga şi dreapta(…) Nu discutăm acum cum să o aplicăm pentru că sunt mai multe scenarii de lucru”, a spus şeful de la Finanţe, subliniind că se discută inclusiv situaţia din administraţie de pensionări la o vârstă “foarte scăzută”, după care persoanele respective rămân în sistem pe un post de funcţionar.

Întrebat dacă ia în calcul tăierea pensiilor “nesimţite”, de peste 20.000 – 30.000 de lei, Teodorovici a răspuns că se ia în calcul “absolut tot, inclusiv această variantă”.