News

Eugen Teodorovici, candidatul PSD la alegerile prezidențiale? Anunțul făcut de Viorica Dăncilă

22.06.2019 | 09:46
Eugen Teodorovici candidatul PSD la alegerile prezidentiale Anuntul facut de Viorica Dancila

Întâlnirea social democraților de la Neptun ar putea să ofere răspuns unei probleme vechi a partidului. Este Eugen Teodorovici, candidatul PSD la alegerile prezidențiale? Liderul actual al partidului, Viorica Dăncilă spune că încă nu au început sondajele pentru desemnarea omului care trebuie să lupte cu actualul șef de stat, Klaus Iohannis. “Dacă Eugen Teodorovici vrea să candideze la prezidențiale, nimeni nu îi îngrădește dreptul.

Eugen Teodorovici, candidatul PSD la alegerile prezidențiale?

Nu le-am început sondajele pentru că vrem să vedem candidații. Nu am început sondajele, vrem să vedem cine vrea să candideze. Până acum știm doar de domnul Șerban Nicolae și domnul Pleșoianu”, a declarat premierul care nu a vrut să intre în contre nici cu cel pe care l-a dat jos din funcția de secretar general al partidului. Codrin Ștefănescu tocmai a anunțat că vrea să-şi recâștige postul.

„Este opinia lui. Vom discuta la întâlnirea pe care o avem despre profilul pe care trebuie să îl aibă viitoarea conducere, pentru că este important să ne pliem şi pe ceea ce vor oamenii. Toţi cei care vor să candideze trebuie să beneficieze de această oportunitate, iar dacă majoritatea va decide că trebuie introduse în statutul partidului criterii de integritate, atunci aşa se va întâmpla”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Eugen Teodorovici, candidatul PSD la alegerile prezidențiale. Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă spune că nu s-a discutat despre remaniere guvernamentală. Sursa foto – facebook

Avem sau nu remaniere guvernamentală

Dăncilă spune că deocamdată nu se pune problema unei remanieri guvernamentale.“Nu am discutat despre remaniere în Comitetul Executiv Naţional. După ce o să abordăm acest subiect, o să vă comunic. Pentru noi, acum avem congres, avem alte discuţii, nu am vorbit de remaniere, deci nu pot să spun dacă un ministru sau altul va fi remaniat.

Atunci când iei o decizie, trebuie să calculezi foarte bine, să pui în balanţă ce este mai bine pentru guvernare. Nu facem o schimbare de dragul de a o face. Cred că trebuie să ai argumente solide. În momentul în care vom discuta acest subiect, ne vom gândi şi la remaniere, poate ne vom gândi la restructurare, sau poate nu vom face. Am văzut și la moțiune 15 ministere, dar nu argumentat de ce nu 17, de ce nu mai puține”, a mai adăugat Viorica Dăncilă