News

Eugen Teodorovici cere demisia lui Florin Cîțu, pe care îl acuză ca a „sabotat cursul valutar”

19.11.2019 | 18:37
Eugen Teodorovici cere demisia lui Florin Citu pe care il acuza ca a sabotat cursul valutar
ADVERTISEMENT

Președintele executiv al PSD și fost ministru al Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici, a vorbit după ce leul a ajuns la un minim istoric în raport cu euro și a susținut că principalul vinovat pentru această situație este Florin Cîțu, cel care a preluat mandatul de la Finanțe în guvernul Ludovic Orban. Teodorovici cere demiterea lui Cîțu, dar și o dezbatere pe economie cu premierul și cu urmașul său la finanțe.

Eugen Teodorovici dă vină pe Florin Cîțu pentru că a sabotat leul

Eugen Teodorovici cere demiterea ministrului Finanțelor, Florin Cîțu, pentru sabotarea cursului de schimb: „Motivul pentru care cer demisia dlui Cîțu este unul cât se poate de simplu: pentru că a sabotat cursul de schimb (are antecedente aici), leul fiind la un minim istoric, ceea ce se traduce foarte clar în creșteri de facturi, rate bancare. Și pentru că a avut întâlniri ascunse cu reprezentanții instituțiilor financiare internaționale, despre care nu a informat românii și nu ne-a spus ce a vorbit și ce a promis în numele statului român.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, actualul ministru al finantelor se lăuda că va adopta în primele 24 de ore de la învestire 25 de măsuri “benefice” pentru mediul de afaceri și realitatea îl contrazice, din nou! Niciuna din acele măsuri anunțate cu surle și trâmbițe nu se regăsește în economie, deci … încă o minciună!”, a mai precizat Teodorovici.

Teodorovici vrea o dezbatere cu Ludovic Orban sau cu Florin Cîțu pe teme economice

Eugen Teodorovici îl somează pe Ludovic Orban să îl demită pe Florin Cîțu în 48 de ore, pentru ca apoi să îl invite pe Ludovic Orban la o dezbatere despre economia României și despre finanțele publice:

ADVERTISEMENT

„Ca să aibă timp să se pregătească, îl invit în cursul zilei de vineri, ora 12.00, la Biblioteca Centrală Universitară (dacă acolo le place liberalilor să vină). Am speranța că dl Orban se va dovedi mai bărbat decât dl Cîțu și nu va fugi de responsabilitata acestei dezbateri publice, așa cum fuge Iohannis Klaus și mai sper că nu-și va organiza propria sa dezbatere într-o cameră cu ecou, așa cum face încă președintele în funcție, pentru că nu așa arată o dezbatere adevărată”, a mai scris senatorul PSD, pe facebook.