News

Eugen Teodorovici le dă o veste excelentă șoferilor. Când se restituie taxa auto

05.05.2019 | 18:33
Eugen Teodorovici a adresat un mesaj dur ANAF: Să-și facă treaba! Sursa foto: hepta.ro

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, i-a anunțat pe români când se va restitui taxa auto, iar data este una apropiată. Foarte mulți șoferi așteptau această veste bună, iar acum știu când vor primi banii înapoi la finalul acestei luni. Acesta a asigurat că ANAF va emite toate deciziile de impunere în acest sens.

Eugen Teodorovici: Taxa auto, înapoi la români la finalul lunii mai

“Ştiţi că eu am anunţat foarte clar că voiam să nu mai fie la ANAF nicio decizie de impunere neemisă. O să verific luni la ANAF. Obligaţia este ca noi să restituim, în cursul lunii mai, taxa pe mediu sau taxa de timbru, cum i se spune ei. Banii sunt alocaţi, nu va fi o problemă”, a declarat Eugen Teodorovici la Lupeni, notează antena3.ro.

Banii despre care a vorbit ministrul de Finanțe sunt cei din taxa de mediu pe care deținătorii de autoturisme au achiziționat-o la prima înmatriculare. Teodorovici a fost întrebat dacă Fiscul are acești bani sau românii se vor judeca în instanță pentru a-i primi, iar ministrul a spus că se lucrează la acest lucru.

Teodorovici promite restituirea taxei auto la finalul lunii mai. Sursa foto: hepta.ro

Teodorovici: Cei de la ANAF să își facă treaba

“Cei de la ANAF să-şi facă treaba, zi de zi. E treaba noastră, ca minister, să alocăm banii, atât pentru Fondul de Mediu, cât şi pentru ANAF, pentru că ştiţi că au fost două abordări, dar obligaţia este ca ei să emită decizia de impunere, până la ultima pe care o mai au încă în casă, neemisă.

Iar partea de bani o asigură Ministerul de Finanţe şi ei (ANAF, n.red.) să facă plata, în mod obligatoriu, până la finalul lunii mai. (…) E vorba doar de simplificări pe care ANAF-ul trebuie să le facă, să le gândească, zi de zi. Adică ei trebuie să se coboare, nu neapărat fizic, dar să coboare cu inima în rândul oamenilor, atât în zona persoanelor fizice, cât şi în zona persoanelor juridice”, a mai spus ministrul Teodorovici.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri