News

Eugen Teodorovici, mesaj ferm pentru Victor Ponta și Tăriceanu! Ce spune despre alegerile prezidențiale

02.07.2019 | 15:08
Eugen Teodorovici mesaj ferm pentru Victor Ponta si Tariceanu Ce spune despre alegerile prezidentiale

Eugen Teodorovici susține cu tărie că PSD trebuie să aibă candidat propriu la alegerile prezidențiale care vor avea loc pe 10 noiembrie 2019. Acesta a transmis un mesaj ferm foștilor premieri Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu, care ar milita pentru un candidat comun al partidelor aflate la guvernare.

Eugen Teodorovici vrea candidat unic din partea PSD

Replica lui Teodorovici vine după ce Ponta a susținut că e nevoie de un candidat comun susținut de trei partide: PSD, Pro România și ALDE. Teodorovici susține că partidul care nu a câștigat în ultimii 15 ani președinția trebuie să dea un candidat propriu, chiar dacă s-ar putea să fie o persoană din afara partidului, dar care să candideze pentru fotoliul de la Cotroceni cu sigla formațiunii în spate.

„PSD trebuie să aibă un candidat propriu. Ăsta este punctul meu de vedere, este un partid mare, este un partid care de 15 ani nu a mai dat un preşedinte al României şi ar trebui justificat foarte bine dacă ar fi o altă propunere, nu din PSD. Dar în mod normal toţi din PSD doresc ca PSD să aibă un candidat propriu la prezidenţiale”, a declarat președintele executiv al PSD, Eugen Orlando Teodorovici, scrie adevărul.ro.

Ponta și Tăriceanu se gândesc la un candidat comun PSD-ALDE-Pro România. Sursa foto: Vocea Clujului

Viorica Dăncilă așteaptă rezultatele sondajelor de opinie comandate

În același timp, președintele PSD Viorica Dăncilă a declarat că așteaptă rezultatele sondajelor de opinie pe care formațiunea le-a comandat în care au fost testate mai multe personalități din partid și chiar din afara acestuia. Abia după ce vor fi cunoscute rezultatele sondajelor PSD se va gândi serios la un nume pentru Palatul Cotroceni.

Premierul a mai spus că nu poate împiedica ALDE să vorbească cu alte partide, mai ales că încă nu au ajuns la nicio concluzie comună privind numirea unui candidat pentru prezidențiale. Ideea candidatului comun ar fi una susținută în special de aripa Ponta din PSD și de partidul format de fostul premier, dar și de politicienii din partidul lui Tăriceanu.