News

Eugen Teodorovici vrea ca datornicii să meargă la închisoare! A depus un proiect de act normativ în Senat

15.09.2019 | 15:14
Eugen Teodorovici vrea ca datornicii sa mearga la inchisoare A depus un proiect de act normativ in Senat

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici vrea ca datornicii să meargă la închisoare! Acesta propune pedeapsa cu închisoare pentru datornici, indiferent că vorbim despre persoane fizice sau cele juridice. Teodorovici a depus în Senat un proiect de act normativ în acest sens. „Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 1 an la 6 ani retinerea si neplata, incasarea si neplata, ori, dupa caz, neretinerea sau neincasarea, in cel mult 30 zile de la termenul scadent prevazut de lege, a impozitelor si/sau contributiilor prevazute in anexa la prezenta lege”, se arata în document.

Eugen Teodorovici vrea ca datornicii să meargă la închisoare!

Taxele si impozitele prevazute in Anexa, pentru neplata carora se propune pedeapsa cu inchisoarea, sunt: impozitul pe dividende, impozitul pentru veniturile din activitati independente, impozitul pe veniturile din drepturile de proprietate intelectuala, impozit pe venitul din salarii si asimilate salariilor, impozitul pe veniturile din arenda, i mpozitul pe veniturile sub forma de dobanzi și impozitul pe veniturile sub forma de dividende.

Nu se termină aici pentru că sub litera legii vor intra mai multe astfel de datorii. Astfel, în culpă sunt și impozitul pe veniturile impozabile obtinute din lichidarea unei persoane juridice sau din reducerea capitalului, impozitul pe veniturile din pensii, impozit pe veniturile din premii si jocuri de noroc, impozit pe veniturile din alte surse și impozitul pe veniturile obtinute de o persoana fizica dintr-o asociere.

Eugen Teodorovici vrea ca datornicii să meargă la închisoare! Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici a depus un proiect de act normativ în Senat. Sursa foto – facebook

A depus un proiect de act normativ în Senat

Mai exact când aceasta să unește cu o persoana juridica, contribuabil potrivit titlului II si III din Codul fiscal devine pasibilă de închisoare dacă nu își onorează dările. Vor fi în pericol și cei care nu îți plătesc contributia de asigurari sociale, contributia de asigurari sociale de sanatate, impozitul pe veniturile obtinute din Romania de nerezidenti, impozit datorat pe venitul din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal și contributia la Fondul pentru mediu.

Concret, potrivit proiectului initiat de Teodorovici, „constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 2 ani la 7 ani si interzicerea unor drepturi stabilirea cu rea-credinta de catre contribuabil a impozitelor, taxelor sau contributiilor, avand ca rezultat obtinerea, fara drept, a unor sume de bani cu titlu de rambursari sau restituiri de la bugetul general consolidat ori compensari datorate bugetului general consolidat”.

 

 

Tags: