ADVERTISEMENT
News

Eugen Tomac, acuze fără precedent în Parlamentul European: „Rusia se transformă în Gulag”

Autor: Flaviu Popa | 19.01.2021 | 23:18
Eugen Tomac, acuze fără precedent în Parlamentul European: „Rusia se transformă în Gulag”
Vladimir Putin, criticat de Eugen Tomac. Foto: Hepta

Eugen Tomac a lansat un nou atac împotriva Rusiei, în plenul Parlamentului European, considerând că țara condusă de Vladimir Putin se transformă într-un „gulag”.

ADVERTISEMENT

Discursul lui Tomac este vehement și cere Uniunii Europene măsuri imediate pentru arestarea lui Navalnîi.

PMP a ratat Parlamentul României, însă mai are voci în Parlamentul European, care critică Rusia de la Bruxelles.

Eugen Tomac consideră că Rusia s-a transformat în Gulag

„Putin, prin comportamentul său, impunând practici staliniste prin care încearcă să își elimine opoziția, ne obligă pe toți la acțiune”, și-a început Tomac tirada la adresa vecinilor Moldovei.

ADVERTISEMENT

GÚLAG, (2) gulaguri, s. n. 1. Organism sovietic însărcinat cu administrarea lagărelor de reeducare prin muncă, destinate adversarilor politici din toate categoriile sociale și naționale. 2. Sistem concentraționar sau represiv în URSS și în țări cu un regim totalitar.

Este absolut șocant ceea ce se întâmplă în aceste zile. În primul rând, pentru că asistăm la ceva la care nu se aștepta nimeni, pentru că, după ce medicii europeni au demonstrat că Rusia lui Putin a încercat să lichideze fizic o voce care deranjează Kremlinul, răspunsul primit este că, atunci când această voce se întoarce acasă, este din nou reținută.

Aveți în fața dumneavoastră, domnul vicepreședinte, o mare provocare. Ea implică acțiune din partea Uniunii Europene, pentru că milioane de oameni cu același curaj pe care îl are Alexei Navalny în Rusia se uită cu speranță spre Europa.

ADVERTISEMENT

Rusia de astăzi se transformă pe zi ce trece într-un gulag și avem obligația să acționăm, pentru că ceea ce demonstrează în aceste zile Putin, prin comportamentul său, impunând practici staliniste prin care încearcă să își elimine opoziția, ne obligă pe toți la acțiune”, a declarat în plenul Parlamentului European politicianul Eugen Tomac.

Alexei Navalnîi s-a întors în Rusia după ce a stat în Germania din cauza presupusei otrăviri, fiind arestat pe aeroportul din Moscova la sosire. Mai mulți lideri europeni au condamnat acest gest, existând chiar și scenarii îndrăznețe ca regimul lui Vladimir Putin să fie înlăturat.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, șansele ca acest lucru să se întâmple sunt minime, așa cum explică și analiștii politici, pentru că Vladimir Putin se bucură în continuare de o susținere copleșitoare din partea populației.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!