Sport

Eugen Trică, despre revenirea pe banca lui FC U Craiova: “Eu sunt alături de ei” Exclusiv

26.10.2020 | 12:48
Eugen Trica despre revenirea pe banca lui FC U Craiova Eu sunt alaturi de ei Exclusiv
ADVERTISEMENT

FC Universitatea Craiova 1948 este pe locul 2 în clasamentul Ligii a doua, dar asta nu l-a oprit pe patronul echipei, Adrian Mititelu, să îl demită pentru a șasea oară pe Nicolo Napoli.

FANATIK a vorbit cu Eugen Trică, fostul antrenor al echipei, chiar înaintea lui Nicolo Napoli și am aflat câteva lucruri extrem de interesante, de la fostul jucător al Universității Craiova și actual tehnician.

ADVERTISEMENT

Adrian Mititelu îi are pe lista scurtă pe Mircea Rednic, Ionuț Badea, care tocmai a fost demis de la FC Argeș și surpriză: Eugen Trică, conform gsp.ro.

Interviu FANATIK în exclusivitate cu Eugen Trică

Eugen, vorbim puțin și de Craiova?

–  Sigur, cum să nu! Eu cred că sunt într-un moment foarte bun acum. Conduc, în… Liga a doua, sunt pe primul loc și au făcut niște partide foarte bune. Eu sunt cu ei, sunt alături de ei tot timpul, îi urmăresc cu jind tot timpul când joacă. Îmi place! Îmi place cum joacă Craiova. Sper să promoveze și au toate șansele, pentru că au adus jucători foarte buni. Sunt alături de ei, mă consider craiovean înainte de toate și țin cu FC Universitatea Craiova!

ADVERTISEMENT

Eugen, se vorbește de o revenire a ta la Craiova, după ce Nicolo Napoli a fost demis. Cum comentezi?

– Nu, nu se pune problema! Chiar nu se pune problema. Eu deocamdată stau liniștit, probabil că de la iarnă o să încerc să iau o decizie. Sunt ceva discuții, dar momentan nu vreau să… de la iarnă! Au fost discuții cu mai multe cluburi.

ADVERTISEMENT

Eugen Trică despre un duel între cele două echipe din Craiova: ,,Dacă ar cădea în Cupa României, la cum îi cunosc eu pe jucători, ar câștiga fără probleme cu CS U”

Cum ai vedea un duel în Liga întâi între cele două echipe din Craiova?

– În momentul de față, acuma dacă ar cădea în Cupa României, părerea mea, la cum îi cunosc eu pe jucători și la ambiția lor, ar câștiga fără probleme cu CS U. Au echipă bună, cum ți-am zis.

Nicolo Napoli a fost demis deși era pe primul loc…  E dificil de lucrat cu Adrian Mititelu?

– Nu are rost să comentez eu acuma de Napoli… Hai să încercăm să evităm să criticăm… Îți dai seama, omul investește, am tot respectul pentru el. Ți-am zis, să dea Dumnezeu să realizeze ce și-a propus, pentru că întradevăr, sunt banii lui, a investit foarte muți bani și ar fi păcat ca Universitatea Craiova să nu promoveze în Liga întâi. Eu îl respect foarte mult pentru lucrul ăsta! S-a luptat și se luptă în continuare pentru club și până la urmă 100% va reuși!

ADVERTISEMENT

Eugen Trică: ,,Încă o dată îți spun: Universitatea Craiova este cea din Liga a doua!”

Adrian Mititelu tocmai a pierdut la TAS procesul prin care contesta decizia Comitetului Executiv al FRF de a acorda rivalei locale dreptul de a evolua în campionat sub denumirea de Universitatea Craiova….

Al doilea proces. Mai sunt trei. Hai să vedem la final, când se vor termina toate! Încă o dată îți spun: Universitatea Craiova este cea din Liga a doua! Care să sperăm cu toții că va promova în Liga întâi, acolo unde îi este locul!

Eugen, nu pot să nu te întreb despre plecarea ta de la Craiova. E ceva adevărat legat de ședinta foto pe Oblemenco și amicalul cu Reșita?

– Nu are rost să vorbim acum de asta. Ce a fost, a fost, eu am plecat… la revedere! Ne-am despărțit și punct! Vom vedea pe viitor ce se va întâmpla! Nu vreau să comentez mai mult.

De la echipa din Liga 1, îți place vreun jucător?

– Nu mă interesează de CS U! Nu mă interesează.

Eugen Trică despre echipa națională: ,,Chiar nu înțeleg ce are lumea cu Mirel! Jucăm exact ceea ce joacă Germania, ceea ce joacă Spania

Despre echipa națională… S-a tot vorbit și analizat. Ai îmbrăcat și tu tricoul naționalei, cum ți s-a părut jocul României?

Naționala a început foarte bine! Chiar l-am lăudat pe Mirel Rădoi… Nu știu ce s-a întâmplat în jocurile cu Islanda și Norvegia… Chiar nu pot să înțeleg. A început foarte, foarte bine! Îmi place stilul de joc al echipei naționale, îmi place foarte mult! E un stil modern și nu înțeleg lumea… chiar nu înțeleg ce are lumea cu Mirel! Pentru că omul încearcă un stil modern de joc!

Ceea ce la națională n-a mai fost de mult. Păi ce să facem? Să ne apărăm iar și să stăm la contraatac? Lucrurile astea le fac echipele mici! Toată lumea a criticat jocul echipei naționale: ,,Domne, iar ne apărăm! Hai să atacăm și noi, să stăm cu echipa sus! Să facem pressing, să avem reacție după pierderea balonului!” Eh, în momentul de față, Mirel Rădoi asta face! Asta face!

Și atunci trebuie să avem încredere în continuare în el și să-l lăsăm să își ducă la bun sfârșit contractul. Nu poate să dea roade acum pe moment acest stil de joc! Trebuie timp! Din punctul meu de vedere, trebuie să continue indiferent de ce se întâmplă în cele două meciuri, pentru că avem stil modern de joc!

Jucăm exact ceea ce joacă Germania, ceea ce joacă Spania, cam asta trebuie să vedem la jocul echipei naționale! Asta e, se întâmplă să mai și pierzi așa! Dar părerea mea e că o să dea roade acest stil de joc. Credit în continuarea pentru Mirel Rădoi, fără niciun fel de problemă! Toată lumea vorbește la noi. Ar trebui să mai tacă din gură.

ADVERTISEMENT