Life

Eugenia Șerban a învins cancerul de două ori în același timp! Îndrăgita actriță descrie calvarul din ultima perioadă

29.05.2020 | 12:57
Eugenia Șerban a învins cancerul de două ori în același timp! Îndrăgita actriță descrie calvarul din ultima perioadă
Eugenia Șerban a învins cancerul de două ori în același timp. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Chiar dacă problemele de sănătate s-au ținut scai în ultima perioadă, a demonstrat încă o dată (dacă mai era nevoie) că este o femeie puternică și curajoasă, iar acum se poate bucura din nou de viață alături de toți cei dragi. Eugenia Șerban, căci despre ea este vorba, a reușit ceea ce pentru mulți dintre noi poate părea de-a dreptul imposibil. Îndrăgita actriță a învins cancerul de două ori în același timp, curajul său și voința de a merge mai departe indiferent de situație lăsându-i fără cuvinte chiar și pe medicii care au tratat-o.

Cum a învins Eugenia Șerban cancerul: „Există viață și după”

Acum că pericolul a fost depășit, aceasta a găsit puterea să povestească pas cu pas întreg calvarul din ultimul an, de la momentul în care a aflat cumplitul diagnostic și până când a putut răsufla ușurată la gândul că a reușit să învingă boala ce pentru mulți se dovedește necruțătoare.

ADVERTISEMENT

Anul trecut în luna aprilie a început totul. Mergând la controlul ginecologic anual, s-a descoperit că ceva nu este în regulă, și așa au început investigațiile. În luna iunie, s-a confirmat cancerul ginecologic.

Imediat după biopsie, medicul a hotărât să mi se facă de urgență o ecografie de sân, în aceeași zi. A fost una dintre cele mai urâte zile din viața mea, ziua în care am aflat că am și cancer la sân. Așa a început totul”, povestește Eugenia Șerban, rememorând cea mai dificilă perioadă din viața sa.

ADVERTISEMENT

„Prima dată am crezut că este o greșeală, am tot sperat să nu fie adevărat și am început toate investigațiile necesare. RMN-uri, CT-uri, PET CT, biopsii, iar cel mai greu a fost să aștept rezultatul biopsiilor.

Prima perioadă m-a dărâmat, aveam mii de întrebări în cap… De ce eu? De ce mie? Și încă nu aveam habar ce va urma. Dar, în această perioadă, am avut alături de mine oameni și prieteni minunați.

Tot în acel timp am fost plecată la Timișoara, pentru că era programat de mult spectacolul meu monolog. Acolo, de fapt, am făcut toate RMN-urile și CT-urile, ca să nu se piardă timp.

ADVERTISEMENT

Când am acceptat? E greu de spus. Am avut nevoie de un timp, eu cu mine. Dar, la începutul lunii august, am ales să merg mai departe. Am să-ți spun că am început cu operațiile și apoi a urmat restul tratamentelor.

La sfârșitul lunii iulie, am participat la Festivalul de la Sighișoara, unde colegii mei mi-au acordat suport emoțional, ridicându-mi moralul ca să pot trece la pasul următor. Acolo, am întâlnit și alți oameni extraordinari pe care nu-i cunoscusem și care mi-au spus că trebuie să am încredere în mine și în forțele mele, că există viață și după, și că totul stă doar în puterea mea și în puterea voinței mele.

Mi-a fost greu să accept atunci, dar cuvintele lor m-au urmărit ceas de ceas în zilele următoare. Mi-au rămas prieteni și în ziua de astăzi cei care atunci au știut să-mi spună vorbele potrivite”, a mai spus îndrăgita actriță.

ADVERTISEMENT

Cum se simte după cele două intervenții chirurgicale

Cea mai grea perioadă a fost, fără îndoială, la capătul intervențiilor chirurgicale pe care le-a suferit. Gândul că este la un pas de a scăpa de toată durerea a ajutat-o, însă, să depășească și obstacolul chimioterapiei, iar acum se poate bucura din nou de viață.

După operație nu a fost atât e greu, doar că a trebuit să mă duc timp de două săptămâni la pansat și încă mai aveam două tuburi pe care le purtam pe la terase și restaurante, ascunse bineînțeles, dar nu aceea a fost cea mai grea perioadă. Cel mai greu mi-a fost în perioada chimioterapiei și în zilele acelea când își este foarte rău de la ele.

Dar la ultima ședință nici măcar nu mai simțeam durerile, pentru că știam că în foarte scurt timp nu o să mă mai doară nimic și că nu o să mai urmeze și alte ședință. Acum totul este bine, însă trebuie să mai urmez un tratament timp de 5 ani și mai am de făcut niște injecții din trei în trei zile, însă în mulțumesc lui Dumnezeu că totul este bine.

ADVERTISEMENT

Viața mea este aceeași, doar că ordinea priorităților s-a schimbat. Sănătatea, copilul, cariera, familia și prietenii mei. Sunt anumite lucruri poate cărora nu le dădeam importanță înainte.

Știu să mă bucur poate mai mult decât înainte de fiecare răsărit de soare și de fiecare apus. Înainte erau doar lucruri obișnuite, acum sunt importante. Mă simt mult mai puternică și simt că absolut nimic nu mă mai poate doborî”, a declarat Eugenia Șerban în cadrul unei emisiuni televizate.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri