Sport

Eugenie Bouchard o laudă pe Emma Răducanu şi i-o dă exemplu lui Naomi Osaka: “Un contrast uriaş între ele”

Fosta jucătoare canadiană de tenis Eugenie Bouchard spune că a fost reconfortant să le vadă jucând pe britanica Emma Raducanu și compatrioata ei Leylah Fernandez, comparativ cu japoneza Naomi Osaka.
22.09.2021 | 19:09
Eugenie Bouchard o lauda pe Emma Raducanu si io da exemplu lui Naomi Osaka Un contrast urias intre ele
ADVERTISEMENT

Raducanu, care va împlini 19 ani pe 13 noiembrie, și Fernandez, născută pe 6 septembrie 2002, s-au confruntat în finala US Open, victoria revenind primeia cu 6-4, 6-3. Britanica a câștigat zece meciuri la turneul din Statele Unite, dintre care trei în calificări.

Eugenie Bouchard o laudă pe Emma Răducanu şi i-o dă exemplu lui Naomi Osaka

Cu toții am fost în această poveste, spunând că ‘tenisul este atât de greu în mințile jucătorilor, ei nu pot concura cu presiunea, presa e prea dură cu acești copii’.

ADVERTISEMENT

Apoi le vezi pe Fernandez și Răducanu venind, se sting toate luminile, fac ochii mari și se bucură mult că se află acolo, bucurându-se de moment, fără să se gândească la culise, la afaceri.

Ele doar joacă și înving alte jucătoare. Este atât de plăcut, iar contrastul este uriaș între ele și Naomi, care simte că are nevoie de o pauză și nu joacă cu bucurie”, a spus Bouchard, potrivit Tennisworldusa, care citează Tennis Majors.

ADVERTISEMENT

Performanța Emmei nu este întâmplare sau coincidență

La rândul ei, franțuzoaica Marion Bartoli, campioană la Wimbledon în 2013, este convinsă că performanța Emmei nu este o întâmplare sau o coincidență. Răducanu a atras atenția în acest an, la turneul londonez, unde a primit un wild card din partea organizatorilor și a ajuns în optimi. Mulți au fost convinși că sportiva care are tată român va ajunge o vedetă, dar nu-și imaginau că acest lucru se va întâmpla atât de repede.

Chiar dacă nu avea experiență la acest nivel, nu am văzut nimic în jocul ei care să fi început să se prăbușească“, a spus Bartoli. „Și asta mi-a arătat mai întâi încredere, dar mai ales pregătire.

ADVERTISEMENT

Și mă refer în special la pregătirea mentală, pentru că este foarte greu doar să te imaginezi jucând acolo la nivel înalt. Acesta este cel mai greu drum de parcurs de-a lungul anilor, și este foarte greu de pășit pe el dacă nu ai alături de tine o voce care să-ți dea încredere, cum o face de cele mai multe ori Andy Murray”, a mai precizat fosta sportivă din Franța.

Niciun set pierdut în zece meciuri

Emma Răducanu a devenit prima jucătoare din istoria tenisului modern care s-a impus la un turneu de Mare Șlem după ce a venit din calificări. Mai mult, în cele zece meciuri ea nu a pierdut niciun set, a învins-o în turul 3 pe spaniola Sara Sorribes Tormo cu 6-0, 6-1 și nu a avut nevoie, pe parcursul competiției, de niciun tie-break pentru a pune capăt setului.

ADVERTISEMENT