Sporturi

Eugenie Bouchard – Patricia Ţig, în finala WTA Istanbul. Românca se impune dramatic şi câştigă primul trofeu al carierei! Live Video

13.09.2020 | 20:04
Eugenie Bouchard  Patricia Tig in finala WTA Istanbul Romanca se impune dramatic si castiga primul trofeu al carierei Live Video
ADVERTISEMENT

Finala turneului WTA de la Istanbul le aduce faţă în faţă pe Eugenie Bouchard şi Patricia Ţig. Meciul este programat pentru duminică, 13 septembrie, de la ora 17:00.

„Şi eu aş vrea să o felicit pe Eugenie. A fost o luptă dură şi mă bucur că am jucat atât de bine amândouă. Vreau să îi mulţumesc soţului şi antrenorului meu.

ADVERTISEMENT

Îţi multumesc pentru sprijin şi că ai fost mereu lângă mine! Mulţumesc organizatorilor, care m-au facut să mă simt ca acasă. Sper să revin aici şi anul viitor“, a declarat campioana la final.


6-7: GAME, SET, MECI şi TURNEU pentru Patricia Ţig, care câştigă primul trofeu al carierei!!!

Desfăşurarea tiebreakului: 0-1, 1-1, 1-2, 2-2, 2-3, 2-4, 2-5, 3-5, 3-6, 4-6, 4-7.

6-6: Game Bouchard, care a revenit de la 0-40.

5-6: Game la zero pentru Patricia Ţig!

5-5: Game Bouchard. Prima egalitate de la începutul setului.

4-5: Break Bouchard într-un game lung, în care a salvat 3 mingi de meci.

3-5: Rebreak Patricia Ţig, care va servi pentru trofeu!!!

3-4: Break Bouchard. Ţig a început game-ul cu două duble greşeli. Canadianca serveşte pentru a egala.

ADVERTISEMENT

2-4: Bouchard îşi câştigă cu dificultate serviciul şi se apropie la două game-uri.

1-4: Game Patricia Ţig, care se află la două jocuri de primul trofeu WTA al carierei.

1-3: Game Bouchard. Game lung, în care canadianca a folosit de trei ori „scurta“ la fileu, de fiecare dată cu succes.

0-3: Încă un game pentru româncă. Patricia Ţig se distanţează la 3 game-uri. A câştigat 9 din ultimele 10 game-uri.

ADVERTISEMENT

0-2: Break Patricia. Şase game-uri la rând pentru româncă

0-1: Patricia Ţig îşi câştigă serviciul la zero. Bouchard a avut pauză de vestiar înaintea setului decisiv. Ţig a câştigat 5 game-uri consecutive.


1-6: Break Patricia Ţig, după o greşeală a canadiencei. Bouchard a salvat trei mingi de set, dar a cedat la a patra.

ADVERTISEMENT

1-5: Game Patricia. Îşi măreşte avantajul la patru jocuri. Bouchard va servi pentru a rămâne în set.

1-4: Break la zero pentru Ţig. Se distanţează la trei game-uri şi urmează la serviciu. Canadianca dă semne de nervozitate.

1-3: Game Patricia Ţig. Românca a salvat două mingi de break.

1-2: Bouchard îşi face serviciul fără probleme

0-2: Game Patricia.

0-1: Break Patricia Ţig, care câştigă pe serviciul adversarei, după două serii de egalitate la avantaje. A fructificat prima minge de break, venită dintr-o scurtă de manual.


6-2: Break Bouchard, care se impune în primul set.

5-2: Bouchard câştigă greu un game extrem de echilibrat. Patricia Ţig a reuşit o „scurtă“ de zile mari.

4-2: Patricia Ţig a devenit mai agresivă în joc şi a controlat schimburile de mingi.

4-1: Încă un game în favoarea canadiencei.

3-1: Patricia Ţig reuşeşte să câştige primul game, după ce a salvat 2 mingi de break.

3-0: Bouchard îşi face lejer serviciul.

2-0: Break Bouchard. Canadianca a avut 3 mingi de break. A fructificat-o pe cea de-a doua.

1-0: Eugenie Bouchard îşi câştigă serviciul. Patricia Ţig nu a luat niciun punct.


 

Este prima înfruntare la simplu dintre cele două jucătoare în circuitul profesionist. Patricia Ţig se află pe poziţia 88 în clasamentul mondial, în timp ce Eugenie Bouchard a ajuns pe 272, după ce, la un moment dat, s-a aflat pe 5.

Românca a avut un parcurs excelent în Turcia, câştigându-şi toate partidele fără să cedeze vreun set până în ultimul act. Istanbul este a treia finala din carieră pentru Ţig.

Parcurs perfect până în finală pentru Ţig

Patricia Ţig a eliminat patru adversare pentru a ajunge în ultimul act de la Istanbul. A trecut pe rând de Olga Danilovic (19 ani, Serbia, 174 WTA) cu scorul 6-3, 7-5; Misaki Doi (29 de ani, Japonia, 81 WTA) 6-2, 6-0; Rebecca Peterson (25 de ani, Suedia, 48 WTA) 6-3, 6-1 şi Tereza Martincova (25 de ani, Cehia, 136 WTA) 6-3, 6-3.

Pentru performanţa sa de până acum, Ţig şi-a asigurat un cec în valoare de 14.000 de dolari şi 180 de puncte în clasamentul mondial, graţie cărora se clasează pe locul 64 în ierarhia live.

În acest moment, jucătoarea născută la Bucureşti este a doua cea mai bine clasată româncă, fiind devansată numai de Simona Halep, numărul 2 mondial.

Pentru Ţig, finala de la Istanbul este a treia din carieră. A mai disputat ultimul act al turneelor de la Baku (2015) şi Bucureşti (2019), dar a fost învinsă de fiecare dată. În Turcia, poate cuceri primul ei trofeu WTA.

Eugenie Bouchard îşi revine

Canadianca Eugenie Bouchard dă semne de revenire, după un 2019 dezastruos, care a făcut să iasă din primele 250 de poziţii. Acum e pe 272 şi, de aceea, a fost nevoită să intre în turneul de la Istanbul în tururile de calificare.

În vârstă de 26 de ani, Bouchard are un singur titlu în palmares, la Nurnberg (2014), dar şi o finală la Wimbledon, în acelaşi an. Graţie acestor performanţe, ea se clasa pe poziţia a cincea în topul mondial, pe 20 octombrie 2014.

Eugenie Bouchard este una dintre jucătoarele preferatele ale suporterilor, iar ea menţine dialogul cu aceştia în spaţiul virtual. În plină pandemie, Bouchard a acceptat o întâlnire cu un fan, în scopuri caritabile.

Patricia Ţig, semifinală încrâncenată

Patricia Ţig se află în faţa celui mai bun rezultat, după ce în iunie şi-a pierdut tatăl. Ea a obţinut calificarea în ultimul act al competiţiei după ce a trecut cu 6-3, 6-3 de Tereza Martincova. Chiar dacă scorul arată o victorie lejeră, pe teren au fost şi momente tensionate.

Românca nu a fost de acord cu deciziile arbitrului şi a protesta în mai multe rânduri. La o minge trimisă afară, Patricia s-a îndreptat spre arbitrul de scaun, iar cehoaica a reacţionat. Răspunsul româncei a fost acid: „Vorbeam cu tine? Vorbeam cu tine?? Te rog să-ţi ţii gura dacă nu vorbesc cu tine!“.

Incidentul s-a soldat cu avertismente pentru ambele jucătoare din partea arbitrului.

ADVERTISEMENT