Sport

Eugenie Bouchard a ajuns la tribunal! În ce proces este implicată canadianca

Au trecut mai mult de doi ani de când Eugenie Bouchard a căzut şi s-a lovit la ultimul turneu de mare şlem din 2015, US Open, însă de abia acum s-au demarat investigaţiile în procesul cu U.S.T.A. (Asociaţia de Tenis din Statele Unite ale Americii).
21.02.2018 | 18:59
Eugenie Bouchard a ajuns la tribunal In ce proces este implicata canadianca
ADVERTISEMENT

Jucătoarea din Canada în vârstă de 24 de ani s-a retras de la ediţia din 2015 a US Open în urma unei comoţii suferite înainte de un meci din runda a patra a turneului. „Eugenie Bouchard s-a retras din turneu după ce a suferit o comoţie cerebrală”, au explicat la vremea respectivă organizatorii într-un comunicat. Potrivit unor surse, Bouchard, care se ducea să facă o baie cu gheaţă, a alunecat pe podeaua umedă, a căzut şi s-a lovit la cot şi la cap.

În procesul intentat Asociaţiei Americane de Tenis, Bouchard îi acuză pe organizatorii US Open de neglijenţă, susţinând că podeaua era alunecoasă din cauza unei substanţe străine şi periculoase. Canadianca a solicitat un proces cu juriu şi spune că, în urma accidentării suferite la US Open, a fost nevoită să se retragă de la Open-ul Japoniei, turneul de la Wuhan, Open-ul Chinei şi cel al Hong Kongului, pierzând astfel 13 locuri în clasamentul WTA.  

ADVERTISEMENT

Meciul Bouchard – U.S.T.A. a început la Brooklyn

“Eugenie Bouchard a fost <orbită> de căderea dezastruoasă din data de 4 septembrie 2015, într-o sală de antrenament a cărei suprafaţă era acoperită cu o substanţă de curăţat”, a declarat avocatul jucătoarei din Canada, Benedict Morelli, în faţa juraţilor din Brooklyn. Acesta susţine că nu exista la acea vreme niciun avertisment că podeaua este umedă când clienta lui a alunecat şi s-a lovit în jurul orei 23 pe data de 4 septembrie 2015. 

De partea cealaltă a baricadei, avocatul Asociaţiei Americane de Tenis, Alan Kaminsky, susţine că personalul turneului a curăţat podeaua pe care Bouchard a căzut de abia când erau convinşi că toţi jucătorii au părăsit zona complexului Flushing Meadows. “Clienţii mei sunt acuzaţi pentru că-şi fac treaba”, a spus Alan Kaminsky, adăugând că sportiva din Canada ar fi trebuit să cunoască programul sălii de antrenament.

ADVERTISEMENT
Tags: