Sport

Tata Puiu tremură: „Dacă RATEZ CALIFICAREA, intru în istorie!”

EURO 2016. Anghel Iordănescu tremură înaintea ultimelor două meciuri ale tricolorilor! Dacă nu ia patru puncte din partidele cu Finlanda, acasă, şi cu Feroe, în deplasare, România ar putea...
19.09.2015 | 14:25
Tata Puiu tremura Daca RATEZ CALIFICAREA intru in istorie

EURO 2016. Anghel Iordănescu tremură înaintea ultimelor două meciuri ale tricolorilor! Dacă nu ia patru puncte din partidele cu Finlanda, acasă, şi cu Feroe, în deplasare, România ar putea rata turneul final al Campionatului European, pentru că va sta la mîna rezultatelor Ungariei.

EURO 2016. Astfel, selecţionerul a cerut Federaţiei Române de Fotbal modificarea etapei a 13-a, pentru ca jucătorii convocaţi să aibă mai multe zile libere înaintea primului meci, cu Finlanda, de pe 8 octormbrie. La rîndul ei, FRF a anunţa Liga, iar aceasta i-a îndeplinit doleanţa antrenorului.

EURO 2016. A avut noapte albă!

Anghel Iordănescu a avut o noapte albă după remiza cu Grecia, apăsat de posibilitatea eşecului final în cursa pentru Euro 2016 din cauza impotenţei ofensive a naţionalei.

„Tata” Puiu a început încă de la fluierul final al partidei cu Grecia să îşi… pupe iconiţele! Probabil fericit că egalase Irlanda de Nord în inferioritate numerică şi în minutul 90+4 o Ungarie care devenea altfel (şi mai) ameninţătoare. Alt motiv nu prea avea, pentru că jocul tricolorilor nu poate decît să-l îngrijoreze maxim, mai ales că în ultimele 3 partide elevii săi au uitat să marcheze. Bun, printr-o conjuctură favorabilă a rezultatelor „tricolorii” se află în continuare pe un loc în grupă care ne face să visăm cu ochii deschişi la calificarea directă, dar jocul e departe de fotbalul mare.

STEAUA. Kharja, prezentat oficial! Rădoi: „E jucător cu personalitate!”

După ce a terminat cu conferinţa de presă de la „Arena Naţională”, selecţionerul a intrat imediat în febra ultimelor două jocuri, cu Finlanda acasă şi cu Insulele Feroe în deplasare. Şi a convocat imediat o celulă de criză, din care au făcut parte principalii săi colaboratori. Conform surselor FANATIK.RO, deşi public a ţinut să dea un mesaj plin de optimism, se pare că în forul său interior lucrurile nu stau chiar aşa după ce a primit rapoartele „spionilor” pe care i-a trimis să îi urmărească live pe finlandezi şi feroezi la ultimele jocuri.

„Nu sîntem în stare să cîştigăm nici cu 1-0”

EURO 2016. După ce a studiat rapoartele primite de la oamenii săi de încredere, Anghel Iordănescu a concluzionat: „Nu e de joacă! Dacă ratez această calificare, voi intra în istorie. Nici nu vreau să mă gîndesc că s-ar putea întîmpla aşa ceva. La ora asta noi nu mai sîntem în stare să cîştigăm nici măcar cu 1-0. Nu putem noi, cei de pe bancă, să intrăm şi să înscriem. Nu avem un om de gol, iar Keşeru nu poate să fie atacantul numărul unu dintre titulari. El în angrenajul unei echipe poate să joace ca un atacant doi, să vină din spate, dar din păcate la ora asta noi nu avem acel număr nouă clasic care să joace în faţa sa. Pe poziţia respectivă ar putea juca Marica, dar dacă în continuare nu apare pe teren nici la Konya, nu am cum să-l aduc la lot, cu toate că este cel mai bun om de atac al nostru”, a spus Iordănescu sfatului său de taină.

EXCLUSIV/ Motivul real al rupturii Gigi-Piţi: „Mă bagi la PUŞCĂRIE?” 

„Vreau să ştiu tot ce fac Rusescu şi Stancu”

„Generalul” şi-a mandatat colaboratorii să intre în următoarele zile cît mai des în contact cu Raul Rusescu şi cu Bogdan Stancu pentru a afla toate amănuntele legate de situaţiile lor. „Vreau să îi monitorizaţi cu mare atenţie pe Rusescu şi Stancu. Vreau să ştiu tot ce fac. Discutaţi cu ei din trei în trei zile. Vreau să ştiu cum se antrenează, cum se simt, dar mai ales cum s-a acomodat Rusescu la noua lui echipă de club. În plus, să îi spuneţi lui Stancu să ţină în permanenţă legătura cu doctorul naţionalei, Pompiliu Popescu. Vreau să aflu cînd îşi revine după accidentare şi ce ritm de antrenamente are în momentul în care începe din nou pregătirea. Dacă nu ne rezolvăm problemele din atac şi pe cele din faza de construcţie, nu vom reuşi să marcăm. Nu mă interesează dacă vom cîştiga cu 1-0, important pentru noi este să cîştigăm meciul cu Finlanda, iar în Insulele Faroe în funcţie de rezultatele din grupa noastră s-ar putea să nu fim nevoiţi să cîştigăm toate cele trei puncte”, a încheiat Iordănescu dialogul cu colaboratorii săi.

EURO 2016. Chiar şi feroezii l-au speriat pe „General”!

EURO 2016. FANATIK.RO a aflat că Anghel Iordănescu i-a trimis pe Aurel Ţicleanu şi Dan Apolozan să îi spioneze pe feroezi şi finlandezi la ultimele lor meciuri din grupă. Concluzia acestora a fost clară: „Trebuie să cîştigăm neapărat cu Finlanda, pentru că în Insulele Feroe nu o să ne fie deloc uşor. Ăştia i-au bătut de două ori pe greci. Le ei se va juca pe un teren sintetic şi o să ne fie destul de dificil. În plus, dacă feroezii nu rămîneau în 10 oameni, Irlanda de Nord nu cîştiga niciodată în insule. Şi mai mult, chiar şi drumul este destul de lung şi istovitor”, a dezvăluit spusele celor doi tehnicieni o sursă din anturajul staff-ului naţionalei române.

EURO 2016. Scenarii pentru calificare

Chiar dacă jocul României în acest moment nu merge, „tricolorii” se pot califica automat la Campionatul European cu 4 puncte în ultimele două meciuri cu Finlanda şi Insulele Feroe. La un simplu calcul pot ajunge la turneul final chiar şi cu 3 puncte, dacă Ungaria sau Irlanda de Nord fac măcar o remiză în ultimele două etape. În cazul în care obţinem doar două puncte în ultimele două meciuri, e nevoie ca Ungaria să remizeze o dată sau Irlanda de Nord să cîştige un singur punct. Iar dacă nu luăm decît un punct cu Finlanda şi Feroe, Ungaria nu trebuie să ia mai mult de 3 puncte în cele două meciuri sau Irlanda de Nord să piardă ambele meciuri! Cel mai negru scenariu, nici un punct în ultimele două meciuri, presupune ca Ungaria să obţină maximum două puncte în ultimele două meciuri ca să ne putem califica direct.

Meciurile rămase de jucat în Grupa F

  1. Irlanda de Nord (17 puncte): Grecia (a) şi Finlanda (d)
  2. România (16 puncte): Finlanda (a), Insulele Feroe (d)
  3. Ungaria (13 puncte): Insulele Feroe (a) şi Grecia (d)

4 puncte îi trebuie României pentru a se califica automat la Campionatul European