Fotbal intern

EURO 2016. Culisele NUMIRII viitorului SELECŢIONER!

EURO 2016. Telenovela "Piţurcă, la Al Ittihad" s-a încheiat. Site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal a anunţat joi, pe seară,că Federaţia a reziliat, de comun acord, contractul cu...
17.10.2014 | 14:00
EURO 2016 Culisele NUMIRII viitorului SELECTIONER
ADVERTISEMENT

EURO 2016. Telenovela “Piţurcă, la Al Ittihad” s-a încheiat. Site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal a anunţat joi, pe seară,că Federaţia a reziliat, de comun acord, contractul cu selecţionerul Victor Piţurcă. La cîteva minute după, “Satana” se poza la un restaurant de lîngă Aeroportul Băneasa cu fularul noii sale echipe la gît şi şi-a luat zborul, oficial, către Arabia Saudită, lăsînd echipa naţională pe locul 2 în grupa preliminară a Euro 2016, în spatele Irlandei de Nord.

EURO 2016. Au convenit rezilierea contractului încă de la Helsinki. Pe ZERO lei!

EURO 2016. Surse federale au dezvăluit pentru FANATIK.RO că înţelegerea de rupere a contractului dintre FRF şi Piţurcă s-a realizat după victoria naţionalei din Finlanda. “Zborul de întoarcere în ţară a fost programat pentru miercuri, la prînz, cu toate că s-a realizat cu o cursă charter şi se putea face imediat după meci. Burleanu şi Piţi nu şi-au vorbit deloc pînă la meci, însă după joc, de dimineaţă, cei doi au băut cafeaua împreună şi au stabilit să rupă contractul. Piţi i-a transmis clar: <<Nu îţi dau niciun leu! Dacă nu, rămîn pînă în toamna lui 2016, cum e contractul!>> Burleanu oricum abia aştepta să scape de Piţurcă, ultimul om din vechiul sistem şi apropiat al lui Mircea Sandu. Dar nu s-a semnat pînă acum, niciun act oficial, Burleanu nefiind în ţară. Este însă o înţelegere clară între părţi. Iar Piţurcă nu a fost prezentat oficial ca noul antrenor al lui Al Ittihad pînă nu s-a anunţat oficial pe site-ul FRF că au reziliat contractele”, au dezvăluit sursele FANATIK.RO.

ADVERTISEMENT

De altfel, inclusiv unul din oamenii din staff-ul lui Piţi, care îl va urma la Jeddah, a dezvăluit pentru FANATIK.RO, după ce s-a oficializat trecerea lui Piţi la arabi, că nu a semnat nicio reziliere de contract cu FRF: “Probabil semnăm zilele astea ruperea contractului cu FRF!”

Luni, conferinţa lui Burleanu, pe 30 octombrie se oficializează numirea noului selecţioner

EURO 2016. Acum, odată ce “Satana” s-a mutat la doar 60 de kilometri de oraşul sfînt, Mecca, dar la mii de kilometri de Bucureşti, toţi fanii naţionalei îşi pun întrebarea cine va prelua naţionala, echipă sechestrată de obtuzitatea şi încăpăţînarea lui Piţurcă, timp de 3 ani şi 3 luni. Toţi suporterii îşi vor naţionala înapoi, iar noul selecţioner, oricare va fi el, are misiunea de a schimba faţa echipei României, de a reda fanilor speranţa că vor mai fi contemporani cu o performanţă uriaşă în fotbalul mondial.

ADVERTISEMENT

Sursele federale au dezvăluit pentru FANATIK.RO joi, imediat după plecarea lui Piţurcă, faptul că Anghel Iordănescu va prelua frîiele echipei naţionale, cel puţin pentru meciul cu Irlanda de Nord, programat pe 14 noiembrie, în mai puţin de o lună.

iorgulescu

Totuşi, noul selecţioner nu reprezintă doar o alegere a preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu. Din contră, acesta va fi numit de Comitetul Executiv al FRF, forul legal de conducere, care este format din membri care nu îl au la inimă pe Burleanu, după ce acesta le-a formulat o plîngere penală pentru contractul de rentă viageră al lui Mircea Sandu. Iar culisele numirii noului selecţioner anunţă o luptă la baionetă în spatele uşilor închise. Oficial, noul şef al naţionalei, oricare ar fi el, va fi uns pe 30 octombrie, cînd va avea loc Comitetul Executiv. Totuşi, Răzvan Burleanu a anunţat o conferinţă de presă pentru luni, cînd este aşteptat că va anunţa numele noului selecţioner.

ADVERTISEMENT

FANATIK.RO a încercat să discute cu membrii actuali ai Comitetului Executiv, pentru a le smulge “la cald”, fără a fi influenţaţi, părerea de suporteri ai echipei naţionale, de oameni care ocupă o funcţie cu o putere fantastică în fotbalul românesc. Şi de votul cărora se joacă soarta viitoarelor performanţe ale naţionalei. Mulţi s-au eschivat, aşteptînd semnalul de la Bucureşti, puţini şi-au spus franc părerea cu privire la opţiunile personale pentru postul de selecţioner. 

FRF - ADUNAREA GENERALA EXTRAORDINARA - CASA FOTBALULUI

Horoba îl vede pe Dulca la naţională. Oficial. În realitate, “e secret”

EURO 2016. Dacă Valeriu Argăseală nu a dorit să răspundă întrebării, celălalt reprezentant al Ligii 1 din Comitetul Executiv, Ioan Horoba, a dat un răspuns hazliu:  “Chiar dacă am în cap o variantă, nu aş vrea să o divulg, e secret. Ne vom strînge în Comitetul Executiv şi vom decide acolo. Dacă vă spun numele lui Dulca o să spuneţi că sînt subiectiv, dar trebuie să spun că Dulca este un antrenor de mare perspectivă, însă nu este copt pentru a prelua echipa naţională.” Cu alte cuvinte vorbeşte vorbe.

ADVERTISEMENT

Liga 2 îl susţine pe Olăroiu. Care are sprijin puternic de la Gino Iorgulescu

Cosmin Olăroiu a fost primul nume de antrenor ce şi-a găsit sprijin în cadrul sondajului realizat de FANATIK.RO. Dacă afinitatea lui Gino Iorgulescu, prim vicepreşedinte al Comitetului Executiv, pentru Oli este arhicunoscută, surprinzătoare a fost remarca lui Auraş Braşoveanu, reprezentant al Ligii 2 în forul de conducere al FRF: “Domnule, Contra e încă necopt pentru funcţia asta. Eu îl vreau pe Oli. E tînăr, are experienţă şi ar veni cu un mare aplomb la echipa naţională. Să vedem şi dacă se poate, că este sub contract. Dacă nu, Dan Petrescu. Dar şi el este sub contract.”

Celălalt membru al ligii secunde, Ştefan Stana, s-a eschivat, propunînd o soluţie mai mult decît imposibilă: “Nu pot să mă pronunţ, ne vom întîlni şi vom discuta. Personal eu am în cap de foarte mulţi ani o singură variantă. Aş dori din suflet ca Mircea Lucescu şi Anghel Iordănescu să îşi dea mînă si să preia conducerea echipei naţionale. Sînt cei mai buni strategi şi cei mai buni antrenori din România.”

OLI

Halal personalitate! Liga 3 aşteaptă propunerea lui Burleanu!

Coborînd un eşalon, la nivelul ligii a treia, Alexa Krenek e singurul care are puterea să spună, cu jumătate de gură, că l-ar susţine pe Dan Petrescu, cu toate că îi place mult de Cosmin Contra!!! “Dan Petrescu ar fi cea mai bună variantă pentru naţionala României, deşi îmi place şi Cosmin Contra. Dar Petrescu este o variantă realizabilă, dacă FRF ar găsi soluţii să îi plătească angajamentul.” Celălalt membru, Marius Burcă, aşteaptă semnalul lui Burleanu: “Trebuie să ne strîngem în Comitetul Executiv şi să vedem cu ce propuneri vine Răzvan Burleanu. Eu unul nu am acum în cap nici o variantă.”

AFAN-ul nu participă la şedinţă. Fotbalul feminin e indecis

EURO 2016. Emilian Hulubei a spus că l-ar dori pe Dan Petrescu. totuşi, se pare că părerea sa nu va conta: “Din păcate, pe 30 octombrie nu voi participa la şedinţa Comitetului Executiv. Sînt plecat în Japonia la un congres.” Asta în timp ce Alin Cioban, reprezentantul fotbalului feminin, ar alege O(li) “Guriţă” de “Bursuc”: “Oricare dintre Petrescu, Olăroiu şi Contra ar reprezenta o variantă bună pentru naţionala României, dar e greu să dau un răspuns sigur.”

SUPERAN

Concluzia: Burleanu sau Gino vor decide!

Concluzia este una singură. Răzvan Burleanu şi Gino Iorgulescu vor decide, în culise, numele noului antrenor. Puterea de decizie a celor doi este imensă la nivelul Comitetului Executiv, iar dacă cei doi vor ajunge la un numitor comun, atunci şedinţa Comitetului Executiv al FRF va fi una pur formală. Dacă vor avea însă propuneri diferite, se anunţă iureş pe 30 octombrie. Cu doar 2 săptămîni înainte de întîlnirea cu liderul grupei, Irlanda de Nord!

Componenţa Comitetului Executiv al FRF:

Răzvan Burleanu – Preşedinte

Gino Iorgulescu – Primul Vicepreşedinte

Octavian Goga – Al doilea Vicepreşedinte, reprezentant al fotbalului amator

Valeriu Argăseală – Reprezentant al cluburilor de Liga I

Ioan Horoba – Reprezentant al cluburilor de Liga I

Auraş Braşoveanu – Reprezentant al cluburilor de Liga a 2-a

Ştefan Stana – Reprezentant al cluburilor de Liga a 2-a

Marius Burcă – Reprezentant al cluburilor de Liga a 3-a

Alexa Krenek – Reprezentant al cluburilor de Liga a 3-a

Cătălin Cighir – Reprezentantul cluburilor cu activitate exclusivă de copii şi juniori

Cristian Vornicu – Reprezentantul cluburilor de Fotbal în sală

Alin Cioban – Reprezentantul cluburilor de fotbal feminin

Kyros Vassaras – Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor

Emilian Hulubei – Preşedintele sindicatului fotbaliştilor recunoscut de FIFPRO

PARIU FARA RISC de pâna la 150 Ron la Unibet! Fa-ti si tu un cont acum!

ADVERTISEMENT
Tags: