Carousel hot news

EURO 2016. HABEMUS Papp! “Cineva acolo sus mă iubeşte”

EURO 2016. Anghel Iordănescu l-a titularizat pe Paul Papp în locul lui Luchin după ce, în mandatul lui Piţurcă, acesta nu mai fusese convocat la echipa naţională de foarte mult timp! Iar...
15.11.2014 | 00:08
ADVERTISEMENT

EURO 2016. Anghel Iordănescu l-a titularizat pe Paul Papp în locul lui Luchin după ce, în mandatul lui Piţurcă, acesta nu mai fusese convocat la echipa naţională de foarte mult timp! Iar fundaşul dreapta al naţionalei a adus victoria României, confirmîndu-şi apetitul ofensiv arătat la Steaua cu o dublă de senzaţie în meciul cu Irlanda de Nord, care duce echipa României pe primul loc în grupa F a preliminariilor Euro 2016!

Imediat după terminarea partidei, Papp a declarat la TVR: “E o seară foarte frumoasă pentru mine. Dedic victoria soţiei, familiei şi tuturor suporterilor. Echipa a jucat bine, iar eu am fost la capătul fazelor. Cea mai frumoasă zi a fost cînd m-am apucat de fotbal, nu aceasta”. 

ADVERTISEMENT

”Vreau să cred că lumea ar trebui sa aibă mai multă încredere în noi. Sîntem caractere. Am luat o obţiune serioasă de calificare. M-a dus faza acolo, instinctul, cum mi se întîmplă de fiecare data. Sînt fericit că cineva, acolo, sus mă iubeşte. Victoria din seara asta n-ar avea nici o valoare dacă nu vom continua pe aceeaşi linie. Mare parte a victoriei s-a datorat lui Anghel Iordănescu. La echipă este o atmosferă bună şi sper să rămînă mereu aşa!”.

Nimeni nu ştie însă că fotbalistul a avut două momente de cumpănă, în viaţa lui de sportiv profesionist.

ADVERTISEMENT

EURO 2016. Numai bine nu i-a picat lui Papp atunci cînd, ajuns la FC Vaslui, în urmă cu 5 ani, s-a trezit că antrenorul Viorel Hizo nu avea încredere în el. Astfel, el era lăsat pe banca de rezerve, în detrimentul unor fundaşi consacraţi, în care tehnicianul avea încredere. Şi asta pentru că patronul Porumboiu avea pretenţii mari, cîştigarea campionatului. Dar finanţatorului nu i-a convenit faptul că Papp, un fundaş de mare perspectivă, era uitat pe bancă, aşa ca a discutat cu Hizo, iar de atunci, Papp a avut parte de mai multă atenţie din partea antrenorului. Concret, a devenit titular.

hizo

EURO 2016. A vrut să se lase de fotbal

EURO 2016. “Cînd era la Dej, a ratat nişte transfeuri, la Reşita şi la Bistriţa. Îşi dorea să promoveze. Avea 15 ani şi chiar a avut două luni cînd era cu semn de întrebare dacă să mai facă sau nu fotbal. Unii jucători erau văzuti mai bine ca el! Ei promovau la echipa mare, iar Paul îşi dădea seama că aceştia erau sub valoarea lui”, spune Ovidiu Fărcaş, primul antrenor al lui Papp.

ADVERTISEMENT

Sabău l-a remarcat, Pădureanu l-a îndepărtat

EURO 2016. În 2008, Gloria Bistriţa a vrut să-l transfere, după ce Sabău l-a văzut pe Papp la mai multe partide. Dar Jean Pădureanu i-a oferit un salariu lunar de 50 de dolari! Paul nu a acceptat şi, în cele din urmă, a ajuns la FC Botoşani.

sabau-600x400

Cum a fost descoperit

EURO 2016. “Era încă jucător la Unirea Dej şi am făcut o selecţie pentru o grupă de juniori. Printre copiii prezenţi se afla şi Paul, care avea 8 ani. Era un copil subţirel, firav, timid, dar căruia îi sclipeau ochii cînd vedea mingea. I se citea în ochi plăcerea de a juca fotbal”, îşi aminteşte primul lui antrenor.

ADVERTISEMENT

papp 1

Şi-a luat ghete cu primii bani

EURO 2016. “Cu primii bani din fotbal şi-a cumpărat ghete, iar restul l-a dat familiei. A fost o familie cu 8 fraţi şi cu multe greutăţi. Tatăl lui a fost plecat la muncă în Spania. A ajuns în vîrf cu 80 la sută muncă, 19 la sută talent şi unu la sută şansă. Visează să ajungă în campionatul Angliei. De cînd era junior îşi doreşte asta”, dezvăluie Fărcaş.

ADVERTISEMENT

74 de partide a bifat Papp la FC Vaslui, echipă pentru care a înscris şase goluri

11 apariţii a avut Papp în echipa naţională, pentru care a punctat o singură dată pînă la meciul cu Irlanda de Nord

500 Ron BONUS, 5 runde gratuite + 15 dupa prima depunere doar la cazinoul Unibet!

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria CAROUSEL HOT NEWS