Fotbal intern

EURO 2016. COLOSAL! Tata Puiu îl tratează ca pe Messi!

EURO 2016. România a învins Irlanda de Nord cu 2-0 şi este lider în Grupa F a preliminariilor pentru Euro 2016. Paul Papp a reuşit o “dublă” de senzaţie, dar omul partidei a fost Lucian...
16.11.2014 | 10:08
EURO 2016 COLOSAL Tata Puiu il trateaza ca pe Messi

EURO 2016. România a învins Irlanda de Nord cu 2-0 şi este lider în Grupa F a preliminariilor pentru Euro 2016. Paul Papp a reuşit o “dublă” de senzaţie, dar omul partidei a fost Lucian Sănmărtean. Mijlocaşul Stelei şi-a demonstrat, încă o dată dacă mai era nevoie, clasa, iar prestaţia sa l-a entuziasmat pe Anghel Iordănescu. “Regret că Sănmărtean are 34 de ani. Măcar 24-25 să fi avut, pentru că un asemenea artist ţi-e greu să-l laşi să plece din fotbal”, a spus Iordănescu la finalul partidei. FANATIK.RO vă dezvăluie un episod senzaţional petrecut între “Tata Puiu” şi “Magician”, în urma căruia Constantin Gâlcă, tehnicianul Stelei, trebuie să tragă învăţămintele necesare.

Dialog cu Sănmărtean

EURO 2016. Iordănescu are experienţă. Şi ştie cum să se comporte cu Sănmărtean. La acest capitol este o diferenţă ca de la cer la pămînt între el şi Gâlcă. “Tata Puiu” a dorit să-l scoată pe “Magician” de pe teren imediat după ce Papp a deschis scorul. Să conserve rezultatul. Nu a acţionat, însă, imediat. Selecţionerul s-a apropiat de teren şi a purtat un scurt dialog cu Sănmărtean. “Lucian, mai poţi, tată?”, l-a întrebat “Tata Puiu” pe “Magician”. “Fără probleme! Joc pînă la finalul partidei”, a sunat răspunsul mijlocaşului de 34 de ani, care, în ultimele minute ale partidei, a jucat mai avansat. Şi, astfel, cel sacrificat a fost Torje, care a fost înlocuit de Hoban. Drept mulţumire, Sănmărtean a centrat ca la carte pentru a doua reuşită a lui Papp. Iar Iordănescu a afişat un zîmbet larg, nu înainte de a exclama: “Ce fotbalist!”.

Gâlcă a făcut tocmai invers

EURO 2016. Gâlcă nu trebuie să ignore acest episod. Este obligat să procedeze, pe viitor, ca mentorul său. Şi, astfel, va evita eventualele conflicte cu Sănmărtean. La partida cu Dinamo, “Magicianul” a fost scos de pe teren în minutul 77, la scorul de 1-0 pentru Steaua. Cînd a ajuns în dreptul băncii de rezerve, mijlocaşul a refuzat să-şi privească în ochi antrenorul şi a făcut un gest de lehamite. Voia să fie pe teren pînă la final. Gâlcă nu s-a consultat cu el, astfel că frustrarea a fost şi mai mare. Reiese clar lipsa de experienţă pe care antrenorul Stelei o are în gestionarea relaţiilor cu jucătorii capricioşi, dar valoroşi. “Găuri” pe care “Tata Puiu” nu le are. Iordănescu a gestionat ca la carte episodul cu Sănmărtean. L-a întrebat dacă mai are “benzină” şi, după ce răspunsul a fost afirmativ, l-a lăsat pe teren. Concluzia este simplă. Pentru a reuşi în carieră, Gâlcă trebuie să ia exemplu de la Iordănescu.

Episod asemănător şi la Barcelona

EURO 2016. Gestul lui Iordănescu nu este singular şi se întîmplă chiar şi la FC Barcelona. În urmă cu aproximativ o lună, la meciul cu Eibar, Luis Enrique a vrut să-l înlocuiască pe Messi cu Munir, cînd mai erau 15 minute de joc, iar scorul era 3-0. Antrenorul catalanilor dorea să-l schimbe pe argentinian ca să-l odihnească pentru partidele cu Ajax, din Liga Campionilor, şi cu Real Madrid, din Primera, dar nu fără acordul jucătorului. Aşa că l-a întrebat pe Messi dacă vrea să fie înlocuit. Jucătorul i-a făcut semn că nu, iar în cele din urmă cel sacrificat a fost Neymar. La “tricolori”, Sănmărtean a luat rolul superstarului argentinian, în timp ce Torje pe cel al brazilianului. 

10 partide a bifat Sănmărtean în tricoul echipei naţionale, fără să reuşească vreun gol

PARIU FARA RISC de pâna la 150 Ron la Unibet! Fa-ti si tu un cont acum!

Tags: