Stiri sportive

VIDEO / SPANIA şi ELVEŢIA, calificate! Ibra, gol şi penalty ratat

UPDATE 23:47 / Spania şi Elveţia şi-au asigurat calificarea la Campionatul European din Franţa în urma rezultatelor de vineri. Acestea se adaugă altor şapte echipe care erau deja sigure de...
10.10.2015 | 00:01
VIDEO  SPANIA si ELVETIA calificate Ibra gol si penalty ratat
ADVERTISEMENT

UPDATE 23:47 / Spania şi Elveţia şi-au asigurat calificarea la Campionatul European din Franţa în urma rezultatelor de vineri. Acestea se adaugă altor şapte echipe care erau deja sigure de prezenţa la turneul final: Cehia, Islanda, Anglia, Austria, Portugalia, Irlanda de Nord şi Franţa, ţară gazdă.

În grupa C, Spania este calificată de pe primul loc, în timp ce Slovacia şi Ucraina se vor lupta în ultima etapă pentru un loc care duce direct la Euro. Cele două se află la egalitate, după ce slovacii au pierdut, surprinzător, pe propriul teren, în faţa Belarusului.

ADVERTISEMENT

Capture

În ultima rundă, Ucraina joacă împotriva Spaniei, pe propriul teren, în timp ce Slovacia va evolua în Luxemburg. Slovacii sînt siguri de calificare dacă vor cîştiga, deoarece conduc Ucraina la meciuri directe.

În grupa E, lucrurile par stabilite. Anglia e singura echipă din preliminarii care păstrează parcursul perfect, iar Elveţia şi-a asigurat azi calificarea la Euro. Slovenia ar avea nevoie de un egal în San Marino ca să fie sigură de baraj. Slovenia şi Estonia stau la fel la meciuri directe, victorii cu 1-0 acasă pentru ambele.

ADVERTISEMENT

Capture

Grupa G este cîştigată clar de Austria, iar Rusia şi Suedia rămîn să se lupte pentru al doilea loc care asigură calificarea directă. Rusia stă mai bine la meciuri directe, astfel că s-ar mulţumi şi cu un egal în ultima rundă, cu Muntenegru, acasă. Suedia joacă tot acasă, cu Moldova.

Capture

………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

ADVERTISEMENT

După ce joi s-au jucat meciurile din grupele României, Germaniei şi Portugaliei, azi se dispută alte meciuri decisive, în grupa C, E şi G. Pînă în clipa de faţă, şapte echipe s-au calificat în Franţa: ţara gazdă, Cehia, Islanda, Anglia, Austria, Portugalia şi Irlanda de Nord.

Unul dintre cele mai interesante meciuri ale zilei este cel dintre Moldova şi Rusia, unde oaspeţii sînt obligaţi să cîştige cele trei puncte dacă vor să meargă mai departe.

Tot în această seară se joacă şi duelul Anglia – Estonia, unde gazdele speră să termine preliminariile fără punct pierdut, în clipa de faţă avînd 8 victorii din 8 jocuri.

ADVERTISEMENT

Grupa C
Macedonia – Ucraina 0-2 (Selezniov 59, Kraveţ 89)

Capture
Slovacia – Belarus 0-1 (Drahun 34)

Vezi golul

Capture
Spania – Luxemburg 4-0 (Cazorla 42, 85, Paco 67, 80)

Vezi golurile

* probleme mari pentru Spania în meciul cu Luxemburg. David Silva şi Morata s-au accidentat pe parcursul primei reprize şi au fost înlocuiţi.

* Pique a fost fluierat de publicul spaniol pentru declaraţiile legate de independenţa Catalunyei. Meciul se joacă la Logrones.

Capture

C

Grupa E
Anglia – Estonia 2-0 (Walcott 45+1, Sterling 85)

Vezi golurile

Capture
Slovenia – Lituania 1-1 (Birsa 45+1 pen. / Novikovas 86 pen.)

Capture
Elvetia – San Marino 7-0 (Lang 17, Inler 55 pen., Mehmedi 65, Djourou 72 pen., Kasami 75, Embolo 71, Derdyok 89)

Capture

E

Grupa G
Liechtenstein – Suedia 0-2 (Berg 18, Ibrahimovici 55)

* Zlatan Ibrahimovici a ratat un penalty pentru Suedia în minutul 40. ( Vezi faza)

Vezi golurile

Capture
Moldova – Rusia 1-2 (Cebotaru 85 / Ignaşevich 58, Dziuba 78)

Vezi golurile

Capture
Muntenegru – Austria 2-3 (Vucinici 32, Baqiraj 68 / Janko 55, Arnautovic 81, Sbaitzer 90+1)

Capture

G

ADVERTISEMENT