Fotbal intern

EURO 2016. Săpunaru, despre şansele de calificare din grupă! Mesaj emoţionant pentru Lupu

EURO 2016. Cristian Săpunaru a revenit la echipa naţională după plecarea lui Victor Piţurcă, iar dacă lucrurile decurg ca şi pînă în prezent, sînt şanse mari ca fundaşul să fie convocat...
27.01.2016 | 10:00
EURO 2016 Sapunaru despre sansele de calificare din grupa Mesaj emotionant pentru Lupu
ADVERTISEMENT

EURO 2016. Cristian Săpunaru a revenit la echipa naţională după plecarea lui Victor Piţurcă, iar dacă lucrurile decurg ca şi pînă în prezent, sînt şanse mari ca fundaşul să fie convocat la Euro 2016.

EURO 2016. Aflat în Turcia, internaţionalul român a abordat mai multe subiecte şi, în final, prin intermediul frf.ro, a ţinut să-i transmită un mesaj emoţionant lui Dănuţ Lupu, care se confruntă cu grave probleme de sănătate.

ADVERTISEMENT

Săpunaru despre:

…postul pe care se simte cel mai bine

“Portar nu voi fi, orice s-ar întîmpla, în rest mă descurc eu! La nivel de randament, cred că postul de fundaş dreapta mă avantajează. Pe locul doi ar fi cel de fundaş central”

…antrenorii care i-au influenţat cariera

“Dacă e să vorbim de rolul lor, de influenţa pe care au exercitat-o asupra mea, toţi au contat mult. La nivelul jocului meu, dincolo de relaţia personală, cel mai important a fost Villas-Boas. Cu el am cîştigat în acelaşi sezon titlul în Portugalia, Cupa, Supercupa şi Europa League! De fapt, cred că şi evoluţia lui ulterioară ca tehnician spune multe. Din Liga 1, profesional, nu ştiu dacă pot face evidenţieri. Dar am fost foarte ataşat de Cristiano Bergodi”

ADVERTISEMENT

…ce îi lipseşte fotbalului românesc

“Dacă ne încadrăm în trei lucruri, o să spun aşa: conducători buni, bani pe care să îi folosească aceşti conducători şi performanţele care să se obţină din primele două lucruri! Unul fără celălalt nu se poate. Aşa văd eu reţeta succesului în fotbal. Uite, să-ţi spun şi un lucru bun care îmi place în fotbalul nostru. Ideea asta a Centrelor de Excelenţă. Mi se pare o idee foarte bună, pentru că acţionează în zona în care ne doar cel mai mult. E important să duci banii şi proiectele spre zonele unde ştii că suferă cel mai tare fotbalul”

…stagiul de pregătire din Turcia

“Eu cred că cei mai jucători mulţi pot ajuta echipa naţională chiar şi acum. Sînt sincer cînd spun că îi ştiu din campionat, i-am văzut şi acum, la primele antrenamente cu staff-ul naţional, şi fiecare dintre ei merită să se afle aici”

ADVERTISEMENT

…relaţia cu Viorel Moldovan

“E ceva deosebit, dar mai ales pentru că noi am fost şi adversari, înainte de toate! Cînd eu jucam la Rapid, iar Viorel Moldovan la Poli Timişoara. Aşadar, am parcurs toate etapele. Ca antrenor, el e un tip cu totul special. Pentru că simţi în fiecare clipă că îşi doreşte enorm de la fotbal şi de la jucători”

…punctele forte ale echipei naţionale

“Forţa grupului, pe care au remarcat-o mulţi. Şi liniştea din jurul echipei. Adică atmosfera de la lot plus liniştea asigurată dincolo de zona tehnică, dinspre toţi factorii”

ADVERTISEMENT

…grupa de la Euro

„Acolo unde nu sînt echipe cu nume mari este foarte echilibrat, iar acolo unde sînt echipele mari e clar o grupă grea! Fotbalul se schimbă continuu. Îl ţin minte şi acum pe Seferovic. Nu mai ştiu exact cînd am jucat împotriva lui, dar ştiu că eu eram la Elche, iar el la Real Sociedad. Eu sper să nu-l prindem ca adversar, cînd întîlnim Elveţia! Vîrf puternic şi valoros, a fost considerat un jucător care va exploda. Poate că nu a avut o traiectorie atît de spectaculoasă, dar crede-mă că e periculos, de-aceea mi-l amintesc bine!”

…problemele lui Dănuţ Lupu

“Mi se face pielea de găină doar cînd mă gîndesc la el… Vreau să-şi revină repede, să ştie că a fost unul din idolii copilăriei mele şi să se întoarcă pe teren măcar o dată! Mi-a adus zîmbetul pe buze de prea multe ori. Hai, fă-te bine!”.

ADVERTISEMENT