EURO 2016. Soluţie pentru “Tata Puiu”! “Voi primi CETĂŢENIA!”

Răzvan Scarlat   
în Stiri sportive
26/05/2016, 14:22
EURO 2016. Soluţie pentru “Tata Puiu”! “Voi primi CETĂŢENIA!” GALERIE FOTO

EURO 2016. Eric de Oliveira a venit la Gaz Metan Mediaş în 2011 şi s-a îndrăgostit pe loc de plaiurile autohtone.

“România este acum prima mea casă, nu a doua. În aceşti ani, ţara voastră mi-a oferit în fotbal mult mai mult decît mi-a dat Brazilia. Normal că aş vrea să joc pentru România, dar acest lucru depinde în primul rînd de cei de la federaţie. Dacă mă vor, eu sînt gata să îi ajut”, afirma Eric în urmă cu cinci ani. Atacantul nu a reuşit, din păcate, să-şi îndeplinească visul pînă în acest moment.

Eric exultă: “Îmi voi îndeplini visul!”

EURO 2016. Situaţia se va schimba radical peste doar cîteva zile. Pe 29 mai, Eric împlineşte cinci ani de căsătorie cu Cosmina, o fostă handbalistă de performanţă. Şi, conform legilor în vigoare, poate depune actele pentru a primi cetăţenia. Cerere care îi va fi aprobată. Fără nici o problemă.

În acest an împlinesc cinci ani de cînd sînt căsătorit şi voi deveni, în sfîrşit, cetăţean român. A fost unul dintre visurile mele. Acum nu mai are ce să se întîmple. Anul trecut mi-a fost refuzată cetăţenia, dar acum totul este în regulă. Sînt căsătorit de cinci ani cu o româncă şi, conform legilor, voi deveni cetăţean al ţării voastre”, a spus Eric pentru FANATIK.RO.

Îl convoacă “Tata Puiu” la Euro 2016?

EURO 2016. Odată devenit cetăţean român, Eric de Oliveira îşi va putea îndeplini alt vis, acela de a evolua sub “tricolor”. Şansele sînt, însă, minime. Chiar egale cu zero ca acest lucru să se întîmple. Asta deoarece atacantul are o vîrstă şi, în ultimii ani, a jucat în Japonia şi Arabia Saudită.

Totuşi, dacă Eric va reveni la forma care l-a consacrat nu este exclus ca selecţionerul să-l convoace, pe viitor, la lot. Prima ocazie pentru atacant să îmbrace tricoul echipei naţionale va fi la Campionatul European. Însă, mai mult ca sigur, acest lucru nu se va întîmpla. Rămîne de văzut pe viitor.

31 de ani va împlini Eric de Oliveira pe 5 decembrie

Închide ×