Sport

EURO 2020, gură de oxigen pentru economia Angliei. Suma uriașă cheltuită de englezi pe bere și grătare

EURO 2020 a fost o puternică injecție de capital pentru Anglia, a cărei economie a fost puternic răvășită de pandemia de COVID-19, iar englezii au cheltuit o sumă colosală pe bere și grătare.
05.07.2021 | 17:44
EURO 2020 gura de oxigen pentru economia Angliei Suma uriasa cheltuita de englezi pe bere si gratare
ADVERTISEMENT

Campionatul European de fotbal reprezintă o mină de aur pentru economia Angliei! Microbiștii englezi vor resuscita vistieria țării, dar și companiile private cu peste 3,5 miliarde de euro în perioada 11 iunie – 11 iulie.

Englezii au șanse mari să joace finala chiar pe Wembley, după ce s-au calificat în semifinale în dauna Ucrainei, unde vor întâlni Danemarca, marea surpriză de la EURO 2020, care visează la un titlu european după 29 de ani.

ADVERTISEMENT

EURO 2020 a salvat economia Angliei. Câți bani au cheltuit englezii

Dacă înainte de startul EURO 2020 previziunile specialiștilor indicau faptul că englezii vor introduce în economia țării peste un miliard de euro prin cumpărarea de bere și carne de grătar, se pare că cifrele au depășit cu mult așteptările.

Doar în pub-urile din Anglia s-au consumat până acum aproape zece milioane de litri de bere, englezii cheltuind doar în primul weekend al turneului final peste 460 de milioane de euro pe bere. Doar în ziua meciului cu Croația, pub-urile din Anglia au vândut peste 4,7 milioane de litri de bere!

ADVERTISEMENT

Însă pe ce cheltuie englezii 3,5 miliarde de euro în doar o lună de Campionat European? Răspunsul e simplu: mâncare, bere, televizoare noi, dar și accesorii de grătar și alte cumpărături.

Scoția, Anglia și Țara Galilor s-au calificat împreună la EURO 2020

Calificarea Scoției, Angliei și Țării Galilor la Campionatul European a fost pretext de mare sărbătoare în Marea Britanie, ținând cont că e pentru prima dată în istorie când se întâmplă asta.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă Scoția și Țara Galilor au plecat acasă, întreaga atenție se concentrează acum asupra Angliei. Interesul suporterilor este uriaș, iar victoria împotriva Germaniei a bătut toate recordurile în materie de audiențe, consum de bere și mâncare, lucru care s-a repetat și la meciul împotriva Ucrainei.

Apogeul va fi atins cel mai probabil la meciul din semifinale cu Danermarca și la finala EURO 2020, care va avea loc pe Wembley Stadium și unde naționala Albionului are șanse mari să fie prezentă. Profesorul Joshua Bamfield a comentat aceste cifre, despre care spune că vor fi cu mult depășite în semifinale și finală: „E foarte probabil ca EURO 2020 să doboare toate recordurile în materie de profit. E foarte probabil ca în ultimele două meciuri cifrele să depășească încasările din weekend-uri”.

ADVERTISEMENT

Cât cheltuie un suporter englez la un meci al Angliei

Conform estimările lui Bamfield, de pe site-ul vouchercodes.co.uk, în medie, un englez cheltuie nu mai puțin de 334 de lire la un meci al Angliei pe care îl vede de acasă, din fața televizorului, în timp ce un fan care alege să meargă într-un pub, plătește doar 63 de lire.

Supermarket-urile au fost și ele depășite de cerere și au decis să deschidă cu jumătate de oră mai devreme pentru a putea face față. Asda estimează că pe parcursul Campionatului European se vor consuma 16 milioane de cârnați, 8 milioane de fripturi și 500.000 de aripi de pui.

Vânzările la bere au crescut cu 14% săptămânal, în timp ce gustările și snacks-urile au fost de asemenea la mare căutare: cu 30% mai mult. Și aici cifrele cresc de la o săptămână la alta.

Englezii au mizat aproape 2 miliarde de euro pe victoria Angliei la EURO 2020

Englezii sunt extrem de încrezător că naționala lor va reuși în sfârșit să câștige titlul european, iar sloganul „It’s coming home!” e pe buzele fiecărui englez. Pariori înrăiți, englezi au mizat nu mai puțin de 1,75 de miliarde de euro pe victoria Angliei la EURO 2020!

Miza e uriașă și pentru fotbaliștii lui Gareth Southgate care vor încasa pentru câștigarea trofeului 537.000 de euro de jucător, o sumă uriașă în comparație cu prima de la Campionatul Mondial din 2018.

Alte cifre amețitoare ale nebuniei cauzate de EURO 2020 în Anglia

  • 220.000 de pizza cumpărate
  • o creștere procentuală de 1.200% pentru cuburile de gheață și cifre dublate săptămânal pentru vinul roze
  • vânzările la burgeri au crescut cu 27%, în timp ce pentru kebab procentul e de 40%
  • englezii sunt și fani Aperol, vânzările crescând și aici cu 40%, mai ales că în Anglia e vară extrem de călduroasă, cu temperaturi de peste 28 de grade Celsius
  • vânzările la parasolare au crescut de asemenea cu 1/3 din cauza valului de căldură
  • 233.000 de euro costă 30 de secunde de pubicitate în Anglia pe durata meciurilor de la EURO 2020

  • Știi unde joci GRATIS și poți câștiga bani CASH? În Winner FUN. Adună zilnic monedele virtuale, pariază fără grijă și arată-le prietenilor cât de tare ești la pariuri. Te așteaptă 1.000 de premii CASH!

ADVERTISEMENT