Sport

EURO 2020, semifinale. Emma Răducanu, prezentă pe stadion la Anglia – Danemarca

Turneul final al Euro 2020 se apropie tot mai mult de linia de sosire, finala fiind programată pe stadionul Wembley duminică, 11 iulie.
EURO 2020 semifinale Emma Raducanu prezenta pe stadion la Anglia  Danemarca
ADVERTISEMENT
07-07-2021
20:34

Emma Răducanu, prezentă pe stadion la Anglia - Danemarca

Jucătoarea de tenis Emma Răducanu a trecut peste accidentarea care i-a adus eliminarea de la Wimbledon și a luat parte, de pe stadion, la semfinala dintre Anglia și Danemarca.

Emma s-a pozat pe stadionul Wembley, în tricoul echipei naţionale, iar postarea sa de pe contul de Instagram avea mesajul scurt și clar „Hai, Anglia!”.

În doar 10 minute, Emma a strâns peste 20.000 de like-uri.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Emma Raducanu (@emmaraducanu)

 

07-07-2021
07:28

Jucătorii danezi, încurajați de fani înainte de plecarea spre Londra

Naționala Danemarcei va disputa împotriva Angliei cea de-a doua semifinală de la Euro 2020, însă va avea un mare handicap, pe lângă faptul că va juca în fief-ul adversarilor: nu va beneficia de sprijinul suporterilor. Asta deoarece, conform legislației daneze, fanii care vor dori să meargă la Londra pentru a urmări partida vor fi obligați să stea zece zile în carantină la întoarcerea în țară.

În aceste condiții, pentru a-și arăta atașamentul față de elevii lui Kasper Hjulmand, sute de persoane s-au adunat la baza de pregătire a naționalei înainte de plecarea spre Londra. Înarmați cu steaguri, fanii au cântat în permanență și i-au încurajat pe jucători, cerându-le să se califice în marea finală de duminică.

 

07-07-2021
05:48

Emoționant! Leonardo Spinazzola a cântat imnul Italiei împreună cu fiul său

Accidentat grav în timpul partidei cu Belgia din cadrul sferturilor de finală ale Euro 2020, fundașul stânga italian Leonardo Spinazzola a ratat restul meciurilor pe care „squadra azzurra” le mai dispută la acest turneu final. El a fost deja operat în regim de urgență la gleznă, iar perioada de inactivitate este estimată la 5-6 luni.

Întors în Italia, Leonardo a rămas cu sufletul alături de colegii săi, iar înaintea semifinalei cu Spania a oferit un moment emoționant împreună cu fiul Mattia. Cei doi au intonat imnul Italiei împreună cu jucătorii lui Roberto Mancini, ca și cum s-ar fi aflat pe stadionul Wembley din Londra.

 

06-07-2021
22:09

Italia, calificare în finală pentru Spinazzola

Fotbaliștii naționalei Italiei și selecționerul Roberto Mancini i-au dedicat lui Leonardo Spinazzola victoria cu Spania. La finalul semifinalei pe care au tranșat-o la loviturile de departajare, „azzurri” au cântat numele fundașului stânga, care și-a rupt tendonul lui Ahile în sfertul de finală cu Belgia.

06-07-2021
21:38

Goakeeper-ul Angliei va primi premiu Mănușa de Aur

Naționala Angliei și-a adjudecat deja un premiu important la acest turneu final. Fără niciun gol încasat în cele cinci meciuri disputate până acum, Jordan Pickford va primi Mănușa de Aur, premiu acordat celui mai bun portar al competiției.

Rămâne de văzut, însă, dacă va reuși să păstreze buturile intacte și în semifinale, contra Danemarcei. Partida este programată miercuri, 8 iulie, la ora 22:00, chiar pe Stadionul Wembley din Londra.

06-07-2021
17:43

Kasper Schmeichel, ironic la adresa Angliei: "A fost vreodată acasă?"

Englezii așteaptă primul trofeu european din istorie, iar favoriții lor pot face pasul spre finală miercuri, când este programată semifinala cu Danemarca. Toți fanii cântă “It’s coming home” , în traducere “[Trofeul]Vine acasă”. Întrebat dacă Danemarca poate stopa acest entuziasm cu o victorie, Kasper Schmeichel a răspuns: “A fost vreodată acasă?”, aluzie la faptul că Anglia nu a câștigat niciodată Euro. 

VEZI VIDEO: 

06-07-2021
06:21

Spaniolul Pablo Sarabia va rata meciul cu Italia

Veste proastă pentru Luis Enrique, selecționerul Spaniei: Pablo Sarabia s-a accidentat la aductori și va rata semifinala cu Italia. Cel mai probabil, el va fi înlocuit la acest meci cu Dani Olmo.

Sarabia a fost unul dintre jucătorii de bază ai naționalei iberice la turneul final al Euro 2020, având două goluri marcate și două pase decisive.

05-07-2021
16:32

UEFA schimbă mingea oficială. Cum arată balonul cu care se va juca în fazele finale ale competiției

UEFA a decis să schimbe mingea oficială înaintea startului semifinalelor Euro 2020. „Botezat” Uniforia, noul balon este produs de Adidas, la fel ca precedentul, dar impresionează atât prin nuanța argintie, cât și prin detaliile filigran suplimentare care înfățișează Stadionul Wembley din Londra.

La fel ca mingea Uniforia utilizată în campionat până în acest moment, designul evidențiază noțiunea de doborâre a barierelor, depășirea frontierelor și diversitatea, printr-o coliziune unică de artă și fotbal.

Pentru adidas, mingea reprezintă acel simbol al posibilității – vehiculul care poate inspira următoarea generație de talente în fotbal și comunități din întreaga lume.

Pentru mingea care va fi folosită pentru încoronarea câștigătorilor turneului din acest an, au fost adăugate detalii suplimentare pentru a celebra locația și gloria potențială a meciurilor finale, asigurându-se astfel o evidențiere a mingii pe teren.

Acestea includ detalii filigran ale stadionului Wembley – unde vor fi disputate semifinalele și finala UEFA EURO 2020TM; precum și un imprimeu alb suplimentar pentru un aspect plăcut.

Aceste caracteristici sunt contrastate cu accente de verde aprins, roșu, albastru și roz, inspirate de simbolurile iconice londoneze și de culorile tradiționale ale sărbătorii fotbalului, care stau pe un fundal negru reprezentând cerul întunecat al nopților londoneze”, se arată în comunicatul transmis de producătorul noii mingi oficiale.

05-07-2021
10:41

Hațegan, delegat la a doua semifinală de la Euro 2020

Ovidiu Hațegan a fost delegat ca arbitru de rezervă la semifinala Anglia – Danemarca, care îl va avea la centru pe olandezul Danny Makkelie.

Acesta va fi ajutat de asistenții Hessel Steegstra și Jan de Vries, iar Pol van Boekel va conduce echipa care se va ocupa de sistemul VAR.

Hațegan va fi prezent la al șaselea meci de la Euro 2020. El s-a aflat la centru la partidele Polonia – Slovacia și Italia – Țara Galilor, din faza grupelor, iar apoi a fost rezervă la întâlnirile Portugalia – Franța (grupe), Țara galilor – Danemarca (optimi) și Elveția – Spania (sferturi).

05-07-2021
06:33

Timo Werner îi ține pumnii strânși Angliei la Euro 2020

Deși naționala Germaniei a fost eliminată chiar de Anglia la Euro 2020, în optimi, Timo Werner crede că reprezentativa lui Gareth Southgate va fi greu de oprit în cursa către primul trofeu din istorie.

„În meciul cu noi au fost clar echipa mai bună. Au tot ce le trebuie pentru a câștiga Euro și le doresc tot binele din lume”, a declarat fotbalistul lui Chelsea, conform Sky Sports.

Timo Werner (25 de ani) joacă în Anglia din iulie 2020, atunci când Chelsea a plătit 53 de milioane de euro pentru transferul său de la RB Leipzig. 

04-07-2021
14:37

Neamțul Brych va conduce prima semifinală

Arbitrul german Felix Brych va conduce la centru partida Italia – Spania, programată marţi, 6 iulie, pe Stadionul Wembley din Londra, la ora 22:00, în semifinalele Euro 2020.

Brych va fi ajutat de conaţionalii săi Mark Borsch şi Stefan Lupp, arbitri asistenţi, iar rezervă va fi rusul Sergei Karasev. Ca arbitri VAR au fost delegaţi germanii Marco Fritz, Christian Dingert, Christian Gittelmann şi Bastian Dankert.

Felix Brych, în vârstă de 45 de ani, devine astfel arbitrul cu cele mai multe meciuri conduse la Euro 2020, cinci, după ce a mai fost la centru în partidele Olanda – Ucraina 3-2 (Grupa C), Finlanda – Belgia 0-2 (Grupa B), Belgia – Portugalia 1-0 (optimi) și Ucraina – Anglia 0-4 (sferturi).

Au mai rămas la acest moment patru reprezentative care se vor confrunta marți, 6 iulie şi miercuri, 7 iulie, în semifinalele competiției.

Programul semifinalelor de la EURO 2020

Marți, 6 iulie

ora 22:00 Italia – Spania

Miercuri, 7 iulie

ora 22:00 Anglia – Danemarca

Cea mai mare surpriză din careul de ași o reprezintă Danemarca, formație care și-a clădit succesul pe atmosfera de grup creată după incidentul care l-a avut în prim-plan pe Christian Eriksen, dar și pe dorința de a repeta performanța istorică din 1992, când nordicii au luat titlul venind de pe plajă.

ADVERTISEMENT

Danezii lui Kasper Hujmland vor merge pe Wembley pentru a da piept cu o înfricoșătoare echipă a Angliei care nu a primit niciun gol la acest turneu final. În plus, Gareth Southgate l -a redescoperit pe golgheterul Harry Kane, care alături de Raheem Sterling formează un cuplu ucigător.

Italia, Danemarca, Olanda, Anglia, Spania şi Germania au fost selecţionatele favorizate în faza grupelor şi au jucat toate cele trei meciuri din faza grupelor pe teren propriu. Patru dintre acestea au ajuns în semifinale, însă Danemarca a avut parte de parcursul cel mai dificil, după un drum Copenhaga-Amsterdam-Copenhaga-Baku-Londra care însumează 8.482 de kilometri.

ADVERTISEMENT

Anglia este echipa care a avut cel mai favorabil culoar la Euro 2020. Selecţionata lui Gareth Southgate a jucat cele trei meciuri din Grupa D pe “Wembley”, dar şi optimea cu Germania. Sfertul cu Ucraina a fost singura deplasare făcută de englezi, însă drumul a fost unul mediu, până la Roma.

Italia, lipsită de cel mai bun jucător de la Euro 2020

Italia – Spania este un adevărat clasic al fotbalului european, iar duelul de marți seară se anunță extrem de interesant pentru că cele două sunt formațiile care au impresionat cel mai mult pe fază ofensivă și în aceste condiții așteptăm un joc spectaculos.

ADVERTISEMENT

Ibericii au trecut în sferturi cu mari emoții de Elveția, având nevoie de lovituri de departajare. Deși au dominat autoritar întâlnirea de la Sankt Petersburg, elevii lui Luis Enrique au păcătuit în ultimii 30 de metri, iar o gafă defensivă le-a permis adversarilor să ducă meciul în prelungiri și apoi la 11 metri.

Italia vine după un succes magnific în fața puternicei formații a Belgiei, dar fără probabil cel mai bun jucător al său de la acest turneul final, Leonardo Spinazzola, care și-a rupt tendonul lui Ahile și ar putea lipsi de pe teren un an.

ADVERTISEMENT

Italia și Spania au un trecut bogat la turneele finale și și-au împărțit performanețele de top. După ce la Euro 2012, ibericii au dat de pământ cu ”squadra azzurra” în finală, scor 4-0, patru ani mai târziu italienii și-au luat revanșa în optiumile de la Euro 2016, scor 2-0.

Este de asemenea, un duel interesant între cei doi selecționeri, Luis Enrique și Roberto Mancini. Spaniolul a dus mai departe ideea de tiki-taka începută acum aproape 15 ani, însă surpriza vine de la Mancini care a schimbat stitlul defensiv al Italiei îtr-un joc ofensiv extrem de eficient cu un pressing sufocant.

60.000 de fani pe Wembley la semifinale și finală

“Wembley” s-a deschis treptat la Euro 2020, iar meciurile din semifinale şi finala vor avea cea mai mare asistenţă de la acest turneu final. Iniţial, arena londoneză a avut un grad de ocupare de 25% (aproximativ 22.500 de locuri) pentru meciurile din grupe şi duelul Italia – Austria din optimi. Pentru a doua optime, Anglia – Germania, capacitatea a fost ridicată la 50% (aproximativ 45.000 de locuri).

Cele două semifinale şi finala vor beneficia de un “Wembley” deschis în proporţie de 67% (aproximativ 60.000 de locuri). În prezent, meciul Ungaria – Franţa 1-1 ocupă primul loc în topul asistenţei la Euro 2020, cu 55.998 de persoane prezente pe stadionul “Puskas Arena” din Budapesta.

ADVERTISEMENT