Fotbal international

Euro 2021, cu porțile închise, într-o singură țară! România nu mai este în planurile UEFA

22.01.2021 | 17:03
Euro 2021 cu portile inchise intro singura tara Romania nu mai este in planurile UEFA
ADVERTISEMENT

UEFA insită ca Euro 2021 să se defășoare în acest an, chiar și cu porțile închise și într-o singură țară. România nu face parte din planul B al forului European.

Inițial, turneul final al Campionatului European de fotbal ar fi trebuit să aibă loc între 12 iunie și 12 iulie anul trecut, dar a fost reprogramat pentru perioada 11 iunie-11 iulie 2021 din cauza izbucnirii pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

UEFA încă nu a renunțat la idea desfășurării evenimentului la nivel pan-european, însă apariția unor noi tulpini infecțioase în Marea Britanie și în lipsa unor garanții ferme din partea autorităților țărilor desemnate gazde, că vor putea gestiona evoluția pandemiei de coronavirus, oficialii forului European au început să creioneze un plan alternativ.

Euro 2021, cu porțile închise, într-o singură țară! Rusia și Germania sunt favorite

Amânarea pentru încă un an a turneului final ar reprezenta o catastrofă financiară pentru UEFA. Pentru a evita acest lucru, președintele forului fotbalistic continental, Aleksander Ceferin și echipa lui pregătesc ”Planul B”.

ADVERTISEMENT

Cotidianului turc Sabah se alătură altor publicații internaționale care susțin tot mai mult ideea că Germania și Rusia ar fi favorite să organizeze Europeanul, principalul argument fiind infrastructura.

Dominique Blanc, președintele Federației Elvețiene de Fotbal, a sugerat chiar organizarea turneului într-un singură metropolă, dând exemplu Londra, care are suficiente stadioane pentru a găzdui cele șase grupe.

ADVERTISEMENT

România urma să găzduiască patru partide

În planurile inițiale, Euro 2020 urma să se desfășoare în 12 orașe, din 12 țări diferite, pentru a marca aniversarea a 60 de ani de la înființarea competiției. Între gazdele turneului final se număra și Bucureștiul, pe Arena Națională fiind programate trei partide din grupa C și una din optimile competiției.

Pentru a corespunde criteriilor impuse de UEFA țărilor gazde, Federația Română de Fotbal și Compania Națională de Investiții au demarat cel mai mare proiect de construire de noi stadioane din România. Astfel, arenele Ghencea, Valentin Stănescu – Giulești și Arcul de Triumf au fost dărâmate, pentru a fi reconstruite la standarde internaționale.

ADVERTISEMENT

Inițial și Stadionul Dinamo se afla pe lista arenelor ce urmau să fie incluse în circuitul Euro 2020 dar, din cauza problemelor juridice, statul nu a putut investi niciun ban în Ștefan cel Mare. De altfel, arena din ”groapă” nu este în acest moment inclusă în niciun plan de investiții, nici de stat, nici privat.

ADVERTISEMENT
Tags: