Sport

EURO 2024, afectat de inundațiile puternice din Germania! Ce trebuie să știe sutele de mii de fani care vor merge la turneul final

Inundațiile din sudul Germaniei au produs victime deja, printre care două persoane au fost ucise, iar altele sunt date dispărute, chiar înaintea EURO 2024.
03.06.2024 | 23:58
EURO 2024 afectat de inundatiile puternice din Germania Ce trebuie sa stie sutele de mii de fani care vor merge la turneul final
EURO 2024, afectat de viiturile din Germania / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Fenomenele naturale sunt tot mai imprevizibile pe Glob, iar inundațiile produc victime tot mai frecvent. Așa cum a fost cazul unor români acum câteva zile, înghițiți de ape în Italia, acum Germania este cutremurată de ape.

Doi oameni uciși, alții dispăruți, mii de evacuați

Germania a fost luată cu amploare de inundații în zona de sud a țării, iar două persoane au murit, altele au dispărut. De altfel, mii de persoane au fost forțate să își evacueze casele, după ce ploile torențiale au produs pagube.

ADVERTISEMENT

Printre victime se numără și un pompier de 22 de ani, care a fost răsturnat cu barca gonflabilă, la 50 de km de München. De asemenea, în zona Bavariei Superioare a fost găsit cadavrul unei femei.

Campionatul European de fotbal este pus sub semnul întrebării de unii oameni, însă inundațiile nu sunt în apropiere. Nicio zonă unde se vor disputa partide nu se află în proximitatea unor zone inundate de ape. Transportul ar putea fi afectat spre/dinspre meciuri.

ADVERTISEMENT

Orașele pe Dunăre, inundate

Mai multe drumuri și legături feroviare dintre orașele München, Nürnberg și Stuttgart au fost afectate. De asemenea, un baraj de pe râul Paar, unul dintre afluenții Dunării, a fost spart și a fost nevoie de evacuări.

Regensburg, un alt oraș important de pe Dunăre, cu o populație echivalentă cu a orașului Bacău, a anunțat stare de urgență. Ploile abundente au produs atingerea punctului critic, ceea ce a instaurat panică în oraș.

ADVERTISEMENT

Printre trupele trimise pentru a îi ajuta pe cei afectați se află armata germană, dar și o organizație națională. THW, organizația natioanal pentru ajutor, sunt în zonă pentru salvarea oamenilor din calea viiturilor.

Politicienii germani, lecție de PR

Inundațiile au fost și un prilej bun pentru politicienii nemți de a își face apariția în zonele afectate de ape. Cancelarul german, Olaf Scholz, a fost însoțit de Nancy Faeser, ministrul de Interne, dar și de lideri ai Bavariei.

ADVERTISEMENT

Scholz le-a promis sprijinul guvernului tuturor celor afectați de evenimentele cutremurătoare din Germania. Cancelarul a spus că schimbările climatice sunt o problemă majoră, întrucât nu este prima zonă inundată vizitată în această jumătate de an.

ADVERTISEMENT
Tags:
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ –...
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ – analiză WSJ
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum...
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum a apărut îmbrăcat la PRO TV, in timpul meciului România-Ucraina: “Bun de circ”
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a...
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a pierdut viaţa. Impactul cumplit a trezit localnicii din somn
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat,...
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat, la limită, o confruntare teribilă între cele două femei
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin...
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin poștă. Ce au de făcut
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Apare o autostradă vitală pentru România. Va face legătura între două mari orașe
Apare o autostradă vitală pentru România. Va face legătura între două mari orașe
E cutremur în toată România. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. WOW!
E cutremur în toată România. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. WOW!
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au...
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au câte trei puncte. Ultima etapă va fi decisivă
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar...
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar a avut parte de o moarte cumplită