Stiri sportive

VIDEO. Turcia, ce MIRACOL! S-a calificat la EURO în minutul 89!

Final de preliminarii! Marţi s-au jucat ultimele partide din grupe, în urma cărora s-au stabilit echipele care merg direct la EURO şi cele care se duc în play-off. ...
14.10.2015 | 00:12
VIDEO Turcia ce MIRACOL Sa calificat la EURO in minutul 89

Final de preliminarii! Marţi s-au jucat ultimele partide din grupe, în urma cărora s-au stabilit echipele care merg direct la EURO şi cele care se duc în play-off. 

Cel mai dramatic final de meci a fost în Turcia, unde ţara gazdă era nevoită să cîştige pentru a merge direct la EURO, cu ajutorul Kazahstanului, care conducea în Letonia. Golul a venit în minutul 89, din lovitură liberă, iar Ungaria, adversara României din grupă, va fi nevoită să joace în play-off.

Cea mai mare surpriză a preliminariilor vine tot din grupa Turciei, unde Olanda a terminat pe locul 4 şi vede turneul final la televizor!

Astfel, se ştiu cele 20 de echipe care merg la EURO 2016: FRANŢA (ŢARA GAZDĂ), CEHIA, ISLANDA, BELGIA, ŢARA GALILOR, SPANIA, SLOVACIA, GERMANIA, POLONIA, ANGLIA, ELVEŢIA, IRLANDA DE NORD, ROM NIA, AUSTRIA, RUSIA, ITALIA, CROAŢIA, PORTUGALIA, ALBANIA.

Celelalte 4 echipe vor fi stabilite în urma play-off-ului. În această fază s-au calificat: Ucraina, Suedia, Bosnia, Ungaria, Danemarca, Irlanda, Slovenia şi Norvegia.

Astfel, România a aflat în mare parte cu cine poate juca din primele două urne.

VEZI MAI JOS TOATE REZULTATELE SERII ŞI GOLURILE MARCATE:

CLASAMENTELE GRUPELOR DIN PRELIMINARII

1

2

3

GRUPA A

Olanda – Cehia 2-3 (Huntelaar 67, van Persie 83 / Kaderabek 24, Sural 35, van Persie 66 aut.) VEZI VIDEO

OLANDA

Turcia – Islanda 1-0 (Inan 89) VEZI VIDEO

turicaaa

Letonia – Kazahstan 0-1 (Kuat 65)

letonia kaza

GRUPA B

Cipru – Bosnia 2-3 (Charalambidis 32, Mytidis 41 / Ibisevici 13, Medunjanin 44, Djurici 67) VEZI VIDEO

cipruuu

Belgia – Israel 3-1 (Mertens 64, De Bruyne 78, Hazard 84 / Hemed 88) VEZI VIDEO

belgiaaa

Ţara Galilor – Andorra 2-0 (Ramsey 50, Bale 86)

tara galilor andorra

GRUPA H

Italia – Norvegia 2-1 (Florenzi 74, Pelle 82 / Tettey 23) VEZI VIDEO

italaia

Malta – Croaţia 0-1 (Perisic 23)

malta

Bulgaria – Azerbaidjan 2-0 (Alexandrov 20, Rangelov 56)

bulgaria ajer

UPDATE 12:22 / Ultima rundă de meciuri din preliminarii se joacă azi. Cel mai mare interes îl prezintă grupa A. Olanda e aproape de o eliminare ruşinoasă încă din această fază. “Batavii” au nevoie de o minune pentru a prinde locul 3. Victorie cu Cehia, coroborată cu o înfrîngere a Turciei pe teren propriu cu Islanda. Cehia şi Islanda sînt deja calificate.

GRUPA A, ora 21:45: 

Olanda – Cehia

Turcia – Islanda

Letonia – Kazahstan

Clasament:

a

Din grupa B s-au calificat deja Belgia şi Ţara Galilor. Locul de baraj se joacă între Bosnia, Cipru şi Israel. Învingătoarea duelului Cipru – Bosnia merge la baraj, iar în cazul unui egal, Israelul poate încheia pe 3 dacă învinge în Belgia.

GRUPA B, ora 21:45:

Cipru – Bosnia

Belgia – Israel

Ţara Galilor – Andorra

CLASAMENT

belgiaa

 

În grupa H, Italia e calificată şi e arbitru pentru locul 2. Are meci direct cu Norvegia, iar nordicii merg la Euro dacă vor învinge în “Peninsulă”. Croaţia are o şansă bună. Trebuie să învingă în Malta şi să aştepte o victorie sau un egal din partea “squadra azzurra” cu Norvegia.

GRUPA H, ora 21:45:

Italia – Norvegia

Malta – Croaţia

Bulgaria – Azerbaijan

CLASAMENT

fkkf

* Astăzi se decide şi clasamentul locurilor 3. Ungaria are cele mai mari şanse să fie echipa calificată direct. În acest moment, maghiarii au 15 puncte şi conduc acest clasament.

Singurul scenariu prin care Ungaria poate pierde locul norocos e o victorie a Turciei cu Islanda, coroborată cu un succes al Kazahstanului cu Letonia. În acest scenariu, Kazahstan nu ar mai fi ultima şi Turcia ar avea cu 4 puncte mai mult în clasamentul locurilor 3. Pe scurt: Turcia are 9 puncte, cu o victorie împotriva Islandei ar aduna 12, iar cu cele 4 puncte în plus obţinute datorită căderii Letoniei ar rezulta 16 puncte. 

Clasamentul locurilor 3:

hun

****************************************

Deja se ştiu 18 echipe calificate la EURO! Jocurile de marţi mai pot calfica o singură naţională direct la EURO, urmînd ca restul de patru să fie hotărîte după jocurile din baraj. 

Ungaria, adversara României din grupa preliminară, este şi ea aproape de EURO 2016 după ce Spania a învins Ucraina şi e aproape de a ocupa cel mai bun loc 3 din preliminarii. “Muchas Gracias!”, a titrat Nemzeti Sport, după victoria ibericilor, ungurii clamîndu-şi calificarea la Euro!

Capture

Totuşi, există un scenariu horror pentru unguri ca să nu se califice direct la Euro! Dacă Turcia învinge marţi Islanda, iar Kazahstan bate Letonia în deplasare, Turcia va fi pe locul 1 în clasamentul locurilor 3, deoarece letonii ar ocupa ultimul loc în grupă, iar turcilor li s-ar scădea rezultatele directe cu aceştia, respectiv cele două egaluri! Asta în timp ce contra kazacilor, Turcia are 2 victorii!

Anglia a reuşit să fie singura naţională care termină preliminariile cu 10 victorii în 10 meciuri. În urma rezultatelor de marţi, s-au mai stabilit clasamentele finale în alte trei grupe:

GRUPA G

Capture

GRUPA C

spaniaaa

GRUPA E

angliaaaaaaa

UPDATE Ora 21:45 / Au început ultimele meciuri de luni:

Ucraina – Spania 0-1 (Gaspar 21) VEZI VIDEO

* Fabregas a ratat un penalty în minutul 25!

* Spania a înscris golul de 2-0 în minutul 55, însă a fost anulat.

ucraina spania

Luxemburg – Slovacia 2-4 (Mutsch 62, Gerson 63 pen. / Hamsik 24, 90+1, Nemec 29, Mak 31) VEZI VIDEO

luxmeburg slovacia

Belarus – Macedonia 0-0

belarus

Estonia – Elveţia 0-1 (Klavan 90+4 aut.) VEZI VIDEO

estonia elvetia

Lituania – Anglia 0-3 (Barkley 29, Kane 35, Oxlade-Chamberlain 62) VEZI VIDEO

dsadaaaanglia

San Marino – Slovenia 0-2 (Cesar 54, Pecnik 76)

san marino slovenia

UPDATE Ora 20:45 / De la ora 19:00 s-au jucat ultimele meciuri din grupa G. Austriecii erau calificaţi deja, înainte de ultimul meci cu Liechtenstein, scor 3-0, în timp ce Rusia şi Suedia s-au bătut pentru locul 2. Ruşii merg direct la Euro după victoria cu 2-0 cu Muntenegru, în timp ce Suedia va avea o dublă de foc la baraj pentru a ajunge în Franţa, în ciuda victoriei din faţa Moldovei.

CLASAMENT FINAL

Capture

Vezi golurile mai jos

Austria-Liechtenstein 3-0 (Arnautovic ’13, Janko ’54, 57′) VIDEO 

aus

Rusia-Muntenegru 2-0 (Kuzmin ’33, Kokorin ’37 – pen) VIDEO

russs

Suedia-Moldova 2-0 (Ibrahimovic ’24, Zengin ’47) VIDEO

sue

PARTIDELE DE LUNI

live

rusia

Cel mai interesant meci al serii se joacă în Ucraina, între ţara gazdă şi Spania. În cazul unei victorii, Ucraina se va califica la EURO din postura celui mai bun loc 3, depăşind astfel Ungaria, care ocupă în acest moment această poziţie. Slovacia, ocupanta locului 2, are parte de un meci uşor, în Luxemburg. Pentru a merge Ungaria la EURO direct, Spania trebuie să plece neînvinsă din Ucraina. În cazul în care Slovacia şi Ucraina termină la egalitate de puncte, locul 2 va fi ocupat de slovaci, care au avantajul meciurilor directe.

spania

Anglia este singura echipă care poate avea maximum de puncte din preliminarii, iar în ultima rundă se deplasează în Lituania pentru a realiza acest lucru. În această grupă se ştiu deja echipele calificate direct (Anglia şi Elveţia), dar şi echipa care merge la baraj (Slovenia).

anglia

* 14 echipe şi-au asigurat calificarea la EURO 2016: Franţa (ţara gazdă), Anglia, Cehia, Islanda, Austria, Irlanda de Nord, Portugalia, Elveţia, Spania, Italia, Belgia, Ţara Galilor, Albania şi ROM NIA.