Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Eurogol marcat de Nicolae Stanciu în partida cu Ucraina! România, start perfect în meciul de debut de la EURO 2024

Căpitanul României, Nicolae Stanciu, a reușit un supergol împotriva Ucrainei în partida de debut de la Campionatul European din Germania.
17.06.2024 | 16:58
Eurogol marcat de Nicolae Stanciu in partida cu Ucraina Romania start perfect in meciul de debut de la EURO 2024
Nicolae Stanciu a reușit un EUROGOL în partida cu Ucraina la EURO 2024. Sursă foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

România a deschis scorul cu Ucraina în prima etapă din grupa E de la Campionatul European din Germania. Nicolae Stanciu a reușit un eurogol, mingea oprindu-se în vinclul porții apărate de Lunin.

România, start perfect în meciul cu Ucraina

„Tricolorii” au deschis scorul în partida disputată cu Ucraina de la EURO 2024. Nicolae Stanciu a primit o pasă în apropierea careului de la Dennis Man, căpitanul României a reluat din prima, mingea oprindu-se în vinclul porții portarului de la Real Madrid, Andriy Lunin. A fost al 15-lea gol marcat de experimentatul mijlocaș sub tricoul României, la a 71-a selecție.

ADVERTISEMENT

În minutul 29 a fost înscris golul României, după ce primul șut pe poartă ne-a aparținut, prin lovitura lui Florinel Coman. Partida de pe Allianz Arena a fost echilibrată până-n momentul reușitei lui Nicolae Stanciu, cu un plus la capitolul posesie pentru Ucraineni.

Momentele de dinaintea jocului au fost unele foarte emoționante, cei 30000 de spectatori români aflați pe Allianz Arena au intonat cu toată puterea imnul național alături de jucătorii lui Edi Iordănescu.

ADVERTISEMENT

După meciul dintre România și Ucraina, naționala noastră va juca următorul meci de la EURO 2024 cu Belgia, pe 22 iunie, de la ora 22:00. Apoi, ultima partidă din grupă o vom avea cu Slovacia, miercuri, 26 iunie, de la ora 19:00.

Echipele de start din România – Ucraina:

RomâniaNiţă – Raţiu, Drăgușin, Burcă, Bancu – M. Marin – Man, N. Stanciu, R. Marin, Coman – Drăguş

ADVERTISEMENT

UcrainaLunin – Konoplya, Zabarniy, Matvycenko, Zinchenko – Stepanenko, Brazhko- Tsygankov, Sudakov, Mudryk – Dovbyk

România a revenit la EURO după o pauză de 8 ani

Campionatul European din Germania și-a avut meciul de debut vineri, 14 iunie, când “Die Mannschaft” a „zdrobit” naționala Scoției cu scorul de 5-1. Până în momentul de față s-a înscris la fiecare meci cel puțin un gol, meciul cel mai „sărac” din punctul acesta de vedere fiind duminică, 16 iunie, între Serbia și Anglia, unde naționala „celor trei lei” s-a impus cu scorul de 1-0.

ADVERTISEMENT

„Tricolorii” au revenit la un turneu final de Campionat European după o pauză de 8 ani, de la Europeanul din Franța, din 2016. În acel moment, România a revenit acasă după doar trei partide jucate în grupe, în care a reușit doar un punct.

România este repartizată în grupa E de la Campionatul European din Germania, alături de reprezentativele Ucrainei, Belgiei și Slovaciei. Prima etapă a grupei va avea loc luni, 17 iunie, de la 16:00 între România și Ucraina, iar al doilea meci va avea loc de la ora 19:00 între Belgia și Slovacia.

Echipa națională de fotbal a României va avea parte de o susținere imensă din partea propriilor suporteri, zeci de mii de români deplasându-se în Germania pentru a se afla alături de „tricolori”.

ADVERTISEMENT
350 este cota BETANO ca România să câștige EURO 2024