News

Euronews va lansa un canal de știri în România: „Obiectivitate, echilibru, acuratețe”

06.01.2021 | 15:34
Euronews va lansa un canal de stiri in Romania Obiectivitate echilibru acuratete
ADVERTISEMENT

Canalul de știri Euronews a semnat un parteneriat cu Universitatea Politehnica din București pentru a lansa Euronews România.

Euronews România va fi un canal de știri nou, independent, destinat publicului vorbitor de limba română.

ADVERTISEMENT

Euronews România e filiala mărcii Euronews și va livra știri locale, regionale, naționale și internaționale, prin TV și platforme digitale.

Euronews își deschide canal de știri în România

Conform News.ro, Euronews România e primul proiect lansat în Uniunea Europeană și se va construi pe baza unei televiziuni deja existente, UPB Sigma TV.

ADVERTISEMENT

Noul canal de știri și-a propus să aibă propria echipă de jurnaliști și corespondenți din țară, dar și de la Bruxxelles. Aceștia vor lucra conform „valorilor Euronews, precum independența, imparțialitatea și linia editorială All Views (Toate perspectivele)”.

Euronews și-a propus să ajungă la peste 100 de angajați la nivel local, înainte de lansare.

În colaborare cu Euronews, postul TV românesc va utiliza preponderent conținutul editorial al Euronews Europa, în timp ce Euronews va prelua conținutul realizat local în articolele referitoare la România.

ADVERTISEMENT

Mihnea Costoiu, rectorul UPB, a comentat asocierea instituției pe care o conduce cu Euronews.

Obiectivul nostru strategic este să răspundem provocărilor pe care societatea le aşază în faţa noastră. Misiunea noastră nu se opreşte la a transmite cunoştinţe, la a forma competenţe şi abilităţi sau a realiza proiecte de cercetare. Avem de asemenea responsabilitatea de a forma cetăţeni angajaţi în societate, cu spirit critic, de a promova libertatea informaţiei, valorile democratice şi europene. Mai mult, crearea unei comunităţi în jurul universităţii, bazată pe valori cum ar fi incluziunea, cooperarea, comunicarea şi solidaritatea, este esenţială”, a explicat Costoiu.

Credem că, oferind jurnalism de calitate şi informaţii echidistante unui public care are nevoie de ele mai mult ca niciodată, Euronews România este nu numai o realizare media, dar şi o iniţiativă educaţională”, a mai transmis rectorul.

ADVERTISEMENT

La rândul său, Michael Peters, CEO Euronews, s-a arătat mândru de acest proiect: „Suntem foarte mândri de acordul la care am ajuns cu UPB. Am găsit un partener de încredere pentru un proiect ambiţios. România are o piaţă media foarte competitivă, cu mai multe canale de ştiri deja existente. Totuşi credem că Euronews România va livra o ofertă care lipseşte astăzi în peisajul media naţional. Complet imparţial, înrădăcinat în ADN-ul nostru European, Euronews a oferit întotdeauna o perspectivă distinctă asupra ştirilor. Ca întotdeauna, Euronews România va oferi, cu obiectivitate, echilibru şi acurateţe, o perspectivă puternic europeană asupra ştirilor”.

Euronews este un canal de știri internațional, difuzat în 160 de țări și distribuit în 400 de milioane de locuințe. Într-o lună de zile, Euronews ajunge la 150 de milioane prin platforme digitale sau canale TV.

ADVERTISEMENT
Tags: