Sport

Europa League și Conference League, optimi de finală, tur. Cu Cicâldău intrat în minutul 79, Galata rezistă eroic la Barcelona. Meci nebun la Eindhoven

FANATIK vă prezintă informații despre meciurile din turul optimilor de finală ale Europa League și Conference League, care au loc miercuri, 9 martie, și joi, 10 martie
10.03.2022 | 23:55
Europa League si Conference League optimi de finala tur Cu Cicaldau intrat in minutul 79 Galata rezista eroic la Barcelona Meci nebun la Eindhoven
8 goluri s-au marcat în meciul PSV - FC Copenhaga, Eran Zahavi egalând la 4 pentru gazde în minutul 85. Sursa foto: PSV twitter
ADVERTISEMENT
10-03-2022
23:15

Alexandru Cicăldău a jucat 11 minute pe Camp Nou

România a avut cinci reprezentanți în meciurile europene de joi seara. Alexandru Cicâldău și Olimpiu Moruțan au fost rezerve la Barcelona – Galatasaray 0-0. Primul a fost introdus în minutul 79, în locul lui Feghouli, dar nu s-a evidențiat.

Ceilalți trei jucători români au rămas pe banca de rezerve până la final: Moruțan, atacantul Valentin Mihăilă la Atalanta – Bayer Leverkusen 3-2 și mijlocașul Alexandru Mitriță la PAOK – Gent 1-0.

Antrenorul echipei grecești, Răzvan Lucescu, va trebui să se descurce în returul din Belgia fără două piese importante, Zivkovic și Kurtic, ambii fiind suspendați pentru cumulul de cartonașe galbene.

10-03-2022
19:32

Barcelona – Galatasaray 0-0

Vezi aici cele mai importante faze.

FINAL: Barcelona nu reușește să desfacă apărarea oaspeților, scorul după 90 de minute fiind 0-0.

Min. 79: Alexandru Cicâldău este trimis în teren în locul lui Feghouli.

Min. 78: Golul lui Gomis este anulat pentru o poziție de ofsaid.

Min. 73: Meciul Barcelona – Galatasaray este singurul dintre cele 8 care se joacă la această oră în manșa tur a optimilor Europa League și Conference League în care nu s-a marcat.

Min. 64: Se înmulțesc ocaziile la poarta lui Galatasaray. F. de Jong șutează puternic din afara careului, iar Pena reține în doi timpi.

Min. 62: Jordi Alba șutează din alergare de la marginea careului mare, dar mingea trece la o palmă de bara porții oaspeților.

Min. 57: Busquets reia cu capul periculos din careu, dar Pena respinge în corner de sub transversală.

Min. 54: Galatasaray continuă să țină piept atacurilor Barcelonei, apărându-se cu 8 jucători pe două linii, la marginea careului mare.

Min. 46: Trei schimbări la Barcelona la pauză: Pique, Busquets și Dembele sunt trimiși în locul lui Araujo, Nico și Ferran Torres.

Min. 41: Depay șutează puternic din colțul careului de 16 metri, dar Pena respinge și de această dată.

Min 37: Mare ocazie pentru Galatasaray: Akturkoglu are o cursă invidiuală, driblează doi adversari, dar șutul este respins de apărarea gazdelor.

Min 27: Depay execută o lovitură liberă din afara careului, dar Pena scoate. A fost primul șut pe poartă al meciului.

Min. 9: Barcelona s-a instalat în jumătatea adversă de teren, dar lipsesc ocaziile de poartă.

Min. 1: A început meciul.

  • Barcelona: Ter Stegen – Dest, Garcia, Araujo, Jordi Alba – Pedri, F. De Jong, Nico – Adama, Depay, Ferran Torres. Rezerve: Neto, Tenas – Pique, Busquets, Puig, Dembele, Braithwaite, Lenglet, L. de Jong, Mingueza, Aubameyang. Antrenor: Xavi Hernandez
  • Galatasaray: I. Pena – Boey, Nelsson, Marcao, Van Aanholt – Antalyali, Kutlu – Babel, Feghouli, Akturkoglu – Mohamed. Rezerve: Muslera, Cipe – Ozturk, Pulgar, Gomis, Bayram, Moruțan, Kaan Arslan, Cicâldău, Baris Alper Yilmaz, Emre Kilinc, Dervisoglu. Antrenor: Domenec Torrent
10-03-2022
17:40

Programul meciurilor de joi din Europa League și Conference League

Europa League

  • FINAL Sevilla – West Ham 1-0 (Haddadi 60)
  • FINAL Atalanta – Bayer Leverkusen 3-2 (Malinovskyi 23, Muriel 25, 49 / Aranguiz 11, Diaby 63)
  • FINAL Barcelona – Galatasaray 0-0
  • FINAL Rangers – Steaua Roșie Belgrad 3-0 (Tavernier 11-penalty, Morelos 15, Balogun 51; Katai a ratat un penalty pentru oaspeți în minutul 24)
  • FINAL Braga – AS Monaco 2-0 (Ruiz 3, Oliveira 89)

RB Leipzig este prima echipă calificată în sferturi după ce adversara din Rusia, Spartak Moscova, a fost exclusă din competiție, ca efect al restricțiilor impuse din cauza războiului din Ucraina.

Conference League

  • FINAL PAOK Salonic – Gent 1-1 (Kurtic 58)
  • FINAL Partizan Belgrad – Feyenoord 2-5 (Natcho 13, Jovic 46 / Toornstra 20, 77, Dessers 52, Geertruida 64, Sinisterra 71)
  • FINAL Slavia Praga – LASK Linz 4-1 (Sor 3, 29, Olayinka 83, Traore 85 / Balic 67)
  • FINAL Vitesse Arnhem – AS Roma 0-1 (Oliveira 45+2; Oliveira a fost eliminat după ce a primit cartonașe galbene în minutele 70 și 79)
  • FINAL Bodo/Glimt – AZ Alkmaar 2-1 (Pellegrino 39, Solbakken 90+1 / Aboukhlal 73)
  • FINAL Leicester – Rennes 1-0 (Muriel 30)
  • FINAL Marseille – FC Basel 2-1 (Milik 19-penalty, 68 / Esposito 79)
  • FINAL PSV Eindhoven – FC Copenhaga 4-4 (Gakpo 21, 70, Doan 50, Zahavi 85 / Johannesson 6, Biel 21, 78, Lerager 43)
09-03-2022
17:44

Rezultatele înregistrate miercuri în „optimile” Europa League

  • FC Porto – Lyon o-1 (Paqueta 59)

Min. 90+5: Gazdele reușesc egalarea prin Mbemba, însă golul este anulat după consultarea VAR pe motiv de offside.

Min. 59: GOOOL LYON! Oaspeții reușesc să înscrie prin Paqueta, însă a fost nevoie de intervenția VAR pentru a valida golul.

  • Betis – Eintracht Frankfurt 1-2 (Fekir 29 / Kostic 14, Kamada 32)

Min. 32: GOOOL EINTRACHT! Kamada marchează din apropiere, după o pasă a lui Lindstrom.

Min. 29: GOOOL BETIS! Fekir restabilește egalitatea cu un șut la colțul lung, din marginea careului mare.

Min. 14: GOOOL EINTRACHT! Kostic înscrie cu un șut în cross, de pe stânga, peste portarul Claudio Bravo.

Miercuri, 9 martie, și joi, 10 martie, se joacă partidele din cadrul turului optimilor de finală în Europa League și în Conference League. Returul acestor jocuri este programat săptămâna viitoare, joi, 17 martie. Sunt foarte multe partide care pot merita statutul de cap de afiș, în special în Europa League.

Programul meciurilor din optimile tur ale Europa League

Miercuri, 9 martie

  • ora 19:45 Betis Sevilla – Eintracht Frankfurt
  • ora 19:45 FC Porto – Lyon

Joi, 10 martie

  • ora 19:45 Sevilla – West Ham
  • ora 22:00 Atalanta – Bayer Leverkusen
  • ora 22:00 Barcelona – Galatasaray
  • ora 22:00 Rangers – Steaua Roșie Belgrad
  • ora 22:00 Braga – AS Monaco
ADVERTISEMENT

RB LEIPZIG este prima echipă calificată în sferturi ca urmare a faptului că datorită războiului din Ucraina adversara din Rusia, Spartak Moscova, a fost exclusă din competiție

Programul meciurilor din optimile de finală tur în Conference League

Joi, 10 martie

  • ora 19:45 PAOK Salonic – Gent
  • ora 19:45 Partizan Belgrad – Feyenoord
  • ora 19:45 Slavia Praga – LASK Linz
  • ora 19:45 Vitesse Arnhem – AS Roma
  • ora 22:00 Bodo/Glimt – AZ Alkmaar
  • ora 22:00 Leicester – Rennes
  • ora 22:00 Marseille – FC Basel
  • ora 22:00 PSV Eindhoven – FC Copenhaga
ADVERTISEMENT

În Europa League, primele două meciuri au fost devansate cu 24 de ore, pentru miercuri, 9 martie. Acestea sunt Betis Sevilla – Eintracht Frankfurt și FC Porto – Lyon. În Conference League toate cele opt partide se joacă joi, 10 martie, grupate câte patru de la ora 19:45, următoarele de la ora 22:00.

În privința românilor pe teren ar putea fi, deși șansele nu sunt foarte mari, Alex Cicâldău și Olimpiu Moruțan în Barcelona – Galatasaray, în Europa League, Răzvan Lucescu și Alex Mitriță în PAOK Salonic – Gent, în Conference League. De asemenea, Valentin Mihăilă este aşteptat să fie rezervă în Atalanta – Bayer Leverkusen. Un alt român, Ianis Hagi, va fi doar spectator la partida Glasgow Rangers – Steaua Roșie Belgrad din Europa League, fiind într-un lung proces de recuperare după operația de ligamente.

ADVERTISEMENT

Betis Sevilla are șase absenți

În Europa League sunt cele mai spectaculoase partide din program. Betis Sevilla vine după eșecul de pe teren propriu cu Atletico Madrid din campionat, care a scos-o din primele patru locuri și are nu mai puțin de șase jucători accidentați, cel puțin jumătate din rândul titularilor.

Porto, care a eliminat-o pe Lazio, e favorită s-o învingă pe Lyon, pe Estado do Dragao, mai ales că francezii nu au avut evoluții bune decât în cupele europene. Echipă portugheză este foarte puternică acasă și multe nume mari au fost învinse pe acest stadion.

ADVERTISEMENT

Cicâldău și Moruțan merg pe “Camp Nou”

Galatasaray nu a avut nici un pic de noroc la tragere, pentru că merge în infernul de pe Camp Nou, pentru meciul cu o Barcelona care începe să crească sub bagheta lui Xavi, reușind să lege mai multe victorii la rând. Din păcate, după plecarea lui Fatih Terim românii Alex Cicâldău și Olimpiu Moruțan au fost tot mai puțin folosiți și se dorește vânzarea lor la finalul sezonului.

Ianis Hagi nu va putea fi pe teren alături de colegii lui de la Glasgow Rangers la vizita sârbilor de la Steaua Roșie. Rangers e favorită, dar sârbii întotdeauna au fost imprevizibili. Cele mai tari meciuri din Europa League se anunță a fi Sevilla – West Ham, multe absențe la andaluzi și Atalanta – Leverkusen, cu oaspeții având serioase probleme în compatimentul de atac, cu Demirbay și Belarabi out.

Gent, adversar dificil pentru echipa lui Răzvan Lucescu

Trecând la Conference League să remarcăm că după ce a eliminat cu mari emoții pe Midtjylland din Danemarca, la lovituri de departajare, românii de la PAOK Salonic au un rival dificil în echipa belgiană Gent. Fosta echipă a lui Nicușor Stanciu, Slavia Praga, joacă acasă cu LASK Linz, dar are nu mai puțin de opt jucători out, șase accidentați și doi suspendați.

Un număr mare de jucători indisponibili este și la formația olandeză PSV Eindhoven, care joacă acasă cu Copenhaga. Cei mai mulți sunt din linia mediană și din compartimentul ofensiv, o problemă cu care Eindhoven se confruntă de mai bine de cinci săptămâni.

Jose Mourinho vrea trofeul Conference League

Cel mai interesant meci este Leicester – Rennes, cu mențiunea că ambele echipe au cel puțin patru jucători absenți. Leicester are un sezon mediocru în Premier League, în timp ce echipa franceză merge bine și în Ligue 1, unde ocupă locul 4.

Norvegienii de la Bodo/Glimt, care au eliminat în barajul pentru play-off pe Celtic Glasgow cu victorie dublă și care au spulberat Roma acasă în grupe, cu 6-1, întâlnesc pe Alkmaar cu intenția de a continua aventura europeană. Roma se deplasează în Olanda, la Arnhem, Jose Mourinho declarând că echipa sa dorește să câștige trofeul.

ADVERTISEMENT