Fotbal international

VIDEO. Incidente ŞOC la Sofia la meciul Levski-Hajduk! UEFA a tăiat în carne vie

Hajduk Split a avut o dublă de foc, sută la sută balcanică, în Europa League, în compania croaţilor de la Hajduk Split. Ambele echipe sunt recunoscute şi pentru grupurile de ultraşi deosebit...
21.07.2017 | 15:09
VIDEO. Incidente ŞOC la Sofia la meciul Levski-Hajduk! UEFA a tăiat în carne vie

Hajduk Split a avut o dublă de foc, sută la sută balcanică, în Europa League, în compania croaţilor de la Hajduk Split. Ambele echipe sunt recunoscute şi pentru grupurile de ultraşi deosebit de periculoşi, care nu odată au creat mari probleme cluburilor prin incidentele produse. Aşa s-a întâmplat şi acum, în ambele manşe. În meciul tur, în Croaţia, ultraşii lui Hajduk au aruncat cu obiecte pe teren şi au avut un comportament rasist faţă de unii jucători de culoare ai bulgarilor. Drept urmare, vor juca următorul meci de acasă, din al treilea tur preliminar, pentru că Hajduk a fost echipa calificată, cu porţile închise, cu danezii de la Brondby.

“Clubul Hajduk Split a fost amendat, vineri, cu 50.000 de euro din cauza comportamentului rasist al suporterilor la meciul din 13 iulie cu echipa lui Neluţ Roşu şi Sergiu Buş, Levski Sofia, din turul doi preliminar al Ligii Europa. Corpul de Control, Etică şi Disciplină al UEFA a mai decis ca Hajduk Split să joace urmărul meci de pe teren propriu din cupele europene cu porţile închise.  Clubul croat a fost vizat şi de o procedură disciplinară pentru că suporterii au aruncat cu diverse obiecte la partida de la Dugopolje, fapte pentru care a primit o amendă de 5.000 de euro. Hajduk Split a învins Levski Sofia, la 13 iulie, cu scorul de 1-0, în prima manşă a turului doi preliminar al Ligii Europa. În retur. Hajduk Split a obţinut tot o victorie, scor 2-1. Echipa croată va juca în turul trei preliminar al Ligii Europa cu Brondby”, anunţă news.ro

Hajduk a câştigat ambele manşe, 1-0 acasă şi 2-1 în deplasare, la Sofia reuşind să întoarcă în ultimele zece minute o partidă care părea desemnată prelungirilor. La Levski au jucat şi românii Neluţ Roşu şi Sergiu Buş, ultimul fiind şi autorul golului prin care Levski a condus, temporar, cu 1-0. Până la urmă eforturile ultraşilor bulgari nu au avut efect, echipa lor ratând calificarea în următorul tur.

VEZI VIDEO INCIDENTE

Incidentele declanşate de bulgari s-au petrecut în dimineaţa zilei de joi, mai precis la ora 4 dimineaţa. Asupra hotelului în care era cazată delegaţia lui Hajduk s-a abătut din senin o ploaie de artificii şi torţe, unele reuşind să ajungă în interiorul clădirii. Evident, jucătorii lui Hajduk au fost sculaţi din somn, ceea ce au urmărit şi ultraşii lui Levski, care scandau “Bună dimineaţa, Hajduk, aţi dormit bine?”. Totodată, puşi pe scandal şi violenţe, fanii lui Levski au patrulat noaptea pe străzi, în speranţa că le vor ieşi în cale omologi de la Hajduk, pentru a începe o bătaie. Din fericire pentru croaţi, nici unul nu a comis eroarea de a colinda pe străzi în timpul nopţii.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri