Sport

Europa League, manșa tur a semifinalelor. Juventus a egalat Sevilla la ultima fază. AS Roma, victorie cu Leverkusen. Video

Juventus a egalat-o pe Sevilla la ultima fază în manșa tur a semifinalelor Europa League. AS Roma a obținut victoria cu Leverkusen.
11.05.2023 | 23:51
Europa League mansa tur a semifinalelor Juventus a egalat Sevilla la ultima faza AS Roma victorie cu Leverkusen Video
Juventus a egalat Sevilla la ultima fază. AS Roma a câștigat la limită cu Leverkusen în semifinalele Europa League. Foto: Twitter - @Juventus1996
ADVERTISEMENT
11-05-2023
18:00

Juventus - Sevilla 1-1 (Gatti 90+6 / En Nesyri 26)

Vezi aici toate fazele video importante. 

FINAL DE MECI. Juventus a marcat la singura mare ocazie pe care a avut-o la poarta lui Bono și a egalat pe tabelă. Federico Gatti, intrat în repriza secundă, a punctat, iar calificarea se va decide pe Ramon Sanchez Pizjuan joia viitoare. 

Min. 90+6: GOOOL Juventus! Danilo a recentrat excelent în careu, iar Federico Gatti a înscris în poarta goală cu o lovitură de cap. 

Min 86: Adrien Rabiot a căzut în careu după contactul cu un adversar, însă arbitrul a făcut semn ca jocul să continue. Faza a fost analizată de VAR, însă decizia a rămas aceeași. 

Min. 26: GOOL Sevilla! Lucas Ocampos îi pasează în careu lui En Nesyri, iar marocanul trimite în plasă. 

Min. 19: Dusan Vlahovic șutează din interiorul careului, însă balonul trece peste bara transversală. 

Min. 17: Lucas Ocampos trimite un șut pe spațiul porții, însă Szczesny reține. 

Min 1: Partida a început!

Juventus: Szczesny – Danilo, Bonucci, Alex Sandro – Cuadrado, Miretti, Locatelli, Rabiot, Kostic – Di Maria – Vlahovic. Rezerve: Perin, Pinsoglio, Chiesa, Fagioli, Gatti, Iling Junior, Kean, Milik, Paredes, Pogba, Rugani, Soule. Antrenor: Massimiliano Allegri. 

Sevilla: Bono – Navas, Bade, Gudelj, Acuna – Fernando, Rakitic – Ocampos, Torres, Gil – En Nesyri. Rezerve: Dmitrovic, Flores, Bueno, Lamela, Mir, Montiel, Papu Gomez, Rekik, Telles. Antrenor: J.L. Mendilibar. 

11-05-2023
17:57

AS Roma - Leverkusen 1-0 (Bove 63)

Vezi toate fazele video aici. 

FINAL DE MECI. AS Roma a câștigat la limită prima manșă a semifinalei din Europa League cu Leverkusen. Calificarea se joacă o săptămână mai târziu în Germania. 

Min. 87: Jeremie Frimpong se trezește cu mingea la picior în careu și trimite spre poartă, însă unul dintre fundașii gazdelor respinge de pe linia porții. 

Min. 63: GOOL AS Roma! Edoardo Bove șutează din interiorul careului și îl învinge pe Hradecky. 

Min. 19: Roger Ibanez trimite spre poartă cu o lovitură de cap, însă Hradecky are un reflex incredibil. 

Min. 7: Hlozek îi pasează lui Florian Wirtz care șutează de la distanță, iar mingea trece puțin pe lângă bară. 

Min. 1: Partida a început!

AS Roma: Patricio – Mancini, Cristante, Roger Ibanez – Celik, Bove, Matic, Pellegrini, Spinazzola – Belotti, Abraham. Rezerve: Boer, Svilar, Camara, Dybala, El Shaarawy, Faticanti, Karsdorp, Missori, Smalling, Tahirovic, Wijnaldum, Zalewski. Antrenor: Jose Mourinho. 

Leverkusen: Hradecky – Kossounou, Tapsoba, Tah – Frimpong, Palacios, Andrich, Hincapie – Diaby, Wirtz – Hlozek. Rezerve: Lomb, Neutgens, Adli, Amiri, Azhil, Azmoun, Bakker, Demirbay, Fosu-Mensah, Hudson-Odoi. Antrenor: Xabi Alonso. 

Joi, 11 mai, se dispută manșa tur a semifnalelor în cea de-a competiție europeană intercluburi, Europa League. La Torino se joacă partida care ar fi putut fi oricând finala competiției, Juventus – FC Sevilla, ibericii fiind recordmanii de trofee în Europa League, cu șase succese. La Roma, pe Olimpico, echipa locală cu numele capitalei Italiei primește vizita unui adversar dificil, formația germană Bayer Leverkusen.

Juventus – Sevilla este capul de afiș în turul semifinalelor Europa League

Joi, 11 mai, ora 22:00 este ora comună a manșei tur a semifinalelor Europa League, unele, să recunoaștem, extrem de atractive după numele echipelor care au ajuns în careul de ași al competiției europene numărul doi. Două formații din Italia, care sezonul acesta este regina de necontestat a cupelor europene, una din Spania și alta din Germania reprezintă capete de afiș de mare impact.

ADVERTISEMENT

La Torino, Juventus va avea o misiune chiar dificilă, pentru că Sevilla a făcut un sezon de la Liga aproape horror, s-a mai redresat în ultima parte, dar a câștigat de șase ori Europa League iar la Roma Jose Mourinho vrea enorm finala, motiv pentru care în ultima etapă de Serie A a pierdut un meci fundamental pentru top 4 acasă cu Inter pentru că a ținut la odihnă jumătate dintre titulari!

Joi, 11 mai, ora 22:00

  • AS Roma – Leverkusen
  • Juventus – FC Sevilla

Cine transmite la TV partida Juventus – Sevilla din turul semifinalelor Europa League

Ambele partide din semifinalele Europa League, Juventus – Sevilla și AS Roma – Leverkusen, sunt foarte interesante și, mai ales, deschise oricărui rezultat, Italienii au două echipe calificate, dar nu este deloc imposibil ca nici una dintre el să ajungă în partida decisivă pentru trofeu, pentru că Sevilla, mai ales, dar și Leverkusenj sunt echipe capabile să treacă de Juventus și respectiv Roma.

ADVERTISEMENT

La televizor singurul meci transmis joi, 11 mai, în semifinalele tur ale Europa League este Juventus – Sevilla. Cum Roma joacă la aceeași oră, ca de altfel și cele patru echipe calificate în semifinalele Conference League, din păcate doar acest meci va putea fi transmis în direct la postul care a preluat cele două competiții europene intercluburi, PRO Arena. Prin urmare, AS Roma – Leverkusen dar și partida de la Torino le puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

  • ora 22:00 Juventus – Sevilla (PRO Arena)

Torinezii vor să câștige trofeul Europa League, dar Sevilla este un adversar de temut în semifinale Europa League

Juventus – FC Sevilla ar fi putut fi în orice moment o excelentă finală în Europa League. Cum nu putem exclude și varianta de-a dreptul idilică pentru fotbalul italian a unei finale în familie între Juventus și AS Roma. Torinezii nu au nici un absent din echipa de bază la meciul tur de propriul stadion și sunt conștienți că trebuie să caute o desprindere cât mai clară de un adversar foarte periculos, care a pus la colț în sferturi pe Manchester United.

ADVERTISEMENT

FC Sevilla are ceva mai multe indisponibilități dar antrenorul Mendilibar, omul venit de la Eibar, care a redresat situația devenită critică la un moment dat în La Liga, este optimist și spune că echipa este gata să repete jocul exact făcut cu Manchester United. Respect Juventus, este un club imens în Europa, dar Sevilla vine să facă un rezultat bun la Torino, nu ca victimă sigură – a spus tehnicianul de pe banca andaluzilor.

Nebunia lui Mourinho în Roma – Leverkusen din turul semifinalelor Europa League

Jose Mourinho a câștigat anul trecut prima ediție a Conference League cu AS Roma, după o finală decisă la lovituri de departajare în fața lui Feyenoord, deși olandezii au fost mai buni pe parcursul celor 90 de minute și apoi al prelungirilor. Antrenorul lusitan are însă dorința de a intra în istorie ca fiind primul tehnician care câștigă cu aceeași echipă două trofee diferite în ani consecutivi.

ADVERTISEMENT

Problema este că farmaciștii din Leverkusen sunt genul de echipă extrem de incomodă, caopabilă în zi bunâ sâ câștige oriunde și are un atac foarte percutant. Roma a reușit să recupereze în timp record oamenii importanți care erau absenți, în special în atac, El Shaaarawy și Dybala iar la germani nu e apt cehul Patrick Schick, care a jucat destul de mult chiar la Roma.

ADVERTISEMENT