Sport

Europa League, manșa retur a semifinalelor. AS Roma rezistă eroic la Leverkusen. Sevilla o scoate pe Juventus și va juca a șaptea finală. Video

AS Roma și FC Sevilla sunt echipele care au obținut biletele pentru finala Europa League, după ce au eliminat formațiile Bayer Leverkusen și Juventus Torino.
19.05.2023 | 00:28
Europa League mansa retur a semifinalelor AS Roma rezista eroic la Leverkusen Sevilla o scoate pe Juventus si va juca a saptea finala Video
ADVERTISEMENT
18-05-2023
18:57

Sevilla - Juventus 2-1 (Suso 71, Lamela 95 / Vlahovic 65) (1-1)

Vezi video cele mai importante faze AICI!

Final de meci – FC Sevilla este în cea de-a șaptea finală de Europa League, după ce a învins în prelungiri pe Juventus, scor 2-1.

Min. 115 – Sevilla termină în inferioritate numerică meciul după ce Acuna a primit al doilea cartonaș galben și a fost eliminat pentru că a întârziat o repunere de la margine. Argentinianul va fi suspendat dacă anadaluzii ajung în finală.

Min. 95 – GOOOL Sevilla!!! Lamela înscrie cu o lovitură de cap după centrarea lui Gil.

Min. 90 – Cele două formații încheie la egalitate, 1-1, primle 90 de minute și intră în prelungiri.

Min. 71 – GOOOL Sevilla!!! Suso restabilește egalitatea cu o ”torpilă” de la 20 de metri.

Min. 65 – GOOOL Juventus!!! Gazdele nu reușesc să scoată mingea dintr-o zonă periculoasă, Rabiot îi pasează cu capul șui Vlahovic și aceste îl învinge pe Bono.

Min. 33 – Moise Kean are o ocazie imensă, dar șutul său lovește bara porții lui Bono.

Min. 1: A început meciul!

18-05-2023
18:56

Leverkusen - AS Roma 0-0 (0-1)

Vezi video cele mai importante faze AICI!

Final de meci – AS Roma a rezistat eroic în fața asaltului celor de la Bayer Leverkusen și a scos un 0-0 care o duce în marea finală. Trupa lui Jose Mourinho va juca a doua finală europeană consecutivă, după ce anul trecut a câștigat Conference League.

Min. 1: A început meciul!

18-05-2023
18:08

Echipele de start la Leverkusen - AS Roma și Sevilla - Juventus

Leverkusen – AS Roma

Leverkusen: Hradecky – Tapsoba, Tah, Hincapie – Frimpong, Demirbay, Palacios, Bakker – Wirtz, Diaby – Azmoun. Rezerve: Lomb, Pentz – Adli, Amiri, Aourir, Azhil, Fosu-Mensah, Hlozek, Hudson-Odoi. Antrenor: Xabi Alonso.

AS Roma: Rui Patricio – Roger Ibanez, Mancini, Cristante – Spinazzola, Matic, Bove, Calik – Belotti, Abraham, Pellegrini. Rezerve: Boer, Svilar – Camara, Dybala, El Shaarawy, Karsdorp, Missori, Smalling, Tahirovic, Volpato, Wijnaldum, Zalewski. Antrenor: Jose Mourinho.


Sevilla – Juventus

Sevilla: Bono – Navas, Bade, Gudelj, Acuna – Fernando, Rakitic – Pcampos, Torres, Gil – En Nesyri. Rezerve: Dmitrovic, Flores – Bueno, Hormigo, Lamela, Rafa Mir, Montiel, Papu Gomez, Rekik, Suso, Telles. Antrenor: Jose Luis Mendilibar.

Juventus: Szczesny – Gatti, Bremer, Danilo – Cuadrado, Fagioli, Locatelli, Rabiot, Iling Junior – Di Maria – Kean. Rezerve: Perin, Pinsoglio – Alex Sandro, Barbieri, Chiesa, Kostic, Milik, Miretti, Paredes, Rugani, Vlahovic. Antrenor: Massimiliano Allegri.

Joi, 18 mai, au loc partidele din cadrul returului semifinalelor din Europa League. De departe partida vedetă va avea loc la Sevilla, între echipa locală cu același nume și Juventus, scorul după meciul de la Torino fiind 1-1, cu italienii egalând la ultima fază a prelungirilor. În cealaltă partidă, în Germania, Bayer Leverkusen începe returul cu AS Roma de la scorul de 1-0 pentru italieni.

FC Sevilla – Juventus este capul de afiș al semifinalelor retur din Europa League

Mai sunt numai 90 de minute, teoretic, pentru că nu este exclus ca măcar într-un meci să se ajungă la prelungiri sau chiar la executarea de lovituri de departajare, până vom afla numele celor două finaliste ale acestei ediții din Europa League. Toate cele patru echipe ajunse în faza penultimului act păstrează șanse reale la calificarea în finala care va avea loc pe 31 mai, pe stadionul Ferenc Puskas din Budapesta.

ADVERTISEMENT

AS Roma merge la Leverkusen cu golul înscris la debut în Europa de foarte tânărul Bovo, un produs al clubului din capitala Italiei, introdus inspirat de antrenorul Jose Mourinho în repriza a doua. Germanii pot echilibra situația, dar Roma vrea o performanță fantastică, să joace al doilea an consecutiv o finală europeană, după ce a câștigat în 2022 Conference League. Partida vedetă este cea de la Sevilla, unde Juve nu are deloc o misiune ușoară, după ce abia a scăpat de la decapitare acasă, egalând când arbitrul era cu fluierul în gură pentru final. Orice rezultat este posibil și în acest joc.

Joi, 18 mai, ora 22:00

  • Leverkusen – AS Roma
  • FC Sevilla – Juventus

Cine transmite la TV meciul FC Sevilla – Juventus din semifinalele retur din Europa League

Istoria transmisiunilor directe din semifinalele Europa League se repetă aidoma celor petrecute în prima manșă. Problema este că degeaba trustul Pro a achiziționat în exclusivitate drepturile de difuzare ale partidelor din Europa League și Conference League pentru că Pro TV nu a fost interesată să transmită nicio partidă, nici măcar acum în faza semifinalelor.

ADVERTISEMENT

În acest fel Pro Arena, postul unde au fost difuzate toate jocurile din cele două competiții, s-a văzut în nedorita postură de a nu putea oferi live decât un singur meci din semifinalele Europa League sau Conference League, pentru că toate partidele au aceeași oră de start, 22:00. Ca și tur acest meci va fi returul dintre FC Sevilla și Juventus, două dintre favoritele la câștigarea trofeului.

Joi, 18 mai

  • ora 22:00 FC Sevilla – Juventus (Pro Arena)

Juventus riscă enorm la Sevilla în semifinalele retur din Europa League

Partida tur de la Torino a ceea ce, pe drept cuvânt, a fost numită finala din semifinale a Europa League, dintre Juventus și FC Sevilla, s-a terminat fără învingător doar pentru că gazdele au reușit o miraculoasă egalare în ultimele secunde ale prelungirilor. Sevilla, recordmana de trofee a competiției, a fost superioară din punct de vedere tactic, motiv pentru care este considerată favorită pentru a intra în a șaptea finală.

ADVERTISEMENT

La Sevilla, cele două echipe vor avea unele probleme de lot. La gazde sunt absenți Corona, Gueye, Jordan, Marco și Nianzou, iar la Juventus experimentatul fundaș central Bonucci, Pogba și De Sciglio. Pogba abia revenise pe teren după o lungă perioadă de accidentare și a recidivat la ultimul meci de campionat, 2-0 acasă cu Cremonese.

Jose Mourinho încearcă în semifinala retur a Europa League de la Leverkusen a doua calificare într-o finală europeană consecutiv

La Leverkusen, ”farmaciștii” de la Bayer visează să refacă scorul de 1-0 în favoarea Romei din meciul tur, gol al puștiului Bovo, dar ambele echipe au mari probleme de lot. De la gazde portarul Lunev, Schick, Kosonou, Andrich și mai ales fantezistul Bellarabi, iar Jose Mourinho este sigur fără Karsdorp, Kumbulla și Llorente, iar Dybala, Smalling și El Shaarawy sunt incerți, cu perspectiva ca unul sau doi cel puțin să poată fi totuși recuperați până la ora meciului.

ADVERTISEMENT

Jose Mourinho își dorește mult să obțină o mare performanță în cariera și așa bogată în trofee, respectiv să câștige două competiții europene diferite cu aceeași echipă în două ediții consecutive. Însă, Bayer Leverkusen este singura echipă germană care a reușit să ajungă sezonul acesta în penultimult act în Europa, așa încât o întreagă Germanie este alături de echipă pentru a face pasul decisiv spre finala de la Budapesta.

ADVERTISEMENT