Sport

Europa League, manșa retur a sferturilor de finală. Manchester United, eliminare rușinoasă la Sevilla. AS Roma trece de Feyenoord în prelungiri. Programul semifinalelor

Marea surpriză a sferturilor de finală ale Europa League este eliminarea lui Manchester United de către FC Sevilla. În semifinale au mai ajuns AS Roma, Juventus și Leverkusen.
21.04.2023 | 00:17
Europa League mansa retur a sferturilor de finala Manchester United eliminare rusinoasa la Sevilla AS Roma trece de Feyenoord in prelungiri Programul semifinalelor
ADVERTISEMENT
20-04-2023
21:47

Cum arată meciurile din semifinale

Meciurile din sferturile de finală ale Conference League s-au încheiat, iar semifinalele vor programa următoarele partide:

  • Juventus – Sevilla
  • AS Roma – Leverkusen

Jocurile tur se vor disputa la 11 mai, iar cele retur o săptămână mai târziu.

20-04-2023
18:06

Rezultatele partidelor din a doua manșă a sferturilor Europa League

Vezi video cele mai importante faze AICI!

  • Sporting Lisabona – Juventus* 1-1 (Edwards 20 pen. / Rabiot 9); (tur 0-1)
  • Union Saint Gilloise – Leverkusen* 1-4 (Terho 65 / Diaby 2, Bakker 38, Frimpong 61, Hlozek 79); (tur 1-1)
  • AS Roma* – Feyenoord 4-1 după prelungiri (Spinazzola 60, Dybala 90, El Shaarawy 101, Pellegrini 109 / Igor Paixao 81); (tur 0-1)
  • Sevilla* – Manchester United 3-0 (En Nesyri 8, 81, Bade 47); (tur 2-0)
  • Final de meci – Sevilla obține o victorie istorică în fața lui Manchester United, scor 3-0 și se califică în semifinale.
  • Min. 81 – GOOOL Sevilla!!! De Gea iese la 30 de metri pentru a opri o minge înaltă, însă preluarea sa este catastrofală, mingea sare la En Nesyri care o intruduce lejer în poarta goală.
  • Min. 47 – GOOOL Sevilla!!! Bade îi ia fața lui Casemiro la o centrare din corner și marchează cu o lovitură de cap din 6 metri, mingea lovind și bara transversală înainte de a intra în poartă.
  • Min. 40 – Golul marcat de Ocampos este anulat pentru o poziție de ofsaid la Acuna.
  • Min. 8 – GOOOL Sevilla!!! El Nesyri deschide scorul după o greșeală colosală în defensiva oaspeților.
  • Echipele de start:
  • Sevilla: Bono – Navas, Bade, Marcao, Acuna – Gudelj, Fernando – Ocampos, Rakitic, Lamela – En Nesyri; Rezerve: Dmitrovic, Flores, Gil, Mir, Nianzou, Papu Gmez, Rekik, Suso, Telles, Torres; Antrenor: J.L. Mendillibar
  • Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Maguire, Lindelof, Dalot – Eriksen, Casemiro, Sabitzer – Antony, Martial, Sancho; Rezerve: Butland, Elanga, Fred, Iqbal, Malacia, Pellistri, Rashford, Shaw, Vitek, Weghorst; Antrenor: E. ten Hag

Echipele precedate de semnul * s-au calificat în semifinale

Joi, 20 aprilie, vom cunoaște componența careului de ași din actuala ediție de Europa League, după încheierea returului sferturilor de finală. Este foarte greu de dat vreun pronostic, deoarece toate cele patru partide sunt deschise oricărei posibilități, Juventus și Feyenoord obținând succese fragile, cu 1-0, iar Manchester United – FC Sevilla și Bayer Leverkusen – Union Saint Gilloise încheindu-se la egalitate.

AS Roma – Feyenoord și FC Sevilla – Manchester United sunt partidele vedetă din returul sferturilor de finală ale Europa League

Așadar toate cele patru meciuri sunt deschise, fiecare dintre cele opt echipe având șanse de a urca în semifinale. Toate jocurile sunt extrem de interesante, acest lucru este indiscutabil, dar am ales ca fiind vedetele acestui moment meciurile AS Roma – Feyenoord, în tur 1-0 pentru olandezi, și FC Sevilla – Manchester United, plecând de la 2-2, după ce ibericii au reușit să revină în ultimul sfert de oră, marcând cele două goluri.

ADVERTISEMENT

Dar și la Lisabona va fi un meci pe viață și pe moarte, Sporting pierzând în tur, pe terenul lui Juventus, cu 1-0, și cum aici a capotat liderul din Premier League, Arsenal, o pot face și torinezii, care sigur vor veni să dea totul, pentru că triumfând în Europa League ar merge în Champions League prin această ușă deschisă de UEFA. Micuța echipă belgiană Union Saint Gilloise poate face senzație, după 1-1 în tur la Leverkusen, dar farmaciștii sunt deciși să împiedice surpriza.

Joi, 20 aprilie, ora 22:00

  • Sporting Lisabona – Juventus (tur 0-1)
  • Union Saint Gilloise – Leverkusen (tur 1-1)
  • AS Roma – Feyenoord (tur 0-1)
  • FC Sevilla – Manchester United (tur 2-2)
ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partida din returul sferturilor de finală ale Europa League

Feyenoord vrea răzbunare în fața Romei după finala Conference League și United are o armată de indisponibili la Sevilla în returul sferturilor de finală din Europa League. Jose Mourinho, care este dorit din vară la PSG și la actuala echipă a lui Cristiano Ronaldo, Al Nassr, din Arabia Saudită, vrea al doilea trofeu european consecutiv cu Roma. Din păcate, partida de pe Olimpico nu va putea fi televizată, toate meciurile din returul sferturilor de finală din Europa League fiind programate de la ora 22:00, ca în Champions League.

Meciul care va putea fi urmărit în direct și în exclusivitate de la ora 22:00 pe canalul Pro Arena este cel de la Sevilla, unde recordmana de succese a competiției, primește vizita unui Manchester United, decimat de accidentări. Foarte interesante sunt și partidele de la Bruxelles, Union Saint Gilloise – Leverkusen și Lisabona, Sporting – Juventus, dar acestea ca și meciul de la Roma vor putea fi urmărite în format LIVE VIDEO doar intrând pe site-ul FANATIK.RO.

ADVERTISEMENT
  • ora 22:00 FC Sevilla – Manchester United (Pro Arena)

Manchester United, cu 10 jucători lipsă la Sevilla, în returul sferturilor de finală ale Europa League

Manchester United a avut 2-0 pe teren propriu în meciul tur până în ultimul sfert de oră, dar Sevilla a reușit un forcing de excepție și a marcat de două ori prin autogolurile celor de la United, iar acum are o poziție avantajoasă la retur, ca urmare a faptului că are doar doi jucători cu probleme, Gueye și Montiel.

În schimb, Eric ten Hag are zece oameni out, printre care fundașii centrali Varane și Lisandro Martinez, adică titularii, Shaw și Malacia fundași laterali, McTomminay și Bruno Fernandes, suspendat, omul cheie la mijloc, Rashford, golgheterul echipei, și Garnacho în atac. În aceste condiții va fi foarte greu pentru tehnicianul olandez să poată alcătui un prim unsprezece de valoare.

ADVERTISEMENT

Mourinho visează la al doilea trofeu european consecutiv cu AS Roma

Jucătorii lui Feyenorrd nu au uitat cum au pierdut finala de anul trecut a primei ediții de Conference League în fața Romei, după ce au fost pe parcursul timpului regulamentar echipa mai bună, dar marile ratări și paradele portarului Rui Patricio i-au împiedicat să câștige meciul. Dorința de revanșă este enormă, lucru recunoscut de cei de la Feyenoord înaintea returului care începe pe Olimpico de la 1-0 pentru ei.

Tot 1-0 este avantajul lui Juventus înaintea returului de la Lisabona cu Sporting. Leii verzi sunt optimiști pentru că în turul precedent au reușit să bată acasă pe Arsenal, liderul din Premier League, care venise cu echipa standard, dorind să meargă mai departe. Belgienii de la Union Saint Gilloise vor să scrie istorie în Europa, dar Leverkusen este o echipă care le poate face mari neplăceri, având un joc de contraatac absolut ucigător.

ADVERTISEMENT