Sport

Europa League, semifinale retur. Frankfurt și Rangers sunt în finală. Fanii nemți au invadat terenul

FANATIK vă oferă detalii despre meciurile din returul semifinalelor din Europa League, care au loc joi, 5 mai, de la ora 22:00 și care pot aduce o finală germană.
05.05.2022 | 22:56
Europa League semifinale retur Frankfurt si Rangers sunt in finala Fanii nemti au invadat terenul
Fază de joc din meciul Eintracht Frankfurt - WEst Ham United, din manșa retur a semifinalelor Europa League. Sursă foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
ADVERTISEMENT
05-05-2022
17:59

Eintracht - West Ham 1-0 şi Rangers - Leipzig 3-1 în semifinalele Europa League

Eintracht Frankfurt – West Ham United 1-0 (Borre 26) (tur 2-1)

La finalul întâlnirii fanii nemți au invadat terenul și au început sărbătoarea alături de favoriți.

Min. 26: GOOOL Eintracht!!! Knauff centrază din partea dreaptă și Borre pune latul pentru deschiderea scorului.

Min. 17: Creswell vede cartonaşul roşu pentru un fault în postură de ultim apărător la Creswell. Arbitrul a acordat cartonaş galben în prima fază, însă după ce a consultat imaginile, a schimbat decizia şi l-a eliminat pe jucătorul lui West Ham. 

Start de meci! 

Eintracht Frnkfurt: Trapp – Tuta, Hinteregger, N’Dicka – Knauff, Sow, Rode, Kostic – Hauge, Borre. Kamada. Rezerve: Grahl, Ache, Barkok, Chandler, Da Costa, Hasebe, Hrustic, Jakic, Lammers, Lenz, Paciencia, Toure. Antrenor: Oliver Glasner.

West Ham United: Areola – Coufal, Dawson, Zouma, Cresswell – Soucek, Rice, Fornals – Bowen, Antonio, Lanzini. Rezerve: Fabianski, Randolph, Alese, Benrahma, Diop, Fredericks, Johnson, Kral, Masuaku, Noble, Vlasic, Yarmolenko. Antrenor: David Moyes.

Rangers – RB Leipzig 3-1 (Tavernier 19, Kamara 24, Lundstram 80 / Nkunku 71) (tur 0-1)

Min. 80: GOOOL Rangers!!! Lundstram reface avantajul de două goluri pentru campioana Scoției. Golul a fost validat cu ajutorul VAR.

Min. 71: GOOOL Leipzig!!! Nkunku reduce din diferență, egalând scorul la general, cu o finalizare extraordinară după o pasă a lui Angelino.

Min. 24: GOOOL Rangers!!! Kamara dublează avantajul scoțienilor după o pasă a lui Wright.

Min. 19: GOOOOOOOOL, Rangers! Tavernier deschide scorul şi egalează situaţia la general.

Start de meci!

Rangers: McGregor – Tavernier, Goldson, Bassey, Barisic – Jack, Lundstram, Kamara – Wright, Aribo, Kent. Rezerve: McCrorie, McLaughlin, Arfield, Balogun, Davis, Diallo, King, Lowry, Ramsey, Sakala, Sands. Antrenor: Giovanni van Bronckhorst.

RB Leipzig: Gulacsi – Gvardiol, Orban, Klostermann – Heinrichs, Laimer, Kampl, Angelino – Nkunku, Dani Olmo – Poulsen. Rezerve: Martinez, Tschauner, Adams, Forsberg, Halstenberg, Mukiele, Novoa Ramos, Raebiger, Andre Silva, Simakan, Szoboszlai. Antrenor: Domenico Tedesco.

Joi, 5 mai, au loc partidele retur din cadrul semifinalelor Europa League, ambele meciuri fiind programate de la ora 22:00. În urma rezultatelor din tur este foarte posibil să avem în această competiție o finală germană.

Programul meciurilor retur din semifinalele Europa League

Joi, 5 mai

  • ora 22:00 Eintracht Frankfurt – West Ham United  (tur 2-1)
  • ora 22:00 Rangers – RB Leipzig  (tur 0-1)
ADVERTISEMENT

Finala Europa Leaguea ar putea fi una 100% germană

Rezultatele din prima manșă a semifinalelor Europa League au fost destul de strânse și la retur orice este posibil. Eintracht Frankfurt a confirmat statutul de superputere în deplasare, pentru că după Betis Sevilla și Lyon a făcut o a treia victimă consecutivă, West Ham United.

Scoțienii de la Rangers, cărora Ianis Hagi le-a ținut pumnii strânși de la distanță, au fost foarte aproape să plece acasă cu un scor alb, dar Angelilo a înscris unicul gol pentru Leipzig în ultimele minute ale partidei.

ADVERTISEMENT

Eintracht Frankfurt – West Ham United: germanii au jucat cu rezervele ultimul meci din Bundesliga

Eintracht Frankfurt a trimis pe teren la ultima etapă de campionat din Bundesliga, la Leverkusen, numai rezerve, menajând titularii pentru un retur istoric cu West Ham. A pierdut cu 2-0, dar adevărul este că nu avea de luat altă decizie, pentru că meciul a fost programat luni, 2 mai, iar joi, 5 mai, urmează returul cu West Ham.

Echipa engleză nu a putut face același lucru, ea având meci de Premier League duminică, 1 mai, dar ce meci, derby londonez cu Arsenal, pe care dacă ar fi învins-o ar fi putut reintra în lupta pentru locul 4, de Champions League. A pierdut cu 2-1, dar problema e că a folosit jucătorii de bază, ceea ce poate fi un dezavantaj.

ADVERTISEMENT

Pentru meciul retur, de la Frankfurt, West Ham nu are decât varianta de a ataca din primul minut, ceea ce convine de minune germanilor, foarte buni pe contraatac. Gazdele au ceva probleme de lot, patru jucători absenţi, dintre care doi, Hinteregger şi Lenz chiar sunt importanţi. La West Ham doar forfaitul lui Ogbonna ar putea fi o problemă.

Echipele probabile la Eintracht Frankfurt – West Ham United

  • Eintracht: Trapp – Tuta, Hinteregger, Toure – Knauff, Sow, Rode, Kostic – Lindstrom, Kamada – Borre. Antrenor: Oliver Glasner
  • West Ham: Areola – Coufal, Dawson, Zouma, Cresswell – Soucek, Rice – Bowen, Lanzini, Fornals – Antonio. Antrenor: David Moyes
ADVERTISEMENT

Rangers – RB Leipzig: scoțienii visează cu ochii deschiși la o nouă finală europeană

În a doua partidă, un „Ibrox Park” full, se va disputa cu casa închisă, visează ca echipa lui Giovanni von Bronckhorst să refacă scorul de 1-0 pentru Leipzig din tur, să intre în prelungiri şi să se califice. Este greu, pentru că Leipzig este o echipă foarte experimentată, dar nu imposibil, nemţii pierzând luni, în campionat, la Monchengladbach şi punând astfel în pericol real prezenţa în viitorul sezon al Champions League.

Glasgow Rangers nu a mai ajuns într-o finală europeană de foarte mulţi ani. La retur, tehnicianul olandez se va lovi de aceleaşi probleme de lot din prima manşă, în afara lui Ianis Hagi, aflat în recuperare după operaţia de ligamente, rămânând absenţi Morelos, Helander şi Ofoborh.

Colegii lor spun că vor da totul pentru a obţine accesul în finala Europa League şi pentru cei care nu pot, din motive obiective, să fie alături de ei, dar care, cu siguranţă, se vor bucura enorm să vadă pe Glasgow Rangers reuşind o asemenea performanţă.

Echipele probabile la Rangers – RB Leipzig

  • Rangers: McGregor – Tavernier, Goldson, Bassey, Barisic – Lundstram, Jack, Kamara – Aribo, Sakala, Kent. Antrenor: Giovanni van Bronckhorst
  • RB Leipzig: Gulacsi – Klostermann, Orban, Halstenberg – Henrichs, Laimer, Adams, Angelino – Olmo – Szoboszlai, Nkunku. Antrenor: Domenico Tedesco
ADVERTISEMENT