Sport

Europa League sferturi de finală retur. Barcelona, eliminată de Eintracht Frankfurt! Catalanii, goluri în 90+1 şi 90+10. Programul semifinalelor

FANATIK vă prezintă informații despre meciurile retur din sferturile de finală ale Europa League, care au loc joi, 14 aprilie. Calificarea se va decide acum în toate cele patru întâlniri.
14.04.2022 | 23:55
Europa League sferturi de finala retur Barcelona eliminata de Eintracht Frankfurt Catalanii goluri in 901 si 9010 Programul semifinalelor
Duel între Sergio Busquets şi Rafael Borre (sursă foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia)
ADVERTISEMENT
14-04-2022
21:00

Programul semifinalelor din Europa League

RB Leipzig – Rangers şi West Ham – Eintracht Frankfurt sunt semifinalele din Europa League, meciuri care se vor juca pe 28 aprilie (manşa tur) şi 5 mai (manşa retur).

Barcelona a fost eliminată de Eintracht Frankfurt, după 2-3 pe “Camp Nou” şi 1-1 în Germania. Meciul retur a avut parte de 10 minute de prelungiri, după ce sistemul VAR a fost folosit în a doua repriză, iar catalanii au reuşit să marcheze de două ori, în minutele 90+1 şi 90+10, dar nu suficient pentru a obţine calificarea.

14-04-2022
18:40

Meciurile care s-au jucat de la ora 22:00

  • Glasgow Rangers – Braga 3-1 (Tavernier 2, 43-penalty, Roofe 101 / Carmo 83) (tur 0-1) – meciul va avea parte de două reprize de prelungiri
  • Barcelona – Eintracht Frankfurt 2-3 (Busquets 90+1, Depay 90+10-penalty / Kostic 3-penalty, 68, Borre 37) (tur 1-1)
  • Lyon – West Ham 0-3 (Dawson 38, Rice 44, Bowen 48) (tur 1-1)
14-04-2022
16:43

Atalanta - RB Leipzig 0-2

Min. 87: GOOOL RB Leipzig! Nkunku face dubla după ce a executat perfect o lovitură de la 11 metri, pe care tot el a scos-o.

Min. 50: Arbitrul Lahoz a verificat, cu sistemul VAR, o fază în care mingea l-a lovit în mână pe Dani Olmo, în careu. Italienii au cerut o lovitură de la 11 metri, însă ibericul şi-a menţinut decizia iniţială, în care nu a dat penalty.

Min. 18: GOOOL RB Leipzig! Laimer a avut o incursiune în bandă şi l-a găsit perfect pe Nkunku, care a deschis scorul cu un şut din careul mic.

Min. 1: A început meciul Atalanta – RB Leipzig, manşa retur a sferturilor de finală din Europa League.

În tur, în Germania, RB Leipzig şi Atalanta au terminat la egalitate, scor 1-1. Dacă manşa retur se va încheia, după cele 90 de minute, tot cu o remiză, calificarea se va decide în prelungiri sau la loviturile de departajare.

14-04-2022
16:02

Formaţiile de start la Atalanta - RB Leipzig

Atalanta: Musso – de Roon, Demiral, Palomino – Hateboer, Koopmeiners, Freuler, Zappacosta – Malinovsky, Boga – Zapata. Antrenor: Gian Piero Gasperini.

Valentin Mihăilă este rezervă la Atalanta.

RB Leipzig: Gulacsi – Simakan, Orban, Gvardiol – Henrichs, Kampl, Laimer, Angelino – Olmo – Silva, Nkunku. Antrenor: Domenico Tedesco.

14-04-2022
10:38

Eintracht Frankfurt se va simți ca acasă pe Camp Nou

Markus Krosche, directorul sportiv al lui Frankfurt, anunță că echipa sa se va simți ca pe propriu teren în returul cu Barcelona din sferturile Europa League. În tur, meciul s-a terminat nedecis, scor 1-1.

„Puteţi vedea forţa pe care o au suporterii noştri şi modul în care ne susţin. Sunt 100% convins că fanii noştri vor crea o atmosferă bună şi vor fi mai zgomotoşi decât cei ai Barcelonei.

Este o motivaţie în plus, creează un spirit de echipă şi oferă o conexiune. Fiecare jucător vrea şi are nevoie de aceste emoţii”, a declarat Krosche într-un interviu publicat miercuri, 13 aprilie, de cotidianul Bild.

Unii dintre fanii lui Frankfurt au ajuns la Barcelona încă de marţi, iar conducerea germanilor estimează că la meciul de joi ar putea asista aproximativ 30 de mii de suporteri ai echipei lui Oliver Glasner.

Joi, 14 aprilie, au loc partidele retur din cadrul sferturilor de finală ale Europa League. Echilibrul aproape perfect este cuvântul care definește ceea ce s-a întâmplat în primele 90 de minute, pentru că trei dintre cele patru meciuri s-au încheiat cu același scor, 1-1 iar altul a însemnat o victorie a gazdelor cu 1-0.

Programul partidelor retur din sferturile de finală ale Europa League

Joi, 14 aprilie, ora 22:00

ora 19:45 Atalanta – Leipzig tur 1-1

Glasgow Rangers – Braga tur 0-1

Barcelona – Eintracht Frankfurt tur 1-1

Lyon – West Ham tur 1-1

Așadar, după prima manșă totul este posibil, chiar și în partida de pe Camp Nou, dintre Barcelona și Eintracht Frankfurt, după ce am văzut cum a fost eliminată la ea acasă superfavorita Bayern Munchen în Champions League de către spaniolii de la Villarreal, cărora nimeni nu le dădea nici o șansă.

ADVERTISEMENT

Pe cât de echilibrate s-au dovedit a fi primele 90 de minute la fel se așteaptă să se prezinte situația și joi seară, pentru că exceptând Barcelona, singura care pleacă din postura unei favorite certe (dar nu sigure) în toate celelalte jocuri șansele sunt de 50/50, deci extrem de echilibrate.

Atalanta – Leipzig, cote egale la victorie, în returul sferturilor de finală din Europa League

Vom începe turul informațiilor cu uvertura sferturilor din Europa League, meciul de la Bergamo, Atalanta – Leipzig. Un meci extrem de echilibrat, până și casele de pariuri au acordat cote identice la victorie celor două echipe, 2,65.

ADVERTISEMENT

Atalanta pare a avea un moment mai puțin strălucit, reflectat și prin faptul că în Serie A a pierdut definitiv contactul cu Juventus pentru locul 4 și pe lângă rezultate e problema jocului care scârțâie. Leipzig e pe val în Bundesliga, unde a ajuns pe locul 4. Singura absență importantă ar fi la gazde, Ilicic.

Barcelona, cu destule absențe, la meciul cu Eintracht Frankfurt

La Barcelona toate cele 95.000 de locuri au fost ocupate. Suporterii catalani știu că singura șansă a echipei lor de a nu avea un sezon sterp este câștigarea Europa League. Problema e că Xavi Hernandez va avea cam multe absențe la partida retur.

ADVERTISEMENT

Dintre jucătorii importanți vor conta absențele lui Gerard Pique în centrul apărării, precum și ale atacanților Ansu Fati și Memphis Depay, ceea ce pune presiune mare pe umerii gabonezului Aubameyang. Eintracht nu se poate baza pe serviciile brazilianului Tuta, suspendat pentru cartonaș roșu în tur.

Lyon, nume grele lipsă la returul cu West Ham

Foarte echilibrat, o arată și statisticile după meci, a fost prima manșă a confruntării din Lyon și West Ham, jucată la Londra și terminată nedecis, 1-1. Deși era în zece, după eliminarea lui Cresswell, West Ham a reușit să puncteze prima, dar Lyon a atacat și a scos egalul dorit.

ADVERTISEMENT

La retur însă francezii se confruntă cu nu mai puțin de șapte posibile absențe, jucători cu șanse extrem de mici pentru a putea fi recuperați. Și printre ei sunt trei piese cu adevărat grele, portarul Anthony Lopes și mijlocașii Ndombele și, mai ales, Aouar, considerat regizorul de la centrul terenului.

ADVERTISEMENT