Hotnews

Europa în PERICOL! ISIS a pus mîna pe ARMELE CHIMICE din Libia

Teroriştii ISIS din Libia au capturat mari cantităţi de arme chimice, inclusiv gaz sarin şi gaz muştar (sau iperită), a declarat un oficial al armatei libiene....
Autor: Ionuţ Cataramă | 23.02.2015 | 12:37
Europa în PERICOL! ISIS a pus mîna pe ARMELE CHIMICE din Libia

Teroriştii ISIS din Libia au capturat mari cantităţi de arme chimice, inclusiv gaz sarin şi gaz muştar (sau iperită), a declarat un oficial al armatei libiene.

„Din păcate, locurile unde sunt ascunse armele chimice sunt cunoscute de miliţiile ISIS, care au capturat mari cantităţi din ele pentru a le folosi împotriva armatei libiene”, a declarat un oficial militar libian pentru ziarul londonez Ashark Al-Awsat.

Luptătorii ISIS de lângă Tripoli au început să testeze armele care au aparţinut regimului Gaddafi, a adăugat oficialul, care a precizat:

„Înaintea morţii sale, Gaddafi a lăsat aproximativ 1000 de tone de materiale care se folosesc la fabricarea armelor chimice şi circa 20.000 de tone cubice de iperită.”

Armele sunt vechi de 10 ani şi în stare de degradare, dar continuă să fie periculoase, a declarat pentru Daily Mail fostul ofiţer britanic Hamish de Breton-Gordon.

„Deşi nu ştim cât a capturat ISIS şi deşi sarinul din Libia datează din epoca lui Gaddafi, el încă mai este toxic şi reprezintă un pericol”, a declarat el. „Libia este virtual în Europa, aşa că frica din perspectiva europeană este uriaşă. Cred că responsabilii cu securitatea ar trebui să privească situaţia cu multă atenţie.”

ISIS a folosit deja arme chimice, inclusiv clorin, în Irak. Săptămâna trecută, jihadiştii ISIS din Libia au dat publicităţii un film în care sunt decapitaţi 21 de creştini copţi egipteni, pe o plajă de lângă Tripoli.

Sursă: www.evz.ro

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!